Slik ser du norsk TV i Thailand

BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Statsministeren: – Vi må jobbe sammen for å løse gambling- og narkotikaproblemene– Thailands gamling og narkotikabruk kan bare løses hvis alle jobber sammen, sa statsminister Chan-ocha onsdag. 

– Ingen kan gjøre dette alene, selv ikke hundre statsministre vil være i stand til å løse probleme hvis ikke alle jobber sammen, sa han.

– Uansett hvor flink en er, kan en person ikke gjøre dette alene. Jeg innrømmer ikke at jeg er den beste, men jeg har ærlige intensjonen om å løse alt, og dette vil kreve et samarbeid fra alle sektorer.

Statsministeren sier også at han ikke skylder på mangler fra myndigheter eller tidligere administrasjoner, fordi hvis en skal lete etter en syndebukk, vil det ikke bli noe samarbeid og det løser intet.

Kommentarene hans kommer etter at spillebuler i Rayong, Chonburi og Chanthaburi har bidratt til den andre smittebølgen i landet, som startet i midten av desember.

Helsevesenet sier at illegale spillebuler bidrar til spredningen av viruset fordi i slike situasjoner pleier folk å drikke og røyke uten ansiktsmasker.

Statsministeren har nedsatt en komité for å overvåke tiltakene mot ulovlige spillebuler over hele landet, mens lovlige ativiteter som hanekamper, tyrefekting, ​​boksing og hesteveddeløp er midlertidig stengt i sterkt kontollerte 28 provinsener.

Prayut sier at han ikke forstår hvorfor folk leter etter steder å gamble.

Gambling er ulovlig i Thailand, men utbredt, spesielt ulovlig spill på fotballligaer, og uformell spill på «sidelinjen» til de lovlige sportsstedene som nå er midlertidig stengt.

Statsministeren sier at roten til problemet må løses, nemlig hvordan man kan få thailandske folk til å gamble mindre. Advokater har sagt at gambling bør gjøres lovlig i Thailand, ettersom det allerede er vanlig, og regulering av det kan føre penger inn i regjeringskassen.

Prayut sier også at han ikke forstår hvorfor noen bruker den nye narko-cocktailen, kjent som Yah K-Nom Phong (ยา เคน ม ผง), eller "K-pulverisert melk", som nå er knyttet til seks dødsfall i hovedstaden i løpet av helg.

– Jeg forstår ikke hvorfor de bruker det. Dette er grunnen til at jeg sa at det hele startet med folks behov, sier statsministeren.

– Regjeringen og tilknyttede byråer har plikt til å hinde narkotikaforbrytelser, men alle thaier har en plikt til å holde seg unna både gamling iog narkotika.

Statsministeren sier at politiet, departementet for spesialetterforskning og kontoret for antikorrupsjonskommisjonen arbeider sammen for å løse gambling- og narkotikaproblemene, men det viktigste er at folket viser en lavere etterspørsel.

Kritikere sier at landets spillebuler og narkotikasalg drives av korrupt politi, militære og politikere, og har lagt skylda på den forrige junataregjeringen og den nåværende regjeringen, som har blitt ledet av Prayut de siste seks årene.

Statsministeren sa onsdag at myndighetene har konsentrert seg om å finne kildene til disse ulovlige aktivitetene og stoffene ved å følge pengestrømmen.

Han sier at dette har ført til at myndighetene har beslaglagt ulike eiendeler, og resultater av regjeringens innsats vil være synlig i løpet av de kommende årene.

(pf) Kilde: The Enquirer