BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Nok en varm dag i Thailand



Innbyggerne i Thailand rådes til å unngå å oppholde seg utendørs i lengre perioder og å passe på helsen til de i utsatte grupper ettersom det meste av landet forventes å oppleve en varm til veldig varm dag på lørdag, opplyser Thailands meteorologiske institutt ifølge The Nation.

Det termiske lavtrykket som dekker nord og nordøst i landet, vil heve temperaturen på dagtid, mens sørlige og sørvestlige vinder vil føre til isolerte tordenbyger og vindkast i enkelte områder i øvre Thailand, opplyser meteorologisk institutt.

Det råder folk i de berørte områdene til å holde seg innendørs og holde seg unna store trær og usikrede reklametavler. Bilførere bør utvise forsiktighet når de er ute på veiene under tordenbyger, og bønder bør forberede seg på skader på avlinger og husdyr, legger departementet til.

I mellomtiden vil øst- og vestkysten i sør oppleve isolerte tordenbyger på fredag på grunn av innflytelsen fra de sørøstlige vindene som hersker over Gulfen og Andamanhavet, opplyser departementet.

Værvarselet for de neste 24 timene er:

Bangkok hovedstadsområde: Varm til svært varm dag med isolerte tordenbyger i 10 prosent av området. Minimumstemperatur på 28-30 grader og høyeste temperaturer på 37-42 grader.

Nord: Varm til meget varm dag med enkelte tordenbyger og vindkast, mest i provinsene Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Nan, Tak og Phetchabun. Laveste temperaturer på 23-29 grader og høyeste på 38-43 grader.

Nordøst: Varm til meget varm dag med enkelte tordenbyger og vindkast, mest i provinsene Loei, Nakhon Ratchasima, Buri Ram, Surin, Si Sa Ket og Ubon Ratchathani. Laveste temperaturer på 25-29 grader og høyeste på 42-44 grader.

Sentralt: Varm til meget varm dag med enkelte tordenbyger og vindkast, mest i provinsene Uthai Thani, Kanchanaburi, Suphanburi og Ratchaburi. Laveste temperaturer på 26-29 grader og høyeste på 38-43 grader.

Øst: En varm dag med enkelte tordenbyger og vindkast, mest i provinsene Nakhon Nayok, Chonburi, Rayong, Chanthaburi og Trat. Laveste temperaturer på 26-29 grader og høyeste på 35-42 grader. Bølgene er under en meter høye og over en meter høye ved tordenbyger.

Sør: Varm dag med enkelte tordenbyger, mest i Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Songkhla, Pattani, Yala og Narathiwat provinsene. Laveste temperaturer på 24-28 grader og høyeste på 35-40 grader. Bølgene er mindre enn en meter høye og over en meter ved tordenbyger.

Sør: Varm dag med enkelte tordenbyger, mest i provinsene Ranong, Phang Nga, Krabi, Trang og Satun. Laveste temperaturer på 26-28 grader og høyeste på 36-38 grader. Bølger under en meter høye og over en meter i tordenbyger.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand