Slik ser du norsk TV i Thailand

Været i BANGKOK
Stacks Image 186

Tirsdag kommer det 120 kinesere fra Guangzhou, eller ... ?– Tirsdag lander minst 120 kinesiske turister i Bangkok på det spesielle turistvisumet (STV). De blir i så fall som den første gruppen på STV-ordningen,  sier sjefen på Suvarnabhumi-flyplassen.

Det har vært mye frem og tilbake når det gjelder dette, som er blitt markedsført som gjenåpningen av turistankomster til Thailand. Mange nekter å tro på det før det faktisk skjer.

Den første gruppen skulle ha ankommet 8. oktober i Phuket, men det ble angivelig utsatt til etter Vegetarfestivalen da lederen for Thailands sikkerhetsråd mente det kunne skremme thaiene fra å komme på festivalen. Andre datoer har også blitt nevnt og ført til utbredt forvirring og kritikk fra turistnæring og om at statlige avdelinger ikke snakker med hverandre.

Flyplassjefen er bestemt på at kineserne nå var på vei, og sier at alt er klart på flyplassen, etter kontakt mellom dem, helsedepartementet, myndighetene, flyselskapene og flyplasspersonell.

I et forsøk på å dempe frykten sier han: – Det er ingenting å bekymre seg for.

Blant tiltakene er spesielle testområder der PCR (polymerasekjedereaksjon) tester kan utføres på de nyankomne. Disse har en nøyaktighet på 95%, og resultatene er tilgjengelige på to timer.

Så må en se vente å se da, om disse 120 kommer eller om kanskje det kommer nok en såkalt utsettelse. Det er jo tross unntakstilstand i Bangok...

(we) Kilde: INN