Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Thailands statsminister formaner: – Ingen alkohol, ingen festing og null pengespill, det er fortsatt pandemi!Når Thailands befolkning, expatene og turistene har begynt å slappe av og gå ut igjen kommer Thailands statsminister Prayuth Chan-ocha med en advarende pekefinger: – Det er fortsatt en pandemien, så respekter tiltakene!

Statsministeren sa i går at man ikke skal slappe av på tiltakene selv om smittetallene har stabilisert seg i landet. Folk bør adoptere «universell beskyttelse» og bedrifter, markeder og lokalsamfunn bør fortsatt følge alle protokoller for «Covid Free Setting».

Han advarte om at store samlinger og at brudd på unntakstilstanden fortsatt er straffbare i henhold til loven. – Smitteklynger må unngås, formante han.

I sin uannonserte fjernsynstale i går sa han at CCSA skal møtes førstkommende torsdag for å diskutere endringer i regler i lys av den noe forbedrede situasjonen.

Statsministerens ordre var langt fra tankene hos thaiene som i helga befant seg på Bang Saen-stranden Chonburi. Den mange kilometer lange stranden var full av strandgjester såvel dobbelt- og trippelparkerte biler og svært mye trafikk. Fluktstoler og parasoller var tettpakket langs hele stranden med thaier som spiste og sang.

De fleste hadde imidlertid masker, men sosial distansering var vanskelig sett i forhold til det store antallet dagsturister på stranda.

(we) Kilde: AseanNow