Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Thailand introduserer ny risvariantThai Rice Exporters Association (TREA) lanserer en nye ristype, KorKhor 79. som i første omgang skal prøvedyrkes i områder som har ett irrigasjonsnettverk. Ristypen forventes å gi inntil 800 kilo per rai ved høsting.

Risbønder i Thailand vil begynne å dyrke det første partiet av KorKhor 79 rissorten i år med sikte på å lansere den nye "myke" rissorten for eksportmarkedet, spesielt i Asia.

Den vil bli introdusert på det internasjonale markedet i Kina, Malaysia og Filippinene, der "myk" ris er populært. Det tas sikte på å konkurrere med "myk" ris fra Vietnam, som har hatt gode resultater i asiatiske markeder.

Avlinger fra disse gårdene vil bli kjøpt av fabrikker til en markedspris på 9.500 baht per tonn, og forventes å bli solgt til priser lavere enn den attraktive Hom Mali-risen, men høyere enn hvit og lokal ris.

KorKhor 79 ris kan gi 700-800 kilo per 1 rai (1600 kvm) mark. Department of Foreign Trade (DFT) har nedsatt et utvalg som skal utarbeide kvalitetsstandarder for den nye ristypen.

Kvalitetssikringen av den nye risentypen skal bidra til å fremme tillit blant kundene til "myk ris" fra Thailand, noe som vil bidra gunstig til den samlede eksporten av thailandsk ris i fremtiden.

(we) Kilde PattayaMail/NNT


RSS Feed