Stacks Image 186

Amerikaner (37) pågrepet for nettsvindel (video)


En amerikanske borger (37) ble forrige fredag pågrepet i sin luksusvilla på Koh Samui mistenkt for nettbasert svindel.

En amerikansk cryptocurrency-sjef ble arrestert i luksusleiligheten hans i Thailand over en påstått nettbasert svindel. Amerikaneren er fra New Jersey og skal ha hatt en ledende rolle i cryptovalutaen «Ormeus Coin» som «rådgiver og investor».

Ifølge Coinmarketcap var Ormeus Coin verdt mer enn 48 millioner dollar i desember 2017 før den stupte i verdi. I dag skal verdien være på litt over $ 1 million.

To påståtte ofre anmeldte mannen til Bangkok-politiet i juli og påstod de ble lurt av den amerikanske forretningsmannen i 2017. De forklarte at de brukte omtrent 100 000 dollar på oppstart av cryptovalutaen, «Ormeus Coin» - lignende Bitcoin - de skulle få 100 prosent overskuddet like etter investeringen.

De to investorene hevdet at de så verdien stige i lang tid, men hadde ikke fått sin andel av overskuddet. I anmeldelsen går det fram at 37-åringen skal ha endret nettstedet og ble etter det utilgjengelig.

37-åringen ble fraktet til Bangkok og er varetektsfengslet mens saken etterforskes. Han står oppført som «rådgiver og investor» på nettstedet.

(pf) Kilde: YouTube