BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

WHO: Er koronaviruset fra Thailand?

WHO-ekspertene som har vært i Kina for å finne ut hvor coronavirusets kommer fra, antyder at viruset kanskje ikke hadde sitt opphav i Kina - men peker på Thailand og Kambodsja. 

Blant WHO-forskere er imidlertid den dominerende hypotesen nå at viruset først dukket opp hos flaggermus enten i Sør-Kina eller i andre land i Sørøst-Asia, hvorpå viruset spredte seg til et annet dyr og videre til mennesker, skriver Dagbladet i dag og viser til dansk TV 2.

Forskerne sier at pandemien kanskje ikke har sin opprinnelse i Kina i det hele tatt, men peker på Kambodsja og Thailand

- Vi har funnet ut at viruset sannsynligvis opprinnelig stammer fra hestesko-flaggermus. Denne typen flaggermus finnes i det sørøstlige Kina, og noen andre land, blant annet Kambodsja og Thailand, sier Thea Kølsen Fischer, en av forskerne i WHO-teamet i Wuhan.

I løpet av den siste uka har Thailand funnet et virus i hestesko-flaggermus fra huler i landet, som likner på SARS-CoV-2, sier hun til dansk TV 2 ifølge Dagbladet.

Ifølge Thea Kølsen Fischer er en mulighet at viruset kom til Wuhan via et dyr som opprinnelig ble solgt på et marked i Thailand og deretter solgt på nytt på markedet i Wuhan.

En annen mulighet er at et menneske har blitt smittet på et marked i Thailand og deretter reist til Wuhan

- Det er fortsatt en lang vei å gå før vi finner den eksakte kilden, presiserer Fischer, som er professor i virusepidemier ved Københavns universitet.

(pf) Kilde: Dagbladet