Stacks Image 594
Stacks Image 601

FIFA truer med å stanse VM-sendingene i ThailandFIFA har truet med å trekke tilbake kringkastingsrettighetene for fotball-VM 2022 i Thailand etter at det ble oppdaget at publikum i to naboland kan se de thailandske sendingene.

Ifølge Sports Authority of Thailand (SAT) har FIFA krevd at Thailand skal oppfylle de krypteringsstandardene som kreves, ellers kan de stanse sendingene.

Etter å ha mottatt varselet fra FIFA, innkalte SAT til et hastemøte med de berørte partene, blant dem National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) og digital-TV-operatører, for å vurdere FIFAs krav.

SAT suer at møtet konkluderte med at de ikke kunne oppfylle FIFAs krypteringsstandard, fordi overføringsteknologien som brukes av tjenesteleverandører ikke er avansert nok og kundenes set-top-bokser ikke er kompatible med den nødvendige teknologien.

Møtet ble imidlertid enige om at de ville foreslå FIFA en endring av overføringskoden som, de mener, ville hindre publikum i andre land å få tilgang til sendinger i Thailand.

Når det gjelder omfordelingen av kringkastingsrettigheter for de 64 fotballkampene, etter klager på urettferdig tildeling til fordel for True Corporation fra digitale TV-operatører, sier SAT at True Corp har bestemt seg for å gi fra seg rettighetene til 16 av de 32 kampene for omfordeling blant digitale TV-operatører.

Det ble enighet om at alle skal få like rettigheter til å sende tre kamper hver, i stedet for bare to.

True ble opprinnelig tildelt rettighetene til å sende 32 kamper, fordi den bidro med rundt 300 millioner baht til fondet for å kjøpe rettighetene fra FIFA, på toppen av de 600 millioner bahtene NBTC bidro med, men beløpet var fortsatt under de 1,4 milliarder bahtene som Fifa krevde.

Flere thailandske selskaper ga deretter bidrag, noe som gjorde det mulig for det thailandske publikummet å se alle de 64 kampene.

Allmennkringkasteren Thai PBS har rett til å sende kampen i dag, torsdag, mellom Sveits og Kamerun klokken 17.00 (thaitid) og kampen mellom Portugal og Ghana klokken 23.00 (thaitid), deretter kampen 1. desember mellom Canada og Marokko.

(pf) Kilde og bilde: Thai PBS