Stacks Image 352

Ny optimimsme på Phuket: Forventer 1 million turister i fjerde kvartalPhuket har som mål å tiltrekke seg 1 million utenlandske turister i fjerde kvartal og 3,5 millioner totalt i år da reiselivsbransjen på øya ser positive tegn fra den nylige lettelsen av reiserestriksjonene.

Presidenten i Phuket Tourist Association sier at det nå kommer 3.000-5.000 internasjonal turister daglig den siste uken,, sammenlignet med 400-500 daglig i sandkasseperioden og 2.500 under "Test & Go"-ordningen, skriver Bangkok Post.

Omtrent 328.000 reisende besøkte Phuket i løpet av de fire første månedene i år. India er et potensielt marked siden det bidro med flest innkommende utenlandske turister denne måneden, med et gjennomsnitt på 1.000 daglig med direkteflyvninger til Phuket.

Den nest største gruppen av utenlandske turister er fra Australia, med rundt 10.000 som besøkte Phuket i april. Dette forventes å øke til 15.000 ankomster i måneden framover. Andre ledende markeder for Phuket var Storbritannia, Singapore, Malaysia og Saudi-Arabia.

Beleggsgraden for hoteller på steder som Patong, som er populære blant indiske og australske turister, anslås å nå 60-70 % denne måneden.

Foreningen spår at antallet turister som flyr direkte til øya vil ligge på 9.000-10000 daglig mellom oktober og desember, forutsatt at situasjonen blir normal.

Større tilgjengelighet med direktefly til Phuket er nøkkelen til å øke antall internasjome turistankomster.

I 2019, før pandemiutbruddet, hadde Phuket 10 millioner internasjonale turister årlig, hvorav 3 millioner kom fra Kina.

– Gjennomsnittlig oppholdstid for hver turist er 4-5 dager, men dette tallet kan øke til 6 dager hvis øya tilbyr flere rekreasjonsaktiviteter og attraksjoner, sier foreningens president. I stedet for å prioritere volum, bør øya bruke aktiviteter og nye reiselivssteder for å tiltrekke seg turister som bruker mer penger per dag for å styrke den lokale økonomien.

(we) Kilde: Bangkok Post

Slik ser du norsk TV i Thailand!