Stacks Image 357

Thailand setter 7. mai 2023 som den foreløpige datoen for neste parlamentsvalgThailands valgkommisjon (EC) har foreløpig utpekt 7. mai neste år som datoen for neste parlamentsvalg, dersom representantenes hus ikke oppløses av statsministeren før slutten av fireårsperioden den 23. mars.

I henhold til gjeldende grunnlov må et parlamentsvalg holdes innen 45 dager etter slutten av husets periode, som vil være 7. mai neste år, og registrering for kandidatur vil bli avholdt fra 3. til 7. april.

I henhold til de foreløpige tidslinjene utarbeidet av valgkommisjonen, er forhåndsstemmegivning satt til 30. april 2023 for de som ikke kan avgi stemme på 7. mai, eller som ikke kan stemme i sine valgkretser, men de vil bli pålagt å varsle myndighetene i syv dager før valgdagen om årsakene til at de ikke kan stemme i sine valgkretser eller på selve valgdagen.

Kandidatene blir også advart av valgkommisjonen om ikke å delta i aktiviteter som anses å befrielse fra velgerne, eller tilby noe til velgerne i et forsøk på å overbevise de om å stemme på de, i løpet av de 180 dagene før slutten av husets valgperiode 23. mars. .

Den kongelige resolusjon om valg av medlemmer av Representantenes hus forventes å tre i kraft senest innen fristen 30. mars.

Listene over kandidatene vil foreløpig bli offentliggjort 14. april.

(pf) Kilde: Thai PBS

Prisene på flybilletter er skyhøye siden vedlikeholdsproblemer fører til færre flyMangel på arbeidskraft og ustabilitet gjorde det vanskeligere for flyselskaper og utleiere å returnere fly som var satt på bakken under pandemien så raskt de ønsker, sier operatører og vedlikeholdsleverandører.

Et globalt problem på vedlikeholds-, reparasjons- og overhalingskapasitet (MRO) er en av faktorene som bidrar til høyere billettpriser, siden etterspørselen tørre enn fly kan gjøres tilgjengelige og kostnadene øker.

– Noen selskaper kommer ut med tosifrede eskaleringer og tillegg, sa Mahesh Kumar, administrerende direktør i Asia Digital Engineering, vedlikeholdsavdelingen til det malaysiske budsjettselskapet AirAsia.

– Flyselskapene øker prisene sine, men det er ikke en bærekraftig virksomhet, la han til på MRO Asia-Pacific-konferansen i Singapore ifølge Bangkok Post.

– Komplikasjoner av den typen betyr at omtrent 110 av AirAsias flåte på 200 fly har kommet tilbake til tjeneste, sier han.

Likevel er det utfordrende å få resten i luften på grunn av mangelen på MRO som også driver opp prisene.

Flaskehalsene ved MRO har blitt forsterket fordi flyselskapene returnerte fly til leasingselskapene raskere enn enn vanlig under pandemien.

Fly som leies ut til et nytt flyselskap trenger vedlikeholdssjekker, endringer i kabininteriøret og nye farger på MRO-er som ofte har lite bemanning etter pandemiske permitteringer av arbeidere mens de står overfor forsinkelser hos deleleverandører som sliter med lignende problemer.

– Vi har hatt reelle problemer med antall lakkeringsverksteder som kan male om fly, og i tillegg til at noen av disse ikke har kan få tak i spesialmaling, sa Robert Martin, administrerende direktør for flyutleier BOC. Aviation Ltd.

– Hvis du har en logo på flyhalen med flere farger, og du mangler én farge, blir det litt av et problem.

– Nå tar det omtrent tre måneder å gjøre endringene som kreves for å flytte et smalkroppsfly fra én kunde til en annen, opp fra én måned før pandemien, sier Martin.

– Hangarkapasiteten og arbeiderne er heller ikke nok til å møte kundenes etterspørsel, sa Jeffrey Lam, president for kommersiell luftfart i Singapore Technologies (ST) Engineering Ltd.

– Vi har virksomhet i USA, Europa, Kina og Singapore. Bortsett fra Kina, står alle våre virksomheter overfor arbeidsutfordringer.

– Den sterke etterspørselen driver opp lønnskostnadene ettersom MRO-er konkurrerer om ansatte og tilgjengelige arbeidere blir bedt om å jobbe mer overtid, sier Lam.

– Vi vil ikke ha for mye overtid, siden det kan gå ut over sikkerhet og kvalitet, sier han.

– Vi skulle ønske vi kunne legge til mer arbeidskraft og ta på oss mer arbeid. Så vi er bekymret for tidsplaner, omleveringsplaner, kostnader og alt det der.

(pf) Kilde: Bangkok Post


212 millioner baht i refusjon for utenlandske filmer innspilt i ThailandThailands regjering har godkjent et budsjett på 212 millioner baht for å støtte den utenlandske filmindustrien i Thailand.

De sier at seks filmteam, fire fra USA, ett fra Frankrike og ett fra Singapore, vil dra nytte av dette 2023-budsjettet.

Trisuree Trisanakun sa til thailandsk presse i går at regjeringen godkjente turistdepartementets budsjett på 212,102 millioner baht for å styrke den utenlandske filmindustrien.

Trisuree sier at landet har fremmet insentiver for det internasjonale filmmiljøet siden 2017. Hvert filmteam vil få en kontantrabatt på 20 % til 30 % av opptaksbudsjettet sitt brukt i Thailand. For eksempel vil et filmteam få 20 % refundert av kostnadene sine hvis de bruker 50 til 100 millioner baht, 25 % hvis de bruker 100 til 500 millioner baht, og 30 % hvis de bruker 500 millioner baht og over.

Siden 2017 har 43 filmer blitt spilt inn i Thailand og generert over 9,7 milliarder baht for økonomien. Regjeringen har gitt rabatt for 22 filmer som brukte budsjetter på over 50 millioner baht i Thailand, totalt rundt 542 millioner baht.

Trisuree sier at insentivtiltakene var verdt å betale og kom landet til gode. Budsjettet er investert i lokalbefolkningen og virksomhetene rundt hvert opptakssteder.

(pf) Kilder: Thairath - The Thaiger

Sensitiv pasientinformasjon funnet på pannekakeinnpakning i PattayaEn thailandsk kvinne fant lørdag sensitive peronlige pasientdata på papiremballasjen til pannekaker hun kjøpte i Pattaya.

Pannekaken hennes ble pakket inn i papir med pasientinformasjon fra Queen Sirikit Naval Hospital, som er under oppsyn av Royal Thai Navy.

Kvinnen sier til lokale medier at hun var sammen med familien sin lørdag , kjøpte en pannekake fra en vogn nær en offentlig park og la merke til helse- og behandlingshistorien til en pasient på innpakningspapiret.

På papirinnpakningen framkom de 13 sifrene i en pasients ID, fullt navn, telefonnummer og telefonnumre til pårørende osv. Kvinnen la til at det var en haug med lignende ark i pannekakevogna klare til bruk.

Queen Sirikit Naval Hospital ble vist på toppen av dokumentene, og alle var datert 2019.

– Behandlingsinformasjonen og også personopplysningene bør holdes hemmelige. Sykehuset må ta ansvar for dette. Det er en alvorlig sak, sier kvinnen.

Lokale medier skriver at de er bekymret for pannekake-kundenes helse siden papirene kom fra et sykehus som inkuberte bakterier, sykdommer og syke pasienter.

Talsmannen for Royal Thai Army, Pokklong Montartpalin, sier at de erkjenner hendelsen og vil be om unnskyldning for dette. Han innrømmet at hvert sykehus under hærens kontroll må være mer forsiktig med informasjonssikkerhet.

Pokklong sier til sitt forsvar at det meste av pasientinformasjonen er digitale journaler, men la til at noe informasjon blir registrert av leger på papir.

Pokklong mener problemet oppsto fordi tilfeldige personer kunne få tilgang til området der de gamle dokumentene er lagret midlertidig for destruksjon, og noen har stjålet papirene og solgt de til en gjenvinningsbutikk.

Han sier at sykehuset har undersøkt saken og vil iverksette tiltak for å forhindre et lignende scenario i fremtiden.

I henhold til personopplysningsloven (PDPA) i Thailand som trådte i kraft i juni i fjor, kan enhver person eller organisasjon som bryter andres informasjonssikkerhet risikere fengsel i opptil ett år, en bot på opptil 1 million baht, eller begge deler. Offeret kan også kreve erstatning.

(pf) Kilder: The Standard - Thairath - Thai PBS - The Thaiger

Virolog hevder at 70 prosent av thaiene kan ha vært koronasmittetOpptil 70 % av befolkningen i Thailand kan ha vært koronasmittet, ettersom de fleste tilfeller ikke er offisielt registrert fordi de var asymptomatiske eller bare hadde milde symptomer, ifølge Dr. Yong Poovorawan, leder av Center of Excellence i Klinisk virologi ved Det medisinske fakultet ved Chulalongkorn University.

Han sa at den estimerte smiotteraten er basert på vurderinger av blodprøver utført så langt, og la til at Omicron-varianten har spredt seg mye de siste månedene, men de fleste rapporterte ikke infeksjonen til helsemyndighetene fordi de ikke hadde noen eller kun milde symptomer og kun de som er innlagt for behandling ved sykehus er registrert, skiver Thai PBS.

Han sa imidlertid at sykdomskontrollavdelingen, med finansiering fra Health Systems Research Institute (HSRI), vil gjennomføre en omfattende undersøkelse for å fastslå omfanget av COVID-19-smitte i den thailandske befolkningen, ved å bruke blodprøver for å finne spor etter infeksjon eller utviklet resistens gjennom anti-nukleokapsid- og anti-spike IgG-tester.

Den første slike undersøkelsen vil bli holdt i Chon Buri-provinsen i oktober, i samarbeid med det provinsielle helsekontoret, blant 1.200 prøver i alderen fra seks måneder, hvoretter undersøkelsen vil bli utvidet til andre provinser innen seks måneder.

– Resultatene av undersøkelsen, sa Dr. Yong, vil være nyttig i planleggingen av tiltak for å håndtere COVID-19 i fremtiden, spesielt for å avgjøre om ytterligere boosterdoser vil være nødvendig.

(pf) Kilde: Thai PBS


Thailand omklassifiserer koronaCenter for COVID-19 Situation Administration CCSA forventes å kunngjøre en rekke tiltak fredag, i tråd med omklassifiseringen av COVID-19 som en ‘infeksjonssykdom under overvåking’» ettersom Thailand offisielt går inn i en post-pandemisk æra fra 1. oktober.

Det thailandske helsedepartementet kom med to kunngjøringer mandag for å omklassifisere COVID-19 fra en ‘farlig infeksjonssykdom’ til en ‘infeksjonssykdom under overvåking’.

Dette med virkning fra 1. oktober, ettersom COVID-19-situasjonen i landet stadig forbedres, sa regjeringens talsperson Traisuree Traisoranakul i dag, onsdag, ifølge Thai PBS.

Hun sa at CCSAs tiltak vil dekke de juridiske, helsemessige, kommunikasjons- og ledelsesaspektene etter mer enn tre år med å ha levd med COVID-19.

– Målet med tiltakene er å sette folk i stand til å leve trygt og leve et så normalt liv som mulig, la hun til.

Tirsdag besluttet regjeringen å fjerne COVID-19 fra listen over forbudte sykdommer hos utenlandske turister, noe som vil gjøre det mulig for smittede utenlandske turister å reise til Thailand.

Ifølge landets informasjonssenter for COVID-19 var nye smittede det siste døgnet 1.129, med 13 omkomne og 934 friskmeldte.

Akkumulerte smittetilfeller så langt i år er 2.452.097. Dødstallet i år er 10.970.

(pf) Kilde: Thai PBS

Angrepet med øks i krangel om parkeringsplassPolitiet etterforsker et slagsmål på Phuket i går der en varebilsjåfør slo en mann i hodet med en øks.


Hendelsen skjedde på parkeringsplassen til Khun Mae Ju-butikken på Thepkrasattri road, og kampen ble til slutt brutt opp av en sikkerhetsvakt og andre personer på stedet.

Mannen som ble slått i hodet med øksen ble tatt til Thalang sykehus og senere overført til Vachira Phuket sykehus i Phuket by.

De to varebilsjåførene fra Phuket som var involvert i slåsskampen meldte seg for politi i går kveld.

– Øksen som ble brukt i kampen ble også levert. Sjåførene sa at de aldri hadde sett mannen de slåss med før hendelsen i går, sier politiet som lover et rettslig etterspill etter økseangrepet i går.

(pf) Kilde: The Phuket News

Følg Bangkok-trafikken liveBangkok Metropolitan Administration har lansert et hjemmeside og apper slik at hvem som helst kan sjekke trafikksituasjonen i byens krygg og veier i Bangkok i sanntid.

Fra BMM heter det at de har lansert denne tjenesten for brukernes bekvemmelighet, slik at de kan se kartinformasjon som trafikk, flom og ulykker gjennom byens CCTV-kameraer installert på veier og kryss.

Kameraene kan sees på nettstedet http://bmatraffic.com eller med mobilappen ‘BMA Traffic’.

(pf) Kilde: PR Thai Government


Thailand vil fly inn russiske turister med charterflyI motsetning til flere europeiske land som ikke utsteder visum for russere, tar Thailand i vinter imot turister fra den tidligere sovjetstaten med åpne armer.

Tourism Authority of Thailand (TAT) sier denne uken at de har planer om å fly russiske turister til Thailand med charterfly for å øke turistinntektene i den kommende høysesongen, som varer fra november til februar.

I årene frem til pandemien genererte det russiske markedet en betydelig del av Thailands turistinntekter, russerne ble det nest største internasjonale kildemarkedet for Phukets reiselivsnæring.

Selv med haugene av papirarbeid, penger, karantene og forsikring involvert i å feriere til Thailand da grensene åpnet seg igjen under pandemien, var russerne blant de første som lastet ned Test & Go/Thailand Pass og hoppet på et fly til Thailand.

Siden Russlands president Vladimir Putin satte i gang et angrep på Ukraina i februar, har imidlertid flere flyselskaper droppet sine Thailand-Russland-ruter, og Russlands tilgang til landet avtok.

Noen ruter flys fortsatt, men billettprisene erfire til fem ganger dyrene enn før-konfliktprisene, noe som gjør det å reise til Thailand til et urealistisk alternativ for mange russere. Russere ønsker fortsatt å reise til Thailand, men prisen avskrekker.

For øyeblikket har russere innreiseforbud til Litauen, Latvia, Estland og Polen. Litauens innenriksminister sa denne uken at russiske turister ikke er velkomne fordi tre fjerdedeler av russiske borgere støtter landets invasjon av Ukraina.

Men Thailand trenger desperat å øke sine turistinntekter, med flyforbindelse mellom Thailand og resten av verden med bare halvparten av 2019-tallene, ifølge TAT.

TAT håper at russerne vil komme tilbake for å legge igjen sine rubler igjen hvis forbindelsen flyrutene mellom Russland og Thailand bedres.

Derfor samarbeider TAT med reisebyråer for å fly russiske turister til Thailand med charterfly tre ganger i uken denne høysesongen.

I tillegg vil Aeroflot relansere daglige direkteflyvninger mellom Russland og Phuket 30. oktober 2022.

(pf) Kilde: TrueID - Bangkok Post - BKK News Station

Grab-bud rappet 3,4 millioner baht fra kvinne i Chon BuriEt MC-bud, kledd uniform fra Grab, skal ha ranet en 29 år gammel kvinne for 3,5 millioner baht utenfor en bank i Chon Buri-provinsen før budet flyktet fra stedet.

Det 29 år gamle offeret hadde nettopp tatt ut pengene fra Siam Commercial Bank i Soi Rat Uthit i Baan Bueng i Chon Buri da hun ble ranet.

Kvinnen sa til politiet at hun vanligvis besøker banken for å ta ut penger fra banken den 5. og 20. dagen i hver måned. Dette er lønnen til selskapets ansatte, skriver The Thaiger.

I går dro hun til banken med en 24 år gammel kollega og tok ut 3,46 millioner baht.

Hun la mesteparten av pengene i en ryggsekk og la ytterligere 40.000 baht i vesken sin.

De to hadde såvidt satt seg i bilen da MC-budet åpnet bildøren og sa: – Du liker kona mi veldig godt, gjør du ikke?

29 åringen ropte: – Jeg er singel! Det er en misforståelse! MC-budet slo deretter 29 åringen og truet med en pistol. 24 åringen ble redd og stakk fra stedet.

Budet tok tak i sekken og løp til motorsykkelen sin. 29 åringen prøvde å ta sekken men klarte ikke.

Budet skal så ha ropt til henne: Elsker du ham så mye? Deretter sakk budet av.
Motorsykkel hadde ikke registreringsskilt, og den angivelig budet brukte hjelm for å skjule ansiktet.

Lokalt politi er p saken og sjekkr nærliggende sikkerhetskameraer og avhøre vitner.

(pf) Kilde: Khaosod - Bangkokbiznews - The Thaiger

Ny dobbeltspors toglinje i Hua Hin åpner i år - halvering av reisetid til BangkokDen nye dobbeltsporet i Hua Hin åpner senere i år og vil redusere reisetiden til Bangkok med det halve.

– Når toglinjen er åpnet, vil reisetiden mellom Hua Hin og Bangkok reduseres fra fem timer til rundt to og en halv time, sa Anucha Burapachaisri, regjeringens talsmann ifølge Hua Hin Today.

Reisetidene reduseres siden dobbeltsporet vil gjøre at togene ikke lenger trenger å stoppe for hverandre under reisen.

Etter hvert vil totalt syv tosporede toglinjer som strekker seg over rundt 985 km være i drift over hele landet.

For tiden bygges fem dobbelspors toglinjer i Thailand, som alle vil bli ferdigstilt i år, etter at den thailandske regjeringen bestemte seg for å fremskynde oppgraderingen av jernbanenettet, sa Anucha.

En annen tosporslinje som forbinder Chachoengsao Junction – Khlong Sib Kao Junction – Kaeng Khoi Junction, en 106 km lang rute, åpnet i 2019.

Chira Road-krysset-Khon Kaen, en 187 km lang rute, ble operativt i 2020, selv om en del av linjen fortsatt ikke er fullført og skal være ferdig innen slutten av dette året.

Linjen som inkluderer Hua Hin utgjør en del av ruten som forbinder Nakhon Pathom med Chumphon og er delt inn i tre seksjoner:

Nakhon Pathom – Hua Hin (169 km)
Hua Hin – Prachuap Khiri Khan (76 km)
Prachuap Khiri Khan – Chumphon (167 km)

To andre ruter Lop Buri – Pak Nam Pho (145 km) og Mab Kabao – Thanon Jira Junction (135 km) vil også bli fullført i år.

Den nye dobbeltsporslinjen vil gjøre togreiser i Thailand tryggere og redusere fraktkostnadene.

Dette vil bidra til å forbedre de reisendes livskvalitet, redusere miljøetpåvirkning, tilby forbedret forbindelse til andre kollektivtransportmidler, forbedre transporten av varer og tjenester til landlige områder på tvers av byer og til naboland.

(pf) Kilde: Hua Hin Today


Koronasmitte ingen hindring for innreise til ThailandTirsdag godkjente kabinettet en ministeriell forskrift for å fjerne Covid-19 fra listen over sykdommer som hindrer innreise til Thailand.

– Forskriften vil tre i kraft etter at den er publisert i Royal Gazette, og den forventes publisert snart, sier sa regjeringens talskvinne Rachada Dhnadirek i følge Bangkok Post.

– Covid-19 ville ikke lenger være på listen over sykdommer som er forbudt ved innreise eller opphold i landet, sier hun.

Forbudte tilstander og sykdommer som fortsatt vil stå på listen er spedalskhet, tuberkulose i farlig fase, elefantiasis, narkotikaavhengighet, kronisk alkoholisme og syfilis i stadium 3, sier hun.

Mandag var det 15 flere koronadødsfall og 774 nye innlagt på sykehus, rapporterte helsedepartementet tirsdag.

(pf) Kilde: Bangkok Post

Økt sukkeravgift i Thailand utsatt til mars neste årRegjeringen vedtok i dag å utsette den bebudede tredjefaseøkningen i avgiften på sukkerholdig drikke i seks måneder for å unngå økte økonomiske byrde for landets befolkning.


Finansminister Arkhom Termpittayapaisith sa at avgiftsøkningen vil bli utsatt fra 1. oktober i år til 31. mars neste år for å dempe levekostnadene.

– Uten utsettelse ville privat sektor veltet den avgiftsøkningen over på forbrukerne. Utsettelsen vil også gi mer tid for drikkevareindustrien til å tilpasse seg den nye avgiftsforskriften som regulerer deres produksjon av søtningsmidler, sa ministeren.

Avgiftsdepartementet har økt avgiften på sukkerholdig drikke siden 2017 for å få industrien til å redusere sukkerinnholdet for en helsegevinst. Skatten var planlagt å øke gradvis.

– Under den nåværende økonomiske situasjonen, hvis regjeringen hevet skatten etter sin gamle tidsplan, kan det få direkte konsekvenser for forbrukerene og gjenoppretting av drikkevareindustrien fordi produsenter kan måtte øke produktprisene tilsvarende, sa Arkhom.

(pf) Kilde: Thailand News Agency

Prawit ber finansdepartementet å overvåke svak bahtFungerende statsminister Prawit Wongsuwan har bedt finansdepartementet om å overvåke den svake bahten og dens volatilitet nøye, heter det fra regjeringhold i dag, tirsdag.

– Vi er bekymret for svakheten i landets valuta og også oljeprisene, sier talsperson Anucha Burapachaisri til en orientering etter dagen ukentlige regjeringsmøte ifølge Bangkok Post.

Bahten er handlet på sitt svakeste nivå på mer enn 15 år mot dollar.

– Imidlertid forbedret det industrielle sentimentet seg i august, og nådde det høyeste nivået på 11 måneder, ettersom forbrukerne hadde mer tillit til den thailandske økonomien, sa Anucha.

Regjeringen godkjente et investeringsbudsjett på 276 milliarder baht for statseide foretak i regnskapsåret 2023 som starter 1. oktober, la han til.

Prawit tjener for tiden som vikar mens Prayut Chan-o-cha fortsatt er suspendert i påvente av en rettsdom om hans periode som leder, som er ventet senere denne måneden.

Lørdag sa finansminister Arkhom Termpittayapaisith at Sørøst-Asias nest største økonomi forventes å vokse 3 % til 3,5 % i år, og 3 % til 4 % neste år, hjulpet av turisme, eksport og offentlige investeringer.

(pf) Kilde: Bangkok Post


Grønnsakmangel fører til økte priser - stiger ytterligere under vegetarfestivalen i oktoberGrønnsaksprisene skyter i været på grunn av produksjonsmangel og vil rolig stige igjen under årets vegetarfestival i oktober.

Lokale medier rapporterer i dag, tirsdag, at prisen på alle grønnsaker som selges i Trangs Ta Klang-marked har steget med 10 baht per kilo eller mer for de mest etterspurte grønnsakene. Ifølge lokale leverandører forventes prisen å øke hver dag.

Grønnsakselger Jeab sier at under årets vegetarfestival vil alle grønnsakene bli dyrere, spesielt koriander, selleri, vårløk, agurker, bønner, og andre typer bladgrønnsaker, fordi det ikke produseres nok til å dekke etterspørselen, på grunn av værforholdene i mange områder over hele landet.

– Mange grønnsaker ser ikke så pene ut og det medfører at de ikke blir solgt, så de fjernes og det fører igjen til mangel, sier Jeab

En annen grønnsakshandler, Aed, sier at de skyhøye prisene påvirker både kjøpere og selgere og gjør grønnsakene vanskelige å selge fordi de er dyre. Prisen er også ventet å stige igjen under vegetarfestivalen.

I Sør-Thailand vil det bli arrangert store årlige vegetarfestivaler i Phang Nga og på Phuket i ni dager, med start 26. september.

(pf) Kilde: The Pattaya News

To kuwaitiske menn pågrepet etter overfall på thailandsk kvinneTo kuwaitiske menn ble lørdag arrestert i Soi Nana i Bangkok etter angivelig å ha overfalt en thailandsk kvinne og knivstukket en person som forsøkte å stoppe overfallet.

Da Lumphini-politiet ankom stedet etter å ha blitt varslet om hendelsen hadde de to mistenkte søkt tilflukt på hotellets tak. De to ble pågrepet og identifisert som 21 år gamle kuwaitiske borgere.

Vitner sa at de to angivelig så beruset ut og kranglet med folk på fortauet utenfor Nana Hotel før de skal ha gått til angrep på en thailandsk kvinne.

En som forsøkte å gripe inn mot menene ble slått og en annen skal ha blitt knivstukket i ryggen da han forsøkte å stoppe overfallet. Skadene var imidlertid relativt små og ikke livstruende.

(we) Kilde: The Pattaya News

21 åring solgte hjemmeoppdrettede pirajaer på nettEn 21 år gammel mann ble mandag avslørt for ulovlig å ha pirajafisk i sin besittelse for salg.

21-åringen ble pågrepet av politi fra Natural Resources and Environment Crime Division (NRECD) og funksjonærer fra Department of Fisheries, som ransaket han bolig i Sai Mai-området i Bangkok.

Potiet sier at 21 åringen har drevet oppdrett av piraja for salg på nettet og kundene har hentet fisken hjemme hos ham. Seks pirajaer ble funnet i hans besittelse.

Han har innrømmet at han hadde kjøpt fisken på nettet og har drevet oppdrett hjemme. Fiskene ble deretter solgt på nett. Det er ikke kjent hvor mange fisk han angivelig skal ha solgt eller hvor lang tid virksomheten har vært i drift.

Han er siktet for ulovlig besittelse av piranha, som kan være fysisk skadelig for mennesker eller marint liv, i strid med paragrafene 64 og 65 i Thailands fiskerilov fra 2015.

Politiet sier at pirajaer er ferskvannsfisk fra Serrasalmus-, Rooseveltiella- eller Pygocentrus-familiene som er hjemmehørende i Sør-Amerika. De er kjøttetende og ansees som rovfisk.

Hvis de slippes ut i naturlige vannveier, vil de være svært farlige for lokal fisk og kan forårsake betydelig miljøskade.

I 2016 godkjente regjeringen en ministeriell forskrift foreslått av Landbruksdepartementet som forbyr besittelse av pirajafisk, deres egg og sæd.

(pf) Kilde: Bangkok Post


Regjeringspartiet anklages for stemmekjøp ved bruk av velferdskortMajoritetspartiet i Thailands regjering, Palang Pracharath, anklages nå for å bruke statlig velferdskort for å bedre sin popularitet blant velgere før neste parlamentsvalg neste år.


Nestleder og generalsekretær for det største opposisjonspartiet, Pheu Thai, Khunakorn Preechachanachai, nevder at regjeringspartiet åpenbart har gitt statlige velferdskort til rundt 20 millioner thaier over hele landet som en del av deres begynnende valgkampanje.

Påstanden kommer et at det har dukket opp et stort reklameskilt i den nordøstlige provinsen Nong Bua Lamphu med bilde av fungerende statsminister Prawit Wongsuwan og partiets logo. Prawit var på offisielt besøk denne provinsen i helgen. Provinsen ligger i det nordøstlige Thailand og grenser mot Udon Thani, Khon Kaen og Loei.

Khunakorn sier at dette forsøket på å kjøpe stemmer ved bruk av statens velferdskort ved neste valg bare betraktes av velgerne som motbydelig og upassende.

Han sier videre at gitt det faktum at det totale antallet personer som har rett til de statlige velferdskortene har steget fra 13 millioner til 20 millioner på fire år, har den Palang Pracharath-ledede koalisjonsregjeringens tiltak mot fattigdom åpenbart vært en stor fiasko.

(we) Kilde: Thai Newsroom

Kvinne omkom etter båtforlis i elv - fortsatt en savnetEn person omkom og en annen er savnet etter at en båt som fraktet seks personer på Chanthaburi-elva sank i kraftig regn søndag kveld. Dette i nærheten av Thailandbukta i denne østlige provinsen.

Rop om hjelp ble hørt rundt klokken 20 da båten begynte å synke nær Wat Arakkha Thewada i Chanthaburis Laem Sing-distrikt.

Redningsaksjonen skal ha tatt flere timer for å redde fem personer opp av vannet, hvorav en 11 år gammel gutt, før de avbrøt søket på grunn av sterk strøm. En 40 år gammel mann er fortsatt savnet.

Etter at de forulykkede var brakt til land, ble det fortatt gjenopplivingforsøk på en kvinne. Hun ble senere erklært død på sykehus.

Båtføreren (38) skal ha fortalt politiet at båten hadde seks personer om bord, tre menn og to kvinner samt han ombord, og de fanget krabber, som er en populær kveldsaktivitet i området.

Han sa at strømmen ble sterkere ettersom det regnet kraftig, og båten ble etterhvert fylt med vann, noe som fikk den til å synke sakte mens de var midt i elven. Deretter sendte han SOS-signaler til folk på land med lommelykt.

(we) Kilde: The Nation

7 år gammel gutt druknet i svømmebasseng i SattahipEn 7 år gammel gutt druknet i et 1,2 meter dypt basseng ved en bassengvilla i Sattahip-distriktet i går kveld.

Nødetatene rykket ut til en bassengvilla i Sattahip-distriktet klokken 18.30 i går, etter å ha mottatt en melding om at en 7 år gammel gutt hadde druknet i et basseng.

Hendelsesstedet var et privat hus med svømmebasseng. Gutten ble funnet i bassenget av en hushjelp, ifølge lokaltpoliti.

Det mistenkes at gutten kan ha klatret over et gjerde for å komme til bassenget før han ved et uhell falt ned i det. Liket av 7-åringen ble fraktet til sykehus i påvente av nærmere etterforskning.

Dette er den tredje drukningen i en bassengvilla i Chonburi-området i år. En lignende tragedie skjedde også i Sattahip da en 4 år gammel gutt druknet i en bassengvilla for noen måneder siden.

(pf) Kilde: The Pattaya News


Slik ser du norsk TV i Thailand!