Stacks Image 352

Trenger turister: – Thailands økonomi vil ikke bedre seg med det første– Den thailandske økonomien vil ikke bedre seg så fort som en skulle ønske, selv om eksporten sannsynligvis vil bedre seg, sa finansminister Arkhom Termpittayapaisith onsdag.

Han påpekte at turismen ikke har kommet igang for fullt, med bare 700.000 turister i løpet av de første fire månedene, skiver The Nation

– Vi forventer at rundt 2 millioner turister vil besøke Thailand i år sammenlignet med tidligere opptil 40 millioner årlig, sa han.

Arkhom fortsatte med å si at Thailands økonomi har blitt påvirket av stigende energi- og ferskvarepriser siden begynnelsen av året, noe som har fått inflasjonen til å stige til 5 prosent.

Han bemerket at energiprisene har steget kraftig på grunn av krigen mellom Russland og Ukraina, men sier at regjeringen har satt i gang tiltak som innebærer å senke dieselprisen for å dempe innvirkningen på levekostnadene.

– Det er imidlertid nødvendig å bruke mer penger for å opprettholde dieselprisen på 30 baht literen ettersom oljeprisen vil fortsette å stige, påpekte Arkhom.

Han understreket at Finansdepartementet må ta vare på økonomien samtidig som det iverksettes tiltak for å lette virkningen på landets befolkning for å forhindre økt økonomisk byrde i fremtiden.

Arkhom sa at regjeringen og næringslivet må tilpasse seg en digital økonomi og samfunn, klimaendringer og et aldrende samfunn for å øke økonomisk vekst.

– Regjeringen vil imidlertid investere i infrastruktur for å øke landets konkurranseevne, sa ministeren.

– Finansdepartementet vil bidra til å legge til rette for forretningsdrift i privat sektor, la han til.

(pf) Kilde: The Nation
 Kommentarer

Understreker Thailands fulle gjenåpning under toppmøtet mellom ASEAN og USAStatsminister Prayut Chan-o-cha sa onsdag at han vil understreke Thailands fulle gjenåpning når han møter ledere fra andre land under det andre spesialtoppmøtet mellom Asean og USA i Washington i dag og i morgen.

Prayut, akkompagnert av utenriksminister Don Pramudwinai og energiminister Supattanapong Punmeechaow, fløy til Washington onsdag morgen for toppmøtet, som vil markere 45-årsjubileet for forholdet mellom ASEAN og USA, skriver The Nation.

I et Facebook-innlegg skriver Prayut at toppmøtet er en mulighet til å møte den amerikanske presidenten og høytstående representanter for å fremme samarbeid om utvinning og bærekraftig vekst i Sørøst-Asia, samt presse på for toppmøter for Asia-Pacific Economic Cooperation.

Han skiver at toppmøtet også er en mulighet til å få tillit blant amerikansk privat sektor til Thailands beredskap til å gå over til en økonomisk bedring, som inkluderer å innlede en digital økonomi, bærekraftig utvikling, ren energi og elektriske kjøretøy.

Å utvide handel og investeringer i fremtidens industrier er i tråd med landets strategiske plan, skiver Prayut.

– Det viktigste er at jeg vil få en mulighet til å understreke for statsledere at Thailand har åpnet fullt ut for turister, næringsliv, konferanser, medisinske tjenester og så videre, skiver han.

– Etter at vi skrotet ‘Test & Go’-ordningen 1. mai, kom mer enn 300.000 turister til landet i løpet av en uke, og dette forventes å øke mellom mai og september.

– Antall utenlandske turister som besøker Thailand i høysesongen mellom oktober og desember forventes å øke til minst 1 million per måned, skiver statsministeren.

Prayut sa også at toppmøtet ville gjøre det mulig for Thailand å øke økonomien sin sammen med Aseans og verdenssamfunnet, og la til at det er et viktig skritt for Thailand å bli et av de ledende landene i post-covid-tiden.

Tirsdag godkjente regjeringen et utkast til uttalelse som fokuserer på å styrke forholdet og fremme økonomisk samarbeid mellom ASEAN og USA.

Regjeringen godkjente også et utkast til vedlegg der de thailandske og amerikanske forsvarsavdelingene ville utveksle informasjon.

(pf) Kilde: The Nation
 Kommentarer


Hua Hin og Prachuap Khiri Khan nå like attraktivt for yngre turister som for pensjonisterHua Hin, en gang tenkt som et reisemål for pensjonister og de over 50, for både thaier og expats, tiltrekker seg stadig yngre besøkende.

Ifølge Thailands turistmyndighet, TAT, står ‘millennials’ eller personer i Gen Y for litt over 40 % av alle besøkende til Hua Hin. ‘Millennials’ eller Y-generasjonen er personer født fra 1981 til 1996, de i dag i alderen 25 til 40 år.

De spenner fra unge fagfolk, til nybakte foreldre, til foreldre i trettiårene med barn og har stabile inntekter, samtidig som mange av de velger ikke å få barn eller ikke før senere i livet.

Innen reise- og turisme verdsetter de opplevelser over alt annet, inkludert å besøke ‘postkort’- eller mer typiske må-se-destinasjoner. De er selvsikre, kreative og setter pris på opplevelser for å motvirke deres travle arbeidsliv. Økoturismeog aktiviteter de kan gjøre sammen med barna sine er også viktig for. De reiser med spesifikke tema i tankene: mat, yoga, massasje, sightseeing og naturstier og de liker å besøke steder som for eksempel safari i nasjonalparken i Kuiburi eller marineparken i Pranburi.

Og så kommer det som Thailand er mest opptatt av: De er mer enn villige til å betale for disse opplevelsene.

Det sies at Gen Y-turister til Hua Hin bruker i gjennomsnitt 4.350 baht per person per dag og gjennomsnittlig oppholdstid er mer enn to netter. De vil også bruke også 2.000 baht ekstra på utflukter i gjennomsnitt.

Over 65 prosent av Gen Y vil dele bilder av opplevelsene sine på sosiale medier og det er derfor en ser at flere steder som kaffebarer nå har områdene der folk kan ta selfies for sosiale medier.

I slutten av april besøkte turoperatører fra Kina, Japan, Korea og Taiwan Hua Hin området og TAT håper på den måten at reisearrangørene kan promotere Hua Hin til sin kunder.

I samme uke besøkte ti agenter fra Europa og en gruppe bestående av reisearrangører og media fra Russland Hua Hin for lignende besøk.

(we) Kilde: Hua Hin Today
 Kommentarer

USA - ASEAN-toppmøte i WashingtonThailands statsminister Prayut Chan ocha deltar nå på toppmøte USA-ASEAN i Washington DC,

På dette toppmøtet forventes en tøff prat bak kulissene, ettersom USA fortsetter å følge en mer robust linje i å motarbeide Kina med både militære allianser og pakter, samt et nytt økonomisk rammeverk for å utdype bilateralt engasjement med land innenfor den stadig mer betydningsfulle 10-nasjonsblokken ASEAN.

Thailandske og amerikanske tjenestemenn har allerede møttes som en del av USA-Thailand Strategic and Defense Dialogue-prosessen, et rammeverk for å utdype det amerikanske thailandske forholdet utviklet mellom det thailandske utenriksdepartementet og utenriksdepartementet.

Toppmøtet kommer mens Kina har advart ASEAN-landene om at USA prøver å fremme spenninger og en ny kald krig i Øst-Asia, som et middel til å hindre fremgangen og motvirke ‘tidens trend’ i en kampanje som de hevder ikke er i regionens interesser.

(we) Kilde: ThaiExaminer
 Kommentarer

Edderkopp spår lotteri-tall i det sentrale ThailandEn mann fra Ang Thong-provinsen i det sentrale Thailand tror at en tarantell i skogen kan forutsi fremtiden. Så langt har edderkoppen kommet med to spådommer på lykketallene. Mannen skal ha ventet dag og natt på at den lodne ‘spåkonen’ skal komme til syne for å se hva den forutsier neste gang.

Når mannen vil at «Phaya Bung», eller «Lord of the Tarantulas», skal spå lykkenumrene, gjennomfører han en seremoni for den utenfor hullet i skogen bak Wat Bot Racha Sattha-tempelet i Pho Thong-distriktet. Han tenner lys og røkelse og ber til edderkoppen, Skiver KhaoSod.

Deretter legger han forsiktig tallene 0 – 9, skrevet på papirbiter, inn i hullet til edderkoppen og stikker dem ned med en røkelsespinne. Han venter tålmodig på at Phaya Bung skal komme ut av hullet, og når edderkoppen kommer ut, bringer den også lotteri-spådommene sine.

Den første gangen krøp Phaya Bung ut hele med 3 papirlapper: nummer 3, 1 og 9. Den andre gangen dukket edderkoppen opp med to sifre: 8 og 3.Det thailandske statslotteriet har kategorier for både 3 sifre og 2 sifre, så folk tar det som et sikkert tegn på at edderkoppen kan sakene sine.

Forhåpentligvis nyter Phaya Bung mannens selskap, fordi visse arter av thailandske edderkopper er giftige og kan etterlate et ekkelt bitt hvis de blir provosert.

(pf) Klide: KhaoSod

 Kommentarer


Hvor rangerer Thailand i den globale undersøkelsen av penisstørrelse?Den gjennomsnittlige penisstørrelsen i Thailand er den syvende minste i verden, ifølge en undersøkelse utført av den britiske nettklinikken From Mars.

Kambodsja topper rangeringen for de minste erigerte penisene med et gjennomsnitt på bare 10 centimeter. En thailansk penis måler opp som den femte lengste i Sørøst-Asia, bak Indonesia, Singapore, Malaysia og Vietnam, men foran Filippinene og Kambodsja,  skriver  The Nation.

På listen over land med de største penisene er Ecuador, på 17,60 cm.

Klinikken har samlet inn data fra World Population Review for å komme med tall for gjennomsnittlig erigert penisstørrelse fra 86 land. De har også brukt søkedata fra Google fra 2021.

Farmasøyt Navin Khosla, som utførte studien, sa at undersøkelsen er avhengig av selvrapporterte data, slik at noen respondenter kan være sjenerøse med målinger. Imidlertid gir det fortsatt en grunnleggende idé om gjennomsnittlige størrelser rundt om i verden.

De 10 landene med størst penis:
 1. Ecuador 17,60 cm 
 2. Kamerun 16,66 cm 
 3. Bolivia 16,51 cm 
 4. Sudan 16,45 cm 
 5. Haiti 16,400 cm 
 6. Senegal 16,00 cm 
 7. Gambia 15,87 cm 
 8. Cuba 15,87 cm 
 9. Nederland 15,87 cm 
 10. Zambia 17,77 cm 
De 10 landene med den minste penisstørrelsen:
 1. Kambodsja 10.03 cm 
 2. Taiwan 10,45 cm 
 3. Filippinene 10,84 cm 
 4. Sri Lanka 10,87 cm 
 5. Hong Kong 11,20 cm 
 6. Bangladesh 11,20 cm 
 7. Thailand 11,45 cm 
 8. Vietnam 11,48 cm 
 9. Malaysia 11,48 cm 
 10. Singapore 11,53 cm 
– Enten folk er bekymret for størrelsen eller formen, eller andre aspekter for den saks skyld, har de fleste av oss på et eller annet tidspunkt lurt på om vår er stor nok, sier Khosla.

– Penisstørrelse kan ha en enorm innvirkning på menns selvtillit og selvbilde, sier han. – Imidlertid, sier han, er sannheten er at eieren av penis er langt mer sannsynlig å være bekymret for størrelsen på penis enn deres seksuelle partnere er!

Thainytt beklager at vi bringer denne saken, som hører bedre til hos Dagbladet, men siden Thailand er nevnt, så..

Det eneste vi kan si i sakens anledning: Ta med norske kondomer - de fåes på gratiskondomer.no
 Kommentarer

Sju arrestert: Transnasjonal narkotikaring pågrepet i Syd-ThailandSyv personer angivelig tilsluttet et transnasjonalt narkotikanettverk er arrestert og 382 kilo krystallmetamfetamin og 474.000 yaba-piller beslaglagt i to sørlige provinser under en felles operasjon av politi og militære.

Arrestasjonene fulgte etter tips om et transnasjonalt narkotikanettverk som brukte Thailand som transittrute. De smuglede stoffene gikk gjennom Sør-Thailand til Malaysia og deretter til Australia, skriver Bangkok Post.

– Nettverket solgte også narkotika i Thailand, sa generalløytnant Kriangsak Srirak, sjef for 4. arméregion, på en pressekonferanse onsdag.

Han sa at politiet beslagla 474.000 yaba-piller, 382 kg krystallmetamfetamin, to pistoler med ammunisjon, fire biler og en motorsykkel.

De mistenkte, seks menn og en kvinne, ble arrestert i de sørlige provinsene Surat Thani og Nakhon Si Thammarat, vel 150 kilometer lenger sør.

En angivelig stor narkotikahandler (35) i Syd-Thailand, var den første som ble arrestert på en bensinstasjon i Phra Saeng-distriktet i Surat Thani, da han leverte 54.000 yaba-piller til en kunde.

Det førte til arrestasjonen av ytterligere to menn på 32 og 36 år, på en bensinstasjon i Tha Sala distriktet i Nakhon Si Thammarat Politiet beslagla 280.000 yaba-piller fra disse to.

Kort tid etter arresterte det samme teamet ytterligere to mistenkte på et hotell i Tha Sala-distriktet. En 23 åring og en 29 åring. Her ble det beslaglagt 140.000 yaba-piller, 2 kg krystallmetamfetamin og en 9 mm pistol.

Ytterligere etterforskning førte til arrestasjonen av en annen mann (35) og en 36 år gammel kvinne, og beslag av 38 pakker som inneholdt 380 kg krystallmetamfetamin og 28 yaba-piller, ved en veikantpaviljong i Chalabhorn-distriktet i Nakhon Si Thammarat.

– De beslaglagte stoffene har en verdi på rundt 114 millioner baht, men ville være verdt rundt 1,1 milliarder baht i utlandet, sier politiet.

(pf) Kilde og bilde: Bangkok Post
 Kommentarer

Heleministeren: Turister må nok fortsatt bruke masker selv etter at covid blir endemiskThailand diskuterer planer for livet etter pandemien og krav om at besøkende skal fortsette å bruke ansiktsmasker, ifølge fhelseministeren. Det ser ut til at alle tilreisende fortsatt blir oppfordret å bruke ansiksmasker på offentlig sted.

Helseminister Anutin Charnvirakul sa etter å ha ledet et komité møte i helsedepartementet onsdag at panelet vurderer tiltak for å kontrollere koronasmitten etter at det blir endemisk, skriver Bangkok Post.

– Institutt for sykdomskontroll vil planlegge tiltak for å oppfordre besøkende til å bruke ansiktsmasker for å hjelpe til med å kontrollere smitten, sier Anutin ifølge avisen..

– Nye smittetilfeller og dødsfall hadde falt raskere enn forventet på grunn av offentlig samarbeid og økende vaksinasjoner, sa Anutin.

Det er tatt skritt for å forberede redefineringen av Covid-19 som endemisk, og dette medfører at helsedepartementet senket sitt Covid-19-varsel fra nivå 4 til nivå 3, og provinsmyndigheter har bedt om å utarbeide sine egne handlingsplaner.

– Planene vil være basert på universell beskyttelse, universell vaksinasjon og tilgjengeligheten av sykehussenger, leger, medisinsk utstyr og vaksiner. Tiltakene vil også dekke driften av utesteder, sa han.

– ‘Thailand Pass’-registreringen for ankomster kan snart droppes fordi færre enn 10 smittede kommer daglig fra utlandet sa han.

(pf) Kilde: Bangkok Post

 Kommentarer


Skole dropper militæruniform for barnehage etter massive klagerEn barneskole vedtok onsdag å oppheve kravet om at barnehageelever på nivå 3 skal bruke kamuflasjeklær i militærstil for en «patriotisk aktivitet» i det nye semesteret, etter at foreldrene beklaget seg over kostnadene for enda en skoleuniform.

Anuban Kanchanaburi skoledirektør Narong Mukdasaengsawang sa etter et møte med skolelederen onsdag at K3-elever ikke trenger å ha på seg kamuflasjeantrekket for skolens ‘Army Guarding the Country’-program (Hæren som vokter landet), skriver Bangkok Post.

– Den ukentlige aktiviteten ville fortsette, men de kunne bruke vanlig skoleuniform, sa han. Skolen vil informere foreldrene om avgjørelsen gjennom sin LINE-gruppe.

Det ble en brå vending. Tirsdag bekreftet skoledirektøren at uniformen i militærstil var obligatorisk for programmet, men sa at skolen ville dekke halvparten av kostnadene. Og i dag - stoppes altså kravet om militæruniform for seksåringene.

Anuban skolen i Kanchanburi krever at K3-elever bruker vanlig skoleuniform på mandag og tirsdag. Onsdag må de ha på seg en treningsdress, og hver fredag ​​en vest med symbolet til Association of Southeast Asian Nations (ASEAN), for å vise samholdet.

Aktiviteten ‘Hæren som vokter landet’ arrangeres torsdager fra skoleåret som starter neste tirsdag. Det holdes ved 9. infanteridivisjon i Muang-distriktet.

Narong sa at aktiviteten er rettet mot å få elever til å elske landet, sette pris på landets historie og å opprettholde disiplin. Det er bare for elever i K3 eller rundt 6 år. Skolen har rundt 180 K3-elever i år.

Narong sa at foreldrene hadde gått med på aktiviteten på et møte om forberedelser til den nye perioden.

Skolen i Muang-distriktet ligger under landetsr utdanningsdepartement. De har klasser fra første trinn i barnehagen til Pathom 6 (nivå 6) og hadde 1.828 elever i fjor.

(pf) Kilde og bilde: Bangkok Post
 Kommentarer

Tysk turist savnet på PhuketEn 76 år gammel kvinne er savnet fra et hotell i Thalang-distriktet fra i går, mandag.

Dette er angivelig andre gang kvinnen er meldt savnet. I en annen hendelse denne måneden ble hun funnet ved Nai Yang-stranden, også i Thalang-distriktet. Før hun forsvant igjen i går, ble hun sist sett iført en blå jakke med en hvit skjorte og svarte bukser, skriver The Phuket Express. 

Alle som ser henne eller har informasjon bes om å kontakte Turisthjelpesenteret på 062-8808112, eller Mr. Wichai på 084-079-6279.

En annen tysk turist på Phuket ble reddet etter å ha satt seg fast mellom store steiner på fottur forrige uke.

Forrige måned gikk en amerikansk turist seg vill i en jungel i Thalang-distriktet. Turisten, en 68 år gammel mann, hadde gått seg vill på ettermiddagen, men et redningsteam fant ham heldigvis tidlig på kvelden. Han hadde visstnok noen skrubbsår på de ene beinet og var dehydrert, men ellers var han OK. Mannen kontaktet Phuket turistpoliti da han gikk seg vill, og de begynte å lete etter mannen langs en natursti.

En annen utlending gikk seg vill i en skog i Thailand i mars. Mannen, en 72 år gammel fransk utvandrer med Alzheimers, ble savnet i en skog i Chiang Mai-skog. Familien hans varslet politiet etter at de ikke fikk kontakt med han, og et team på 200 politifolk og lokale lette etter mannen. De fant deretter mannen ved et tempel på en bakketopp.

(pf) Kilde: The Phuket Express

 Kommentarer

Syklonen Asani bringer kraftig regn til ThailandSyklonen Asani vil nå sentrale India i dag og i morgen og forårsake vedvarende regn og kraftig regn i Thailand, sier lanetds Meteorologisk institutt.

Ifølge instituttet var syklonen i Bengalbukta klokken 04.00 i dag med maksimal vindhastighet nær øyet på rundt 93 kilometer i timen. Det er forventet å lande i det sentrale India i dag og i morgen.

Syklonen vil ikke ha en direkte innvirkning på Thailand, men vil forårsake vedvarende regn og kraftig regn i enkelte områder. De advarer om mulige oversvømmelser.

Vinden vil være svakere i Andamanhavet og Thailandbukta. Bølger vil være rundt to meter høye i områdene med tordenvær, og folk ombord på båter båt bør ta forholdsregler.

Det er meldt tordenvær i 60 % av Stor-Bangkok.

(pf) Kilde: TNA
 Kommentarer


Thai barns IQ øker: 10 % har over 130Den gjennomsnittlige intelligenskvotienten (IQ) for thailandske barn er på vei opp, fra et gjennomsnitt på 98,3 i 2016 til 102,8 i 2021, mens 10,4 % av skoleelevene har en IQ over 130.

Dette kommer fram i en landsomfattende undersøkelse utgitt av helsedepartementets psykiske helseavdeling i dag, onsdag, skiver Thai PBS

Undersøkelsen, som er basert på Standard Progressive Matrices (SPM), som er en gruppe av individuelt administrerte tester som ikke-verbalt vurderer intelligens hos barn og voksne gjennom abstrakte resonneringsoppgaver, ble utført på mer enn 21.000 elever i klasse 1 og 2, i løpet av første kvartal og siste to måneder i fjor.

Den viser også at 4,2 % av unge studenter har en utviklingshemming. Fullstendige data var bare tilgjengelig i 61 provinser, med data i de resterende provinsene ufullstendige på grunn av problemer forårsaket av pandemien.

– Verdt å merke seg er det høye forholdet mellom skoleelever med en IQ over 130 at tallene reflekterer en ulikhet i det thailandske samfunnet og at ytterligere studier er nødvendig, sier Dr. Janapar Sookatup, visedirektør ved Rajanukul-instituttet i Mental Health Departmentsom, som hadde tilsyn med forskningen, til Thai PBS World

Omtrent 2 % av den globale befolkningen har IQ over 130, ifølge ourworldindata.org og testsider som iqtestprep.com og 123.test.com. Thailand er ikke blant de 25 landene og territoriene med den høyeste nasjonale gjennomsnittlige IQ på Forbes Magazines 2019-liste, som plasserer Singapore på toppen av listen med 107,1.

– Funnene viser også at gjennomsnittlig IQ for flertallet av thailandske skolebarn overstiger standardnivået, satt til 100 av National Economic and Social Development Council i sin 12. nasjonale utviklingsplan, sier helseminister Anutin Charnvirakul.

– Sammenlignet med undersøkelsen utført i 2016, har andelen barn med en IQ på 90 falt fra 31,8 % til 21,7 %, noe som gjenspeiler samarbeidet fra alle berørte parter i arbeidet med å utvikle barna til å bli 'voksne av høy kvalitet', sier han

Når det gjelder barn med intellektuell funksjonshemming, bemerker ministeren at de 4,2 % av barna som blir funnet å ha dette problemet er over den internasjonale standarden, som er 2 % av alle barn, noe som gjenspeiler faktorene som bidrar til barns intellektuelle utvikling, som økonomisk problemer, tenåringsmødre og familier som ikke er klare til å oppdra barn.

Ministeren tilskrev også 10,4 % av barna med IQ over 130 til familiene deres som støttet deres intellektuelle utvikling, og han oppfordret berørte departementer å lære av disse familiene angående deres intellektuelle utviklingsplaner for landets barn.

(pf) Kilde: Thai PBS

 Kommentarer

Et signal som kan redde livet dittHvis du trenger hjelp etter å ha havnet i en farlig situasjon og ikke kan rope på hjelp, kan håndsignaler redde livet ditt.

Det har vært flere tilfeller av hvordan folk har blitt reddet ved å signalisere stille til forbipasserende, skriver The Nation.

Den siste hendelsen skjede torsdag i forrige uke, da en drosjesjåfør brukte håndsignalet etter at sjåførens rusede passasjer truet han med våpen og ville at han skulle kjøre til Rayong fra Bangkok.

Sjåføren lurte passasjeren ved å si at han måtte på toalettet og kjørte inn på Ban Bueng politistasjon i Chonburi, hvor offiserer la merke til håndsignalene hans og reddet ham.

I 2021 ble en 16 år gammel jente som ble bortført i North Carolina, USA, også reddet i tide da noen så henne signalisere og ringte politiet.

Ved å bruke dette internasjonale håndsignalet kan du kanskje redde deg selv - eller om du oppdager håndsignalet, redde andre: Kommentarer

Ny optimimsme på Phuket: Forventer 1 million turister i fjerde kvartalPhuket har som mål å tiltrekke seg 1 million utenlandske turister i fjerde kvartal og 3,5 millioner totalt i år da reiselivsbransjen på øya ser positive tegn fra den nylige lettelsen av reiserestriksjonene.

Presidenten i Phuket Tourist Association sier at det nå kommer 3.000-5.000 internasjonal turister daglig den siste uken,, sammenlignet med 400-500 daglig i sandkasseperioden og 2.500 under "Test & Go"-ordningen, skriver Bangkok Post.

Omtrent 328.000 reisende besøkte Phuket i løpet av de fire første månedene i år. India er et potensielt marked siden det bidro med flest innkommende utenlandske turister denne måneden, med et gjennomsnitt på 1.000 daglig med direkteflyvninger til Phuket.

Den nest største gruppen av utenlandske turister er fra Australia, med rundt 10.000 som besøkte Phuket i april. Dette forventes å øke til 15.000 ankomster i måneden framover. Andre ledende markeder for Phuket var Storbritannia, Singapore, Malaysia og Saudi-Arabia.

Beleggsgraden for hoteller på steder som Patong, som er populære blant indiske og australske turister, anslås å nå 60-70 % denne måneden.

Foreningen spår at antallet turister som flyr direkte til øya vil ligge på 9.000-10000 daglig mellom oktober og desember, forutsatt at situasjonen blir normal.

Større tilgjengelighet med direktefly til Phuket er nøkkelen til å øke antall internasjome turistankomster.

I 2019, før pandemiutbruddet, hadde Phuket 10 millioner internasjonale turister årlig, hvorav 3 millioner kom fra Kina.

– Gjennomsnittlig oppholdstid for hver turist er 4-5 dager, men dette tallet kan øke til 6 dager hvis øya tilbyr flere rekreasjonsaktiviteter og attraksjoner, sier foreningens president. I stedet for å prioritere volum, bør øya bruke aktiviteter og nye reiselivssteder for å tiltrekke seg turister som bruker mer penger per dag for å styrke den lokale økonomien.

(we) Kilde: Bangkok Post

 Kommentarer


TV-anker og tre tidligere ‘gulskjorte’-ledere dømt til ett års fengsel etter 2008-demonstrasjonThai TV-nyhetsanker Anchalee Paireerak og tre tidligere ledere av den nå nedlagte People's Alliance for Democracy (PAD), bedre kjent som «gulskjortene», er dømt til ett års fengsel etter at lagmannsretten i går opprettholdt dommen fra en lavere domstol. En fjerde person, tidligere PAD-leder, er død etter at rettssaken ble avsluttet i fjor.

Lagmannsretten fant fem tiltalte skyldige i kriminell tilknytning og oppfordring til urolighet, blant annet for deres ledende roller i den voldelige okkupasjonen av National Broadcasting Service of Thailand (NBT), en statsdrevet TV-stasjon i slutten av august for fjorten år siden. Dette under de langvarige demonstrasjonene mot den daværende regjeringen til statsminister Samak Sundaravej.

Bevæpnet med våpen, sverd, kniver, økser og metallstenger stormet demonstrantene NBT-kontoret 26. august. Flere ansatte ble truet med kniv og ble beordret til å stanse nyhetssendingen.

Protestene kulminerte i en tre måneder lange eforskansingen av Samaks kontor og en ukes lang beleiring av Bangkoks Suvarnabhumi og Don Mueang flyplasser.

Samak trakk seg til slutt etter at forfatningsdomstolen avgjorde at han hadde brutt grunnloven ved å være vertskap for TV-matlagingsprogrammer mens han hadde offentlige verv. Han døde et drøyt år senere.

Retten har imidlertid gitt kausjon til de fire tiltalte på 200.000 baht hver.

I 2019 ble seks PAD-ledere, en tidligere visestatsminister og Bangkok-guvernør og fem ande hver dømt til åtte måneders fengsel av Høyesterett for beleiringen av regjeringsbygningen i 2008. Alle har sonet sin tid og er løslatt.

(we) Kilde: ThaiPBS
 Kommentarer

Dette er de nye minstedagslønningene for ulike yrkerDen thailandske regjeringen godkjente i går, tirsdag, en standard lønnssats for arbeidere i tre yrkesgrupper som har sertifikat fra avdelingen for kompetanseutvikling (DSD).

Talskvinne for regjeringen, Ratchada Thanadirek, sa tirsdag at DSD tester arbeidsferdighetene, kunnskapen, evnen og holdningen til arbeidere på forskjellige felt, skriver The Nation.

De som består testen og får et sertifikat fra DSD vil motta lønn etter satsene nevnt nedenfor:

Fem felt i byggebransjen:
 • Gipsplatemontører: Nivå 1: 450 baht per dag, Nivå 2: 595 baht per dag 
 • Tegnere: Nivå 1: 645 baht per dag 
 • Flisleggere: Nivå 1: 450 baht per dag, Nivå 2: 550 baht per dag, Nivå 3: 650 baht per dag 
 • Bygningsmalere: nivå 1: 465 baht per dag, Nivå 2: 600 baht per dag 
 • Lettbetongmurere og installatører: Nivå 1: 475 baht per dag, Nivå 2: 575 baht per dag. 
Fire felt i yrkesgruppen for industriell kunst (ny):
 • Juvelerer: Nivå 1: 450 baht per dag, Nivå 2: 550 baht per dag, Nivå 3: 650 baht per dag 
 • Møbelinstallatører: Nivå 1: 430 baht per dag, Nivå 2: 550 baht per dag 
 • Tilbehørsprodusenter: Nivå 1: 525 baht per dag 
 • Niello-arbeidere: Nivå 1: 625 baht per dag 
Syv felt i tjenesteyrkesgruppen:
 • Terapeuter, samt massasjeterapi: Nivå 1: 460 baht per dag, nivå 2: 475 baht per dag 
 • Konditor: Nivå 1: 400 baht per dag, Nivå 2: 505 baht per dag 
 • Kontoransatt i førstelinje: Nivå 1: 440 baht per dag, Nivå 2: 565 baht per dag 
 • Mat- og drikke i hotell- og restaurantbransjen: Nivå 1: THB 440 baht per dag 
 • Frisører for kvinner: nivå 1: baht per dag, nivå 2: 510 baht per dag, nivå 3: 650 baht per dag 
 • Frisører for menn: nivå 1: 430 baht per dag, nivå 2: 500 baht per dag, nivå 3: 630 baht per dag 
 • Eldreomsorg: Nivå 1: 500 baht per dag. 
Ovennevnte lønnssatser trer i kraft 90 dager etter at de er kunngjort i Royal Gazette.

(we) Kilde: The Nation
 Kommentarer

Svineoppdrettere vil øke svinekjøttprisen for å øke produksjonenSvineoppdretterforeningen i Syd-Thailand ber myndighetene å tillate prisøkning på svinekjøtt i tråd med markedsmekanismene.

Fjorårets utbrudd av afrikansk svinepest (ASF) tvang mer enn halvparten av landets svineoppdrettere til å legge ned og nå er det bare rundt 100.000 oppdrettere som produserer svinekjøtt til hele nasjonen.

De svingende værforholdene og de økende kostnadene for dyrefôr har ytterligere forverret problemet og skaper mangel på svinekjøtt i landet.

Svineoppdretterne så langt har fulgt myndighetenes bønn om å fyse prisene, ‘for å hjelpe folk å takle den økonomiske nedgangen’, som det heter fra myndighetshold.

Prisene på mais, maismel, palmeolje og andre animalske matvarer, samt drivstoff, har steget med 30-40 % siden krigen startet i Ukraina.

Oppdretterforeninger over hele landet har arrangert workshops for å forbedre driften og øke produksjonen for å møte nasjonal etterspørsel.

Det foreslås også at regjeringen midlertidig øker importkvoten fra 54.700 tonn til 600.000 tonn fra mai til juli.

(we) Kilde: NNT
 Kommentarer


Offentlig skole iBangkok krever at barnehagebarna bruker ‘militæruniform’En thailandsk offentlig skole møter kritikk på nett for å kreve at barna i barnehagen bruker fire forskjellige uniformer på én uke, hvorav en som ser ut til å være en ‘militæruniform’.

Det at de bruker spesielle klær på de enkelte dager er helt vanlig, men det spesielle her er nok at denne babarnehagen har en ‘militæruniform’ i kolleksjonen.

Det var Parkphoom Dejhatsadin, som står bak en populær Facebook-side som først la ut bilder av uniformene til foreldrene og informerte dem om de nødvendige uniformene før den nye skoleterminen starter 17. mai. Innlegget fikk mer enn 16.000 delinger på mindre enn fem timer.

De fire uniformene for barnehageelever ved skolen er en vanlig skoleuniform for mandag og tirsdag, en kroppsøvingsuniform på onsdag, en soldatuniform på torsdag og en ASEAN-uniform på fredag. 

I mange av reaksjonen på innlegget om de nye uniformskravene reageres det på den økonomiske byrden foreldre utsettes for, midt i økende inflasjon, som nylig nådde den høyeste på 13 år forrige måned.

Noen påpekte at kravet går i strid med Kunnskapsdepartementets politikk som ble annonsert i forrige uke om å bidra til å redusere kostnadene for foreldre ved å redusere kostnadene for skoleuniformer og skrivesaker ved statlige utsalgssteder.

Mange nettbrukere har også kritisert skolen og krevd svar på hvorfor skolen tvinger barnehageelever til å bruke en soldatlignende uniform for å gå på skolen hver uke.

– Hva er vitsen med soldatuniformen? spurte en nettbruker

– Bor vi i Nord-Korea? en annen lagt til.

Noen delte også sine egne historier. Noen kritiserte kravet om tradisjonelle thailandske uniformer, den helhvite uniformen for buddhistiske hellige dager på skolene deres.

– Det er også en helhvit uniform på skolen til barnet mitt, skrev en forelder i en kommentar mens mange andre har gitt samme eksempel.

Debatten om krav til skoleuniform har gått opp de siste årene. Thailands studentledede pro-demokratiske bevegelse kritiserte sterkt uniformer som et symbol på autoritarisme. Gruppen 'Bad Student' har vært spesielt høyrøstede, og hevder at å tvinge studenter til å bruke uniform ikke gjør elevene bedre eller tryggere, men skaper i stedet en kraftdynamikk som ikke burde gjenspeile det moderne Thailand.

(we) Kilde: THAI Enquirer Kommentarer

Politikersønn arrestert for medvirking til barneprostitusjonSønnen av en kjent politiker i Surat Thani meldte seg i går, mandag, for politiet etter påstander om at han var involvert i en nylig avdekket barneprostitusjonsring i Surat Thani.

Den 48 gamle sønnen til lokalpolitikeren, aviser alle anklager etter at det tidligere ble utstedt fem arrestordre på han for medvirkning i det som antas å være landets største barneprosititusjonsring, skriver Bangkok Post

Anklagene som er reist mot mannen er blant annet seksuell omgang med en jente som er under 15 år samt medvirkning til frihetsberøvelse og barneprosititusjon.

Politiet sier at politikersønnen vil bli fremstilt for varetektsfengsling ved Surat Thani provinsdomstol uten kausjon frem til rettssaken på grunn av for bevisforspillelse.

Kittipong Thongthip, nestkommanderende for Surat Thani provinspoliti, sier at alle de åtte barneofrene har bekreftet at en ansatt i barnevernet i har truet de til å ikke avsløre navnene på hovedmennene.

Den barnevernsansatte er varetektsfengslet siktet for i fysisk eller psykisk tortur av et barn. Mannen er løslatt mot kausjon.

– Etter avhør er det reist siktelser mot Phisit Poonpipat, direktør for departementet for barne- og ungdomsdepartementet for overtredelse i embetet og tvang, sier Kittipong.

Paisarn Sangthep, nestleder i Surat Thani-politiet, sier at av de 42 ettersøkte personene er 40 så langt brakt inn til avhør. De resterende to mistenkte er en kvinne som skal ha bidratt til å skaffe barn og true de til prostitusjon og en menneskehandler.

Detaljer om razziaer som ble gjort i november ble offentliggjort i forrige uke, og en rekke høytstående lokale tjenestemenn, samt soldater, lærere og leger er involvert i handel med barn og seksuelle overgrep mot barn.

Hele søksmålet vil bli formelt presentert for NACCs Surat Thani-kontor innen fredag.

(pf) Kilde: Bangkok Post
 Kommentarer

Gode nyheter? Halv pris for 10 årsvisum om tidligst 3 månederDen thailandske regjeringen har i dag godkjent en forskrift fra innenriksdepartementet som medfører en halvering av prisen på langtidsvisumet, LTR, som er gyldig i 10 år.

– Visumavgiften er redusert fra 100.000 til 50.000 baht, sier talsperson for regjeringen Ratchada Thanaderek, skriver Khao Sod English på Facebook.

Den nye prisen og ytterligere detaljer trer i kraft 90 dager etter at de nye forskriftene er publisert i Royal Gazette.

(pf) Kilde: Khao Sod
 Kommentarer


Slik ser du norsk TV i Thailand!