BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailands statsminister og visestatsminister uenige om kandidater til regjeringen



Statsminister Prayut Chan-o-cha sies å være i konflikt med sin visestatsminister Prawit Wongsuwon (bildet), som er lederen av det regjerende Palang Pracharath-partiet PPRP, om nye statsråder.

En kilde sier til Bangkok Post at general Prayut ønsker å hente inn profesjonelle eksperter, men general Prawit vil å gi de ettertraktede statsrådplassene til medlemmer av hans parti.

Nye statsråder synes å være uunngåelig etter at tre statsråder onsdag ble dømt og fengslet og med det mistet sine stillinger. Statsminiseren sier at at det umiddelbare fokuset vil være på de ledige stillingene, og først senere ville han avgjøre om det også er behov for ytterligere endringer.

De tre ministerpostene som må besettes er minister for digital økonomi og samfunn (DES), minister for utdanning og stedfortredende minister for transport. 

Blant utenforstående som blir sett på av statsministeren, er en av hans rådgivere, Pirapan Saliratha-vibhaga, som er tipset om å besette stillingen som utdanningsminister, sier kilden. til Bangkok Post. Dette fikk imidlertid en gruppe på 90 PPRP-parlamentsmedlemmer til å undertegne en petisjon som erklærte sin støtte til at general Prawit må avgjøre hvilke medlemmer av partiet som skal nomineres til de ledige statsråderpostene.

(we) Kilde: Bangkok Post