BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Phuket søker regjeringen om midler til app for å spore utenlandske turisterPhuket søker midler og teknisk støtte fra regjeringen for å utvikle en mobilapp for å spore turister som kommer til Phuket i juli. Dette er ett av de mange kravene til at øya kan åpne om tre uker.

– Appen vil være koblet til databasesystemene til statlige organer, som lokale innvandrings-, arbeids- og helsekontorer, for å tilby et overvåkningssystem for å spore eventuell smitte, sier provinsguvernør Narong Wunsiew i dag, onsdag.

Tourism Authority of Thailand (TAT) spår 129.000 utenlandske turister vil besøke Phuket i løpet av de neste tre månedene, sa han og la til at provinsen også har bedt TAT om å tiltrekke seg thailandske turister til Phuket også.

– Vi prøver å få så mange mennesker som mulig til å komme til Phuket mens vi samtidig må ha komntroll på smittesituasjomnen, sier han ifølge Bangkok Post.

– Vi setter opp et system for å hjelpe Phuket med å komme videre på en bærekraftig måte. Og selv om en fjerde bølge noen gang oppstår, vil vi ha et system på plass for å håndtere det.

– Og når Phukets turismeavhengige økonomi tar seg opp, forventer vi at hundretusener av arbeidere, som har forlatt provinsen på jakt etter jobber andre steder, å komme tilbake, sier han.

– Dette understreker behovet for et godt system for å sikre at disse arbeiderne blir vaksinert, ellers må de karantene og vaksineres ved ankomst, sier Dr. Chaloemphong Sukhonthaphon, direktør for Vachiraphuket Hospital.

Mer enn 300.000 innbyggere har blitt vaksinert og om lag 130.000 flere er registrert for vaksinasjon. Provinsen jobber med å vaksinere minst 70% av befolkningen før Phuket-programmet starter, sier Narong.

– Som forberedelse til gjenåpningen vil en konferanse med helsemyndigheter bli avholdt i dag for å gjennomgå provinsens koronakontrollsystem, sier han.

(pf) Kilde: Bangkok Post