BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

De fire beste kokkekursene i BangkokHvis det er én ting som forener thaiene fremfor alt annet, er det kjærligheten til mat.

Heldigvis kan du som utenlandsk turist smake litt av denne kjærligheten selv ved å hengi seg til en (eller flere!) Av de mange matlagingskursene i Bangkok.
Ris er som kjent en svært viktig faktor i Thailand og Asia.
Det kan være en komplisert affære for oss vestlige å koke ris til et perfekt resultat. Hvis du spør en thai om hvordan de koker ris får du et spørrende blikk tilbake:
– I en riskoker, selvsagt, er det unisone svaret.
Det som er det geniale med en riskoker er at risen venter på deg og ikke omvent. Og mens risen putrer i riskokeren kan du prøve spenningen på Comeon casino
Mat er midtpunktet for alle sosiale begivenheter i Thailand. Hver rett har endelikat balanse mellom de fem smakene i thailandsk kokekunst; det krydrede, salt, surt, søtt og bittert. Retter tilberedes kjærlig som kunstverk, noe som gjør dem til en fest både for øynene og magen.
Opplevelsen av å tilberede og spise mat er viktig for den thailandske kulturen. Thaimat bidrar til å opprettholde tradisjoner, kultur og fellesskap, og gjenspeiler hjertet og sjelen til det thailandske folket.

En god investeringen er å bruke en dag eller to på et thailandsk matlagingskurs.
Da kan du invitere venner og kjente på en thaiaften med ekte thaimat når du kommer hjem.

Her er fire gode matlagingskurs i Bangkok: 

Bangkok Thaicooking Academy 

Soi 75/1 Bangkok
Denne skolen ligger flott til, rett ved skytrain-stasjonen On Nut. Her kan du få gruppeundervisning eller en personlig lærer kun for deg. Thaimatlagingskursene her er morsomme, profesjonelle, autentiske og kjøkkenet har aircondition.
Har kan du velge alt fra halv dags kurs eller et 6-8-10 ukers thaikokk-utdannelse. De har også ukeskurs.
Skolen underviser i thailandsk matlaging, praktiske nybegynnerklasser, vegetarkurs, private klasser, profesjonelle kokkekurs, bakverk- og bakerikurs, fruktutskjæring og teambuilding-arrangementer.
Halvdags kurs koster 1000 baht.

Baipai
Chatuchaki Bangkok
Baipai Thai Cooking School (https://www.baipai.com) er akkreditert av Thailands utdanningsdepartement, og kursene holdes i en grønn oase i nærheten av Chatuchak, rett utenfor kjas og mas i sentrum av Bangkok i et tradisjonelt thailandsk trehus med en avslappet og hjemmekoselig stemning. De kvalifiserte instruktørene er profesjonelle og vennlige. Kurene holdes om morgene og på ettermiddagen. Du kan velge mellom to forskjellige menyer, som hver består av fire smakfulle tradisjonelle thailandske retter som Hot ’n Sour Prawn Soup og Ristet Pork with Basil Leaves. En halvdags kurs (egnet for nybegynnere) koster 2200 bath per person og inkluderer gratis transport, all bruk av utstyr og ingredienser.

Kokk LeeZ Thai Cooking School
Bang Kap, Bangkok
De små gruppene (ikke mer enn 8) ved kokken LeeZ Thai Cooking School betyr at hver elev får den individuelle oppmerksomheten de trenger, og det faktum at denne kokkeskolen for øyeblikket er rangert som nr. 1 på TripAdvisor, vitner om den gode opplevelsen de tilbyr. Kokken Lee brenner for å dele hemmelighetene med å lage gourmet-thaimat. Hun har til og med sin egen ‘pedagogiske hage’ der studentene kan se hvordan råvarene som brukes i thailandske retter dyrkes.mKlassene er morsomme og informative, og det er alternativer for veganere, vegetarianere og de med andre diettbehov. En klasse varer en halv dag, og det er 12 retter å ved mellom som du tilbreder i et profesjonelt utstyrt kjøkken i rustfritt stål og med aircondition under kyndig veiledning.

Cooking With Poo
Klong Toey i Bangkok
Khun Poo har skapt en av de fineste kokkeskolene i byen. Det er ikke uten grunn at Jamie Oliver valgte å lage thaimat med henne. Dette er thaimat på grasrota, og i løpet av et dagskurs kan du forvente å mestre fire forskjellige klassiske retter. Du vil også være med på handlerunde på markedet hvor du vil lære om de lokale thailandske råvarene du denere på dagen skal lage ekte thaimat av. Kursene passer for nybegynnere oppover og varer en halv dag, fra halv ni og omkring 4-5 timer og koster 1500 baht. Prisen inkluderer transport, markedstur, matlagingskurs, alle ingredienser og trykte oppskriftskort for å ta med deg hjem. Cooking with Poo kanskje det mest populære thaimat-kurset i Bangkok.