BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Massiv korrupsjon er blant anklagene mot 10 thailandske statsråder i pågående mistillitsdebattTillitsdebatten mot 10 statsråder som startet i går er andre gang den nåværende administrasjonen blir utsatt for misstillitsdebatt. Debatten pågår fra 16. til 19. februar, med avstemning 20. februar.

Regjeringen får 20 timer til innlegg, mens opposisjonen har 42 timer. Det blir debatter opptil 11 timer daglig men skal avsluttes ved midnatt.

Statsminister og forsvarsminister general Prayut Chan-o-cha er en av de 10 statsrådene som det er uttrykt mistillit til. Statsministeren for hans "administrative svikt, alvorlige feil, inkompetanse og mangel på kunnskap, evne, moral, etikk og ledelse" og samtidig beskyldninger om korrupsjonen i bytte mot rikdom for seg selv og sine medarbeidere.

Og det er ikke småtteri som de ni andre i regjerningsapparatet må svare for: 

Ifølge opposisjonen stiller også visestatsminister general Prawit Wongsuwan seg selv som "en innflytelsesrik person ved å bruke statsbudsjettet til å skape personlig formue, mens han ikke makter å utføre sine plikter".

Innenriksminister general Anupong Paojinda administrerer ikke for landets beste og beskyldes for å bruke juridiske mekanismer for å sette opp et organisert korrupsjonssystem, mener opposisjonen.

Visestatsminister og folkehelseminister, Anutin Charnvirakul, er ansvarlig for sin "administrative svikt, manglende begrensning av virusspredningen som forårsaket det andre utbrudd" mens han holder tilbake detaljer om vaksineanskaffelsen for å bane vei for korrupsjon og utnyttelse.

Visestatsminister og handelsminister, Jurin Laksanawisit "svikter sine administrative plikter, er ineffektiv, ute av stand til å utføre sine plikter, uansvarlig, løper vekk fra problemer, praktiserer dobbeltmoral og unnlater å iverksette tiltak."

Utdanningsminister Nataphol Teepsuwan "er tilsynelatende uærlig, respekterer ikke menneskerettighetsprinsippene, unnlater å utføre sine oppgaver og misbruker sin autoritet overfor tjenestemenn i Utdanningsdepartementet."

Arbeidsminister Suchart Chomklin, "svikter sine administrative plikter ved å la arbeidstakere utnyttes og håndterer ikke spørsmålet om migrerende arbeidere, noe som fører til flere ulovlige arbeidere og forårsaker en stor smittespredning."

Transportminister Saksayam Chidchob, "utfører sine administrative plikter til det beste for seg selv og sine medarbeidere, begår misforståelser og lar korrupsjon fortsette."

Assisterende transportminister Nipon Boonyamanee, "mangler ærlighet, moral og etikk, og misbruker sin makt til personlig vinning og til fordel for sine medarbeidere."

Viseminister for landbruk og kooperativer kaptein Thammanat Prompao, "svikter alvorlig sine administrative plikter og er ineffektiv og uærlig i sitt arbeid. Når det gjelder kvalifikasjonene hans, skjuler han fakta og informasjon, spesielt hans rikdom. Han fungerer som statsråd gjennom grunnlovsstridige midler, og utnevner politiske tjenestemenn uten å ta i betraktning deres erfaring eller hensiktsmessighet".

(we) Kilde: Thaivisa / NNT