BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Tidligere protestledere fra PDRC-ledere løslatt mot kausjonHar du penger og kontakter, kan du lett trenere alvorlige saker og slippe å bli sittende i fengsel. Åtte tidligere ledere for den oppløste People's Democratic Reform Committee, som ble dømt til flere års fengsel av Thailands straffedomstolen, ble løslatt fra Bangkok Remand fengsel fredag etter å ha fått kausjon av lagmannsretten.

Etter dommen og straffutmålingen onsdag avviste domstolen kausjon for dømte. Etter to døgn i fengsel ble de løslatt med en kausjon på 800.000 baht.

De åtte er Suthep Thaugsuban, Issara Somchai, Chumpol Julsai, minister for digital økonomi og samfunn Buddhipongse Punnakanta, assisterende transportminister Thaworn Senneam, utdanningsminister Nataphol Teepsuwan, Suwit Thongprasert og Samdin Lertbutr.

De var blant de 26 som onsdag fikk varierende fengselsstraffer for sine roller i gateprotestene som kulminerte i militærkuppet i mai 2014, og som fjernet Yingluck Shinawatra-administrasjonen fra makten.

De var tiltalt for flere forhold, blant anne opprør, kriminelle aktiviteter, ulovlig hindring folk å avgi stemmer ved valg, i tidsrommet november 2013 og mai 2014.

(we) Kilde: Bangkok Post