BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Kanchanaburis Sangkhla Buri-distrikt fikk bare én flaske vaksineSangkhla Buri-distriktet i Thailands vestlige grenseprovins Kanchanaburi fikk bare én flaske COVID-19-vaksine, nok til å vaksinere bare ti personer.

– Grunnen til det er at bare ti personer har søkt om å bli vaksinerte via Mor Prom-appen, sier guvernør Jirakiat Phumsawat i dag, onsdag.

For å stanse den utbredte kritikken i Thailand av ulik fordeling av vaksiner, under regjeringens ledelse, sier han at provinsen har blitt tildelt det første partiet på 7.500 doser for massevaksinasjonsprosjektet.

Han sier at vaksinene er blitt distribuert til alle distriktene i provinsen for vakinering av de som har registrert seg, og la til at han forventer at flere doser vil bli sendt til provinsen, men innrømmer at han ikke er sikker på at disse vil komme i tide til de avtalte tidspunktene.

Guvernøren sier imidlertid også at han er lettet over at lokale administrasjonsorganisasjoner vil være i stand til å skaffe vaksiner selv, under de nye retningslinjene utgitt av CCSA.

En helsemyndighet i Sangkhla Buri-distriktet sier at de har kjempet for at eldre mennesker i distriktet skal verve seg til vaksinasjon, men bare en håndfull reagerte positivt, fordi de fleste av de er usikre på sikkerheten til vaksinene. 

(pf) Kilde: Thai PBS