Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Enda mere regn denne uka, nå kommer en ny syklon inn fra Sør-kinahavetSyklonen Kompasu i Sør-Kinahavet forventes å forårsake nye nedbørsmengder i Thailand denne uken.


Provinser i Thailands nordøstlige region, Mukdahan, Nakhon Phanom, Sakhon Nakhon, Bueng Kan, kan spesielt forvente å se virkningene av Kampasu-syklonen. Denne syklonen beveger seg for øyeblikket vestover over Sør-Kinahavet og mot kysten av Vietnam, hvor den forventes å komme til land torsdag.

Frem til lørdag kan andre deler av Thailand forvente flere nedbørsmengder, med kraftig nedbør i noen områder, også på grunn av effekten av monsunen som råder over de sentrale delene av landet. Fra søndag forventes regnværet i denne runden å avta.

Det er utstedt en advarsel om potensielle flommer og jord skred i 18 provinser i nordøstlige, nordlige og sørlige regioner.

Bosettinger langs bredden av viktige elver, blant annet Mekong-elvea, anbefales å være på vakt for mulige overløp, spesielt i lavtliggende områder. Ifølge Office of the National Water Resources øker vannstanden i store elver, bortsett fra i den nordlige regionen der vannstandene ser ut til å avta.

Områder som for tiden er berørt av flom må overvåkes nøye i løpet av denne perioden, både Chao Phraya-elven i den sentrale regionen og bassenget til elvene Chi og Mun i den nordøstlige regionen.

(we) Kilde: NNT