Stacks Image 352

Storm raserer boliger på PatongEn storm med voldsomt regn og vind førte til at flere store trær falt ned og raserte tre hus på Patong på Phukets vestkyst i går. Det er ikke rapportert om personskader, og ansatte fra det lokale kontoret for katastrofeforebygging og -begrensning ankom for å rydde opp i området.


Bilder fra The Phuket Express viser at husene er redusert til engrushaug, med tak blåst av og deler spredt overalt. Patongs myndigheter har ennå ikke sagt hvor stor den økonomiske skaden stormen i går forårsaket.

Denne nyheten kommer når Thailand offisielt begynner sin regntid i dag. En lavtrykkscelle fra øvre Vietnam forventes å forårsake kraftig regn og potensielle oversvømmelser i 36 provinser.

Værmeldinger har i dag varslet tordenvær på Andamankysten, samt høye bølger. På Phuket, i Krabi og Andamankysten begynner det vanligvis å regne fra midten av april til oktober og november. Men Phukets våteste måneder er september og oktober.

Phukets våteste måneder er september og oktober. Når det regner pøser det, som kjent voldsomt ned. Den sterke sørvestlige vinden gjør vanligvis de vestvendte strendene umulige å svømme under monsunen. Dessverre drukner det mang turister ved disse kystlinjene hvert år: ta de røde flaggene og advarslene fra badevaktene på alvor.

(pf) Kilde: Phuket Express

Slik ser du norsk TV i Thailand!