BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailands statsminister utsetter vaksinen på ubestemt tid på grunn av manglende sertifiseringStatsminister Prayut Chan-o-cha har utsatt sin egen vaksinasjon på ubestemt tid på grunn av manglende sertifisering, skriver Thai PBS i dag, lørdag.

Statsministeren skulle få sin dose av AstraZeneca-vaksinen i morgen, søndag, kl 07:30.

Fra Government Houses kontor sies det i dag at Sykdomsavdelingen ved Ministry of Public Health hadde varslet Government House om utsettelsen, som skyldes manglende sertifiseringsbrev fra det britiske farmasøytiske selskapet AstraZeneca, som dekker den første forsendelsen på 117 600 doser til Thailand.

Government House forklarer at denne forsendelsen kom fra Sør-Korea. Selv om det finnes et sertifiseringsbrev fra AstraZeneca er dette ment for Sør-Korea. Det er nødvenig med en dokumentasjon fra AstraZeneca spesifikt til Thailand.

Når det gjelder de 200.000 dosene av den kinesisk-produserte Sinovac-vaksinen, heter det fra Government House at den vaksinen ikke er egnet for personer over 60 år, og passer derfor ikke til statsministeren.

Det er foreløpig ikke kjent om folkehelseminister Anutin Charnvirakul, som også var planlagt å bli vaksinert i morgen, vil ta Sinovac-vaksinen.

(pf) Kilde: Thai PBS