BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Utenlandske turister ikke fornøyd med 14-dagers obligatorisk opphold på PhuketMange utlendinger uttrykker misnøye og motstand mot den siste forskriften som krever at internasjonale turister skal oppholde seg på Phuket i 14 dager under den såkalte «sandkasseordningen» før de kan reise til andre provinser.

Center for Economic Situation Administration godkjente sist fredag ​​lanseringen av ordningen på Phuket fra 1. juli etter at senteret endret kravet fra 7-dagers obligatorisk opphold til 14 dager for å sikre at utenlandske besøkende er smittefrie.

Ifølge ordningen må utenlandske turister som kan bekrefte at de er fullvaksinert, teste negativt, fly direkte til Phuket og bevege seg fritt på øya uten å måtte karantene. Etter å ha oppholdt seg i Phuket i 14 dager og fortsatt ha testet negativt, kan de reise til andre provinser i Thailand.

– Å være på Phuket i 14 dager er for lenge og er dyrt, skriver en turist på Facebooksiden "Phuket Sandbox - Better Phuket By I Asia Thailand".

Mange andre sier at på grunn av kravet om lengre opphold bestemte de seg for å droppe Phuket og finne andre destinasjoner i nærliggende land.

Turist- og idrettsminister Pipat Ratchakitprakarn sa i forrige uke at «Phuket-sandkassen» er en pilotordning for å finne og teste egnede tiltak som kan brukes i andre turistprovinser i høst.

– Det vil bli evaluert i løpet av den første måneden med fokus på antall smitte fra utenlandske turister, sa han. – Dersom smitteraten ikke øker, kan vi nedjustere kravet til syv dager for å tiltrekke flere turister.

Pipat sa også at 14-dagers kravet bare er obligatorisk for de som ønsker å reise til andre provinser.

– De som planlegger et kortere opphold på Phuket enn 14 dager eller mindre og deretter reise tilbake til sitt hjemland, kan fortsatt gjøre det, sa han.

(pf) Kilde: The Nation