BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Anutin: – Moderna vil kun selge vaksine til myndighetene– Produsenten av Moderna-vaksine er villig til å selge sin Covid-19-vaksine til den thailandske regjeringen, men ikke direkte til private selskaper, sier Thailands helseminister Anutin Charnvirakul i dag, mandag.

– Departementet vil registrere Moderna-vaksine så snart som mulig, forutsatt at produsenten leverer alle nødvendige dokumenter og får godkjennelse fra Food and Drug Administration [FDA], sier Anutin etter et møte med representanter for Zuellig Pharma Ltd, importøren av Moderna-vaksine i Thailand

– Regjeringen hindrer ikke import av Covid-19-vaksine til private parter, men Moderna og de fleste andre produsenter insisterer på at de kun skal selge til regjeringen, legger han til.

Anutin sier at Statens farmasøytiske organisasjon [GPO] ville importere vaksinen og deretter selge doser til private selskaper senere. Han sier også at private selskaper som ønsker å kjøpe vaksinen, må sende inn ønsket mengde til GPO.

Tre vaksinemerker er for øyeblikket registrert for nødbruk i Thailand: AstraZeneca, Sinovac og Johnson & Johnson, mens merkevarene Pfizer, Moderna og Sputnik V venter på registrering.

– Zuellig Pharma sendte inn vaksineregistreringsdokumenter i forrige uke, og prosessen skulle være ferdig denne måneden, sier FDAs generalsekretær, Dr Phaisan Dankhum.

Han sier at importørene av Covaxin og Sputnik V-vaksiner også har sendt inn noen dokumenter, men FDA venter på resten for å fullføre registreringsprosessen.

(pf) Kilde: Nation Thailand