BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Domstol annullerer beslaget av Yinglucks 35 milliarder baht, ikke skyldig i korrupsjonThailands sentrale forvaltningsdomstol (Central Administrative Court) annullerte i går finansdepartementets pålegg og beslag av 35,7 milliarder baht som den flyktede tidligere statsministeren Yingluck Shinawatra skulle betale i erstatning for hennes administrasjons tapspålagte ordning.

Domstolen fant at ordren utstedt i oktober 2016 ikke var lovlig fordi korrupsjonen i prosessen, som innebefattet verifisering av bøndenes kvalifikasjoner, ulovlig bruk av utenlandsk ris i ordningen, underordnet lagring av pantsatt ris og falsk salg fra stat til stat, skjedde på operativt nivå.

Yingluck hadde bare vært klar over forståelsesavtaler for G2G-salg av pantsatt ris, og det hadde vært forsøk på å undersøke åpenheten i ordningen. Hun hadde ikke med vilje tillatt korrupsjon å utvikle seg, mener retten. Forøvrig innrømmet finansdepartementet at det ikke finnes klare bevis som beviser at Yingluck hadde vært direkte ansvarlig for skader forårsaket av ordningen, uttaler retten.

Beløpet 35,7 milliarder baht var ansett å være 20% av den totale skaden fra rispantordningen. Yingluck flyktet fra Thailand i august 2017 for å unnslippe straff på grunn av administrasjonens mislykkede og korrupte håndtering av rispolitikken, like før Høyesteretts kriminelle avdeling for personer med politiske stillinger i absentia dømte henne til fem års fengsel.

Visestatsminister Wisanu Krea-ngam sa fredag at regjeringen har rett til å anke domstolens avgjørelse.

(we) Kilde: Bangkok Post