BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Den tredje smittebølgen betyr null kinesiske turister nåAssociation of Thai Travel Agents sier at den pågående smittebølgen med over 2000 nye smittede hver dag betyr at det ikke kommer noen kinesiske turister på en stund.

ATTA-president Sisdivachr Cheewarattanaporn påpeker at Kina har innført tøffe restriksjoner for de innbyggerne som reiser ut av landet, og det medfører obligatorisk karantene når de kommer tilbake.

– Vi kan anta at den kinesiske regjeringen vil prioritere sikkerhet og utvide den 21-dagers karantenen for de som returnerer til Kina fra utlandet, heter det fra ATTA.

Ifølge Bangkok Post er det i den sørlige byen Guangzhou er strenge reisebegrensninger for å forhindre spredning av den svært smittsomme Delta-varianten (opprinnelig kjent som den indiske varianten).

Sisdivachr sier det pågående utbruddet i Thailand betyr at det er lite håp om å lokke kinesiske turister til Thailand i løpet av oktoberens «gylne uke», en betydelig ferieperiode i Kina.

Ifølge Bangkok Post sier Sisdivachr at ikke engang Phukets foreslåtte karantene-frie «sandkasseordning» vil tiltrekke vaksinerte kinesiske turister, på grunn av at de da vil være forpliktet til karantene når de kommer hjem.

Han legger til at det samme gjelder tidligst de fleste asiatiske land, hvis borgere neppe vil reise internasjonalt før siste kvartal inneværende år.

– Det er imidlertid nødvendig å teste gjenåpningsordningen i Phuket fordi reisebyråer har et sterkt behov for en slik mekanisme. Det gir kanskje ikke et fruktbart resultat i de første ukene, men i det minste kan vi prøve å overleve.

Sisdivachr tror at fremtidige reisekorridorer kan bli påvirket av hvordan vaksinediplomati spiller seg mellom USA og Kina, ettersom begge land kjemper om dominans i Sørøst-Asia.

Han sier dette om hvordan Thailand reagerer kan påvirke internasjonale forhold og reisepolitikk:
- Alt handler om politikk, inkludert vaksiner og turisme.

I andre nyheter sier Sisdivachr at ATTA planlegger å foreslå et par tiltak til turistminister Phiphat Ratchakitprakarn, med sikte på å dempe sektoren fra fremtidige kriser. Han sier at det må opprettes et fond som kan redde reiselivsoperatører fra å måtte stenge hvis lignende krisesituasjoner oppstår i fremtiden.

ATTA ber regjeringen om å opprette et fond på 10 milliarder baht som skal gi lån til turistvirksomheter. Når sektoren er kommet på fote igjen, vil operatørene betale tilbake lånene med renter, noe som betyr at fondet kan fortsette å vokse uten statlig støtte.

(pf) Kilde: Bangkok Post