BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailands ‘veikart’ for gjenåpning fortsetter



Tourism Authority of Thailands veikart for å gjenåpne seks store turistprovinser: Phuket, Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Koh Samui), Chon Buri (Pattaya) og Chiang Mai, til vaksinerte utenlandske turister, fortsetter som planlagt til tross for den tredje smittebølgen.

Phuket vil være det første reisemålet som dropper karantene for vaksinerte utenlandske turister. Turister må være de syv første dagene på øya før de eventuelt reiser til andre thailandske destinasjoner.

Som forberedelse til å ønske vaksinerte utenlandske turister velkommen, jobber myndighetene med vaksinasjonsprogram for å oppnå flokkimmunitet for 70% av Phukets befolkning.

Hua Hin har meddelt at de også ønsker en tilsvarende åpning fra 1. oktober og har søkt godkjennelse fra myndighetene.

Thailandske myndigheter forsøker å skaffe flere vaksiner til landet for å nå målet om 100 millioner doser for å vaksinere 50 millioner mennesker over hele Thailand innen utgangen av året. Thailand startet vaksinasjonsprogrammet i slutten av februar med de første 200.000 vaksine dosene fra Sinovac og 117.000 doser fra AstraZeneca. Vaksinasjonsprosjektet fortsatte med 800.000 flere doser Sinovac-vaksine i mars og en million til i april.

(we) Kilde: TATNews