BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailand spår 3 millioner turister i 2021I sine stadig mer optimistiske estimater har Tourism Authority of Thailand kunngjort at de sikter mot 3 millioner utenlandske turister i år.

Antallet virker ambisiøst, da det bare er en reduksjon på 25% fra TATs tidligere anslag i april på 4 millioner besøkende, like før den massive og gjennomgripende tredje smittebølgen tvang Thailand i knestående og ødela de flestes håp om en enkel og stor internasjonal gjenåpning når som helst.

Men ettersom turistmekkaer som Phuket nærmer seg gjenopprettingsdatoen for sitte «sandkasse-program» 1. juli, planlegges det internasjonale flyreiser igjen, og massevaksinasjonskampanjer lanseres, og landet øker sine tall for forventede internasjonale turistankomster.

På et tidspunkt ble tallene revidert for å forvente bare 500.000 internasjonale turister i 2021, i motsetning til de 40 millioner reisende i 2019 før pandemien.

TAT fokuserer på planen om å la fullvaksinerte turister entre landet under «sandkasseprogrammet» uten karantene, og kritikere sier at den 14 dagers perioden du må være på øya fær du kan reise til andre deler av landet er en myk karantene.

I oktober planlegger Thailand å følge en lignende ordning for 9 andre typiske turistprovinser

TAT innrømmer at det vil ta tid å øke antalll turister i Thailand. Anslagene sier 129.000 turistankomster tredje kvartal 2021, omtrent 4,5 ganger så mange mennesker som ankom de første 4 månedene av året. De spår da at dersom «sandkasselanseringen» er vellykket, vil nesten 2,9 millioner reisende strømme til i Thailand de siste 3 månedene av året.

TATs nestleder mener tallet på 3 millioner internasjonale turister er rimelig for fjerde kvartal siden Thailand vanligvis hadde minst så mange turister hver måned før pandemien. Han tror det turistavhengige landet vil tjene 240 til 300 milliarder baht, noe som tilsier at hver ankomne turist må legge igjen 100.000 baht (ca 26.000 kroner

Målene deres for 2022 kan være enda mer ambisiøse og spår 20 millioner internasjonale turister, halvparten av 2019-rekorden på 40 millioner turister. Videre forventer de at de bruker 1,3 billioner baht i Thailand, noe som utgjør omtrent 65 000 baht per person. I 2019 ble det generert 1,9 billioner baht, et gjennomsnitt på 48.000 baht per person.

Vi håper for folk og fe og turistindustrien at TATs anslag slår til.

(pf) Kilde: Bangkok Post