BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailand vil sensurere sosiale medierThailands statsminister vil kontrollere innholdet i sosiale medier i landet. Han etterlyser en lov som kan gjøre dette mulig. Det sa regjeringstalsmann Anucha Burapachaisri i går, etter gårsdagens regjeringsmøte.

Statsministeren viste til nyere lovgivning i India for å regulere sosiale medier, herav også ulike blogger, ifølge talsmannen.

Indias nye regler krever at internettplattformer som Facebook og Twitter sletter innhold som myndighetene anser ulovlig og hjelper til med politiets etterforskning, samt å identifisere opphavsmennene til det de anser som «ondskapsfull informasjon».

Burapachaisri sa, i følge The Natien Thailand, at de nå vil studere detaljer om lignende lover vedtatt i andre land før de fremmer et lovforslag for regulering av sosiale medier i Thailand til regjeringen.

Siden kuppet i 2014 har den thailandske regjeringen strammet inn begrensningene på sosiale medier, og truet Facebook, Twitter og YouTube med påtale dersom ikke plattformene slettet innhold som de anser som uakseptabelt.

(pf) Kilde: The Nation Thailand