BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

BMA oppretter sitt femte feltsykehus - planlegger flere hotell for å takle økende smitteBangkok Metropolitan Administration (BMA) sette opp sitt femte feltsykehus og inngår flere hotellavtaler for å takle den tredje smittebølgen, det sier guvernør i Bangkok Aswin Kwanmuang i dag, søndag.

Det er det siste døgnet neste 2000 nye smittetilfaller i landet og hele 21 døde. Smitten er høyest i Bangkok med 539, etterfulgt av 278 i Nonthaburi og 145 i Samut Prakan.

BMA har satt opp hovedstadens femte feltsykehus ved Chaloem Phrakiat Sports Training Center i Thung Khru-distriktet, som har plass til 400 pasienter.

– Vi kontakter også hoteller for å åpne flere som avlasting for sykehus og feltsykehusene. De som er smittet, men som ikke har sympomer skal «legges inn» på sykehus, sier han.

Aswin sier at BMA hadde gjennomført proaktive tester for å søke etter smittede, og legger til at de har som mål å gjennomføre tester på 7200 mennesker neste uke.

– Vi er klare til å ta pasienter imot som har smittet lokalt, og de som ble funnet via proaktiv testing vil bli sendt til medisinske fasiliteter så snart som mulig, sier han.

(pf) Kilde: Nation Thailand