Stacks Image 357

Krevde Thailands fungerende statsminister kontroll med dollarkursen?Thailands fungerende statsminister Prawit Wongsuwan sjokkerte regjeringen tirsdag ved å kreve handling fra finansministeren Arkhom Termpittayapaisith i forhold til den svekkede thailandske valuaten.

I dag har imidlertid Prawit trukket tilbake sin uttalelse om at thailandske baht skal være rundt 35 til dollar ettersom valutaen fortsetter sin nedadgående trend, skriver Thai Examiner.

Til avisen sier har at han bare har instuert finansministeren om å overvåke situasjonen.
Bahts svekkelse er nå forsterket av en større økning mellom rentenivået i USA og Thailand, som har gått utover et kritisk punkt på 150 til 175 basispunkter selv før onsdagens oppgang. Det kan se ut at at den vokser opptil ytterligere 175 basispunkter innen utgangen av dette året dersom USA opprettholder sine renteøkninger. Situasjonen kan til syvende og sist føre til at Bank of Thailand blir tvunget til å heve renten høyere og raskere enn de ønsker.

Fungerende statsminister advarte om at regjeringen ikke igjen kunne tillate baht å handle til 50 baht mot amerikanske dollar. Han ba finansminister Arkhom Termpittayapaisith samarbeide med Bank of Thailand og guvernør Sethaput Suthiwartnarueput for å få til en kurs på 35baht til dollar. Onsdag falt baht under 37 baht-barrieren for første gang siden oktober 2006.

Til tross for økende press for å heve rentene raskere i Thailand, har Bank of Thailand-sjefen konsekvent signalisert at banken vil fortsette sin mer gradvise tilnærming til stigende renter slik at de ikke torpederer landets vekst som Finansdepartementet selv ser på som vesentlig i år.

(we) Kilde: Thai Examiner


Slik ser du norsk TV i Thailand!