Stacks Image 357

Korrupt politimesters formue på 137 millioner baht beslaglagtEn tidligere visekommissær for provinspolitiregion 8 er funnet skyldig grov korrupsjon og mannens formue på 137 millioner baht er konfiskert av Thailands straffedomstol.

Somchai Nitayabowornkul ble funnet skyldig av National Anti-Corruption Commission (NAAC) 10. august for å ha eiendeler verdt mer enn han noen gang hadde råd til i forhold til rang og lønn.

NAACs generalsekretær, Niwatchai Kasemmongkol, sa på en pressekoneranse i går at Somchai var uvanlig rik for sin stilling og de hadde tilstrekkelig bevis til å anklage ham for å samle ekstraordinær rikdom mens han tjente som visekommissær for provinspolitiregion 8.

Kriminaldomstolen for korrupsjons- og mishandlingssaker i region 8 fant Somchai skyldig som tiltalt 10. august 2022.

Politimannen, hans kone og datteren ble beordret til å overlevere kjøps- og eierskapsdokumenter i forhold til formuen deres på rundt 137 millioner baht til finansdepartementet.

Den tidligere kommissærens bebygde eiendom i Hin Lek Fai i Hua Hin er beslaglagt sammen med 10 tomter i Thap Tai i Hua Hin, to tomter med næringsbygg i Thap Tai, en leilighet i Viva Condo i Bangkoks Khong San-distrikt og to sparekontoer samt datterens leilighet Chatuchak-distriktet i Bangkok og hennes Mazda er alt beslaglagt.

(pf) Kilde: BKK News Station

Slik ser du norsk TV i Thailand!