BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Langhelg og restriksjonslettelser fører tusener ut til øyer i Thailands østlige provinserFerierende har strømmet til øyer i Thailands de østlige provinser denne langehelgen, etter at regjeringen ytterligere lettet på restriksjonene. Nesten 10 000 reiste ut til øya Koh Lan utenfor Pattya fredag.

På den første dagen i Makha Bucha's tredagersferie sydet Pattaya by i Chon Buri av turister, takket være lettelser i koronarestriksjonene. Ved ferjebrygga i Balihai Bay (bildet) reiste tusener av thaifamilier ut for å tilbringe langhelga på øyer i provinsen, og spesielt på Koh Lan. Øya åpnet nylig for besøkende etter den andre stengingen på grunn av pandemien.

Stramme sikkerhetstiltak er iverksatt og «screening» foretas av lokale tjenestemenn. Turister må la seg kroppstemperaturmåle, bruke ansiktsmaske og holde avstand.

Senter for Covid-19 situasjonsadministrasjon fjernet Chon Buri fra listen over maksimal kontroll. Provinsen ble senere behandlet som henholdsvis en kontrollsone (oransje) og høy overvåking (gul) sone, etter å ha rapportert null tilfeller i mange påfølgende dager og implementert strenge sykdomskontrolltiltak. Underholdningssteder og restauranter i Pattaya er åpne igjen.

(we) Kilde: Bangkok Post