BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Vil åpne i tre faser - men alt er høyst usikkertRegjeringen planlegger å gjenåpne landet for utenlandske turister i tre faser, Det sier turist- og idrettsminister Phiphat Ratchakitprakarn i dag, mandag.

Han legger til at prosessen vil bli fullført i samarbeid med andre myndigheter, som folkehelse- og utenriksdepartementene.

– Planen om å redusere karantene for vaksinerte turister fra denne måneden og lansere Phuket-åpningen 1. juli kan imidlertid ikke skje hvis vi møter motstand, sier han.

For at Phuket-åpningen kan gjennomføres må 900 000 doser av vaksinen administreres til innbyggerne på Phuket innen juni.

– Hvis dette prosjektet lykkes, vil vi utvide det til andre områder, sa han og la til at 100.000 doser allerede har blitt administrert på Phuket.

Han sier at Phuket-åpningen vil fokusere på turister fra Storbritannia, Russland, Tyskland, Italia, Spania og USA.

– Fra oktober vil vi fokusere på kinesiske turister, men det vil avhenge av Beijings beslutning om kinesiske statsborgere får lov til å reise utenlands, sier han.

Han sier også at departementet nok engang skal diskutere muligheten for å sette opp en reisekorridor for å trekke flere turister, og planlegger å diskutere emnet med regjeringene i Singapore, Hong Kong, New Zealand, Australia, Vietnam og Laos, skriver avisen Nation Thailand i dag.

– Det forventes at samtalene starter fra 1. oktober. Regjeringen mener at minst 60 prosent av befolkningen bør vaksineres innen utgangen av dette året, sier han.

(pf) Kilde: Nation Thailand