BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Total forvirring om vaksinasjon av utlendinger i Thailand


Som utenlandske bordere i Thailand kan en bli sittende å klø seg i hodet over den forvirrende og til tider tilsynelatende motstridende informasjonen om Covid-19-vaksiner og utlendingers berettigelse til å få vaksine.

Mens mange thailer snakker om deres valg av Covid-19-vaksine, om det da faktisk er noen, og vaksinasjonsplaner, har et stort antall expats kommet i tvil om de har tilgang til vaksiner og i så fall hvilke, når og hvordan.

Ifølge ThaiPBS har et blogginnlegg på Mahidol University's Hospital for Tropical Diseases 'Thai Travel Clinic-nettsted' datert 4. april så langt vist seg å være den mest pålitelige kilden. Nettstedet gir grunnleggende informasjon fra vaksinemerker som er lisensiert og tilgjengelig i Thailand, importørene, målpopulasjonen for denne vaksinen, om vaksinen er gratis for utlendinger også, hvis den er tilgjengelig på sykehus eller klinikker, og hvordan expats som bor i Thailand kan få sitt stikk.

Mens vaksinen blir gitt gratis av regjeringen, sies det at noen få private sykehus har kommet med spesielle pakker, nye helsekontrollprogrammer som inkluderer vaksine, blodprøver og en overnatting på sykehuset. Oppholdet sies å være for å overvåke eventuelle uønskede bivirkninger etter skuddet. Prisene for tjenesten varierer fra 10.000 og opp til 20.000 baht.

Noen, hvis de har det rosa id-kortet, hevder at de har lykkes i å registrere seg på den offentlig nettaplikasjonen Mor Phrom, som forøvrig ikke har engelsk versjon. Enkelte provinser ser ut til å ha egne regler, spesielt turistdestiasjoner som f.eks. Phuket og Chonburi.

Informasjonen inkluderer muligheten til å dra tilbake til sitt eget land hvis de ikke vil vente i Thailand. Men med pandemien, som ikke viser særlige reelle tegn på å avta, gjør det fortsatt vanskelig å reise, og at de medisinske avtaleprosessene i deres egne land, for ikke å nevne karantenekravene de vil møte når de kommer tilbake, gjør dette upraktisk for ikke å nevne dyrt.

(we) Kilde: Thai PBS

Les hele saken: www.thaipbsworld.com/a-shot-in-the-arm-foreign-residents-and-their-eligibility-for-a-jab/