BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Bangkok snart "rød sone" etter smitteøkningBangkok kan snart klassifiseres som en "rød" sone under maksimal kontroll for å forhindre spredning etter smitteøkningen knyttet til barer og underholdningssteder, først og fremst utenfor Sukhumvit Road i Thong Lor og Ekkamai.

Thailands beste virolog Yong Poovorawan sier at de nylige smitteutbruddene, sammen med Thailands svært langsomme vaksinasjoner, er "bekymringsfulle" og han frykter at det er en stor sjanse for en ny smittebølge.

Department of Disease Control vurderer å innføre begrensninger i Bangkok etter smitteutbruddene knyttet til utesteder. Så langt er 71 saker knyttet til barer og underholdningssteder i Bangkok.

Helseminister Anutin Charnvirakul sier at smittesakene har nådd et "kritisk nivå: – Situasjonen har nådd et kritisk nivå, med en 48% positivitet fra disse nattklubbsmittene.

Hvis begrensningene blir godkjent av Center for Covid-19 Situation Administration, må stedene stenges klokken 21.00 med skjenkestopp for å hindre smittespedning i hovedstaden.

(pf) Kilde: Khansod/Bangkok Post