BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Government Savings Bank avviser overføring av norske kroner
Government Savings Bank i Thailand sier nei til norske kroner - og krever nå overføring av fire valutaer fra utlandet.

Banken skriver nå på sin hjemmeside at de kun akepterer inngående utenlandske pengeoverføringer i alle de 4 valutaene, nemlig amerikanske dollar (USD), Euro (EUR), Britisk pund (GBP) og Japansk yen (JPY).

Forsøker man å overføre norske kroner fra en norsk bank til en konto i Government Savings Bank blir overføringen ikke akseptert, men returnert med beskjed om å overføre i f.eks. euro eller amerikansk dollar.  

Skal du overføre penger fra Norge til G.S.M. må overføringen skje i en av disse fire valutaene og ikke konvertert/vekslet til thailandske baht.

Dette etter det Thainytt erfarer en ny dreining fra banken siden det tidligere ikke skal ha vært trøbbel med å overføre norske kroner til banken. 

Har du andre eller tilsvarende erfaringer eller tips? Bruk kommentarfeltet under.

(Vi presiserer at dette kun gjelder Government Savings Bank og ikke f.eks. Kasikorn eller Bangkok Bank)

Informasjonen på bakens hjemmeside lyder direkte oversatt med Google translate:

Innkommende pengeoverføringstjeneste
Statens sparebank tilbyr inngående utenlandsk pengeoverføringstjeneste i alle de 4 valutaene, nemlig amerikanske dollar (USD), Euro (EUR), Britisk pund (GBP) og Japansk yen (JPY).

Tjenesteegenskaper
Banken tilbyr tjenester for mottak av pengeoverføringer fra utlandet til mottakere som har kontoer i alle filialer av Statens sparebank landsomfattende, som kan overføres fra land over hele verden.

avgift
0,25% av overføringsbeløpet omregnet til baht, minimum 200 baht og maksimalt 500 baht

Merk
I tilfelle overføring av penger til en sparekonto ved en GSB-filial i opplandet (unntatt Nonthaburi, Samut Prakan, Pathum Thani, Nakhon Pathom, Samut Sakhon og Ayutthaya), vil banken belaste et gebyr med en hastighet på 1 baht per tusen per gang , teller brøkdelen av tusen som tusen, men ikke mindre enn 10 baht. men ikke mer enn 1000 baht og bruken av linjer i ONLINE-systemet 20 baht per gang

Informasjon om tjenester for pengeoverføringer fra utlandet
For nøyaktigheten og hastigheten ved overføring av penger fra utlandet Mottakeren bør informere avsenderen om informasjonen i samsvar med instruksjonene for å overføre penger fra utlandet til avsenderen. å varsle utenlandske banker videre og må informere overføreren om å informere den overførende banken om det Det er forbudt å konvertere verdien til baht eller forby overføring av baht til Ved å velge å overføre penger i 4 valutaer som banken kun tilbyr som er detaljert iht Instruksjoner for overføring av penger fra utlandet