Stacks Image 186

"NCB": – Jo, helseminister, cannabis er fortsatt narkotikaEtter at thailands pro-cannabis helseminister, Anutin Charnvirakul, nettopp insisterte overfor thailandske medier at cannabis ikke er narkotika og til og med ba myndighetene om å la folket dyrke og selge cannabis siden det er en god måte for folk å tjene penger, måtte landets Narcotics Control Board (NCB) rykke ut og fastholde at: – Jo, cannabis er fortsatt et narkotikum.

I tillegg presiserte de på en pressebriefing i går at bare thailandske statsborgere som har tillatelse fra myndighetene kan dyrke cannabis, så lenge den har lave spor av den psykoaktive komponenten tetrahydrocannabinol, eller THC.

I videopressebriefingen sier Narcotics Control Board at cannabis med spor av THC over 0,2 % fortsatt er klassifisert som et narkotikum i henhold til landets narkotikalover. Den ikke-psykoaktive komponenten cannabidiol, eller CBD, som er kjent for å ha medisinske egenskaper, er lovlig, og mange kaféer har dukket opp i Thailand det siste året som tilbyr matretter krydret med cannabisblader.

De presiserte samtidig at bare thailandske statsborgere vil få lov til å dyrke cannabis. De må ha tillatelse fra helsedepartementet og godkjenningen er begrenset til enkelte grupper. Myndighetene fra Narcotic Control Board forklarte at cannabis med THC over 0,2 % fortsatt på landets narkotikaliste over narkotikakontrollloven, og la til at folk som dyrker og selger cannabis uten tillatelse vil bli straffeforfulgt.

Cannabis kan dyrkes kun etter å ha bedt om tillatelse fra departementet for folkehelse og mat- og narkotikaadministrasjon. Personene som skal godkjennes til dette er statlige organisasjoner, utdanningsinstitusjoner, medisinske institusjoner samt landbruk, innbyggere eller virksomheter som samarbeider med godkjente institusjoner eller organisasjoner for å produsere medisin eller drive forskning. Alle som dyrker, importerer eller eksporterer cannabis i Thailand uten tillatelse kan risikere en straff på opptil fem års fengsel og en bot på opptil 500.000 baht.

(jh) Kilde: Thairath | The Narcotics Control Board

Slik ser du norsk TV i Thailand