BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Durian-industrien står overfor alvorlig regional konkurranseDen thailandske durian-industrien opplever alvorlig konkurranse på det kinesiske markedet fra nabolandene, som Malaysia, Indonesia og Filippinene, ifølge Thai Durian Institute.


En handelsrapport fra 2020, av World Trade Organization Study Center ved University of the Thai Chamber of Commerce, viser at Thailand var den største durian-eksportøren i 2020, med 620.900 tonn, eller en markedsandel på omtrent 80%. Andelen forventes imidlertid å falle til rundt 57% innen 2025, med Malaysia som den største vinneren.

Thailand har økt sin durian-produksjon de siste 10 årene, spesielt i den nordøstlige regionen, som har sett en femdobling av produksjonen siden 2011.

Thai Durian Institute foreslår at regjeringen finansierer mer forskning, for å utvikle kvaliteten på Thailandsk durian, og finner måter å kontrollere nominerte virksomheter, noe som kan ha betydelig langsiktig innvirkning for thailandske bønder som dyrker durian.

Instituttet hevder at Chanthaburi-provinsen har sett en økning på 30% av kinesiske gründere som kommer inn i den thailandske durian-industrien.

(pf) Kilde: ThaiPBS