BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Over 500.00 FB-medlemmer på to dager: Stor Interesse for å flytte fra ThailandPå bare to dager har over en halv million thai sluttet seg til en ny Facebook-gruppe kalt "Let's Move Abroad", midt i økende kritikk av den thailandske regjeringens håndtering av pandemien og økonomiske og politiske spørsmål.

Utallige innlegg fra over 524.500 medlemmer av gruppen ber om tips om å studere og arbeide i utlandet på visse felt, mens de som har bodd i utlandet promoterte landet der de bor med vakre bilder.

Blant land med mest åpenbar interesse er USA, Canada, Storbritannia, Tyskland, Østerrike, Norge, Sverige, Island, Russland, Australia, New Zealand, Japan og Malaysia. Mange medlemmer sympatiserer også med den nåværende anti-regjeringsbevegelsen.

– Jeg liker ikke dette landet når det gjelder regjeringssystemet og visse mennesker. Jeg ønsker å flytte til et annet land, skiver Piyawat Janta, et medlem som ser til USA.

– Gruppen ble opprettet for å samle informasjon om livet i andre land og for å utveksle tips om hvordan man kan flytte til utlandet, som hvordan man skaffer seg visum osv. Det er ikke politisk kritikk, selv om det er unektelig at interessen for å flytte til utlandet også er politisk, ellers ville det ikke være så mange medlemmer, sier grunnleggeren og administratoren av gruppen, som ønsker å være anonym.

Gruppens grunnlegger, som eier syv restauranter og puber i Bangkok, har blitt påvirket økonomisk av myndighetens restriktive tiltak med skjenkeforbud og krav om takeaway.

– Jeg forventet opprinnelig kanskje 50 medlemmer. Jeg tror det er håpløsheten i dette landet som har fått så mange som en hakv million til å melde seg inn i gruppen, sier forretningsmannen. - Men dette betyr ikke at vi ikke bryr oss om landet vårt. Vi kan dra ansvarlig og fortsette å presse på for positive endringer langtfra.

Til og med i dag har kravet fra Change.org om at helseminister Anutin Charnvirakul må gå av på grunn av den svært langsomme vaksineringen fått over 36 000 underskrifter.

(pf) Kilde: ThaiPBS