Stacks Image 352

Trenger turister: – Thailands økonomi vil ikke bedre seg med det første– Den thailandske økonomien vil ikke bedre seg så fort som en skulle ønske, selv om eksporten sannsynligvis vil bedre seg, sa finansminister Arkhom Termpittayapaisith onsdag.

Han påpekte at turismen ikke har kommet igang for fullt, med bare 700.000 turister i løpet av de første fire månedene, skiver The Nation

– Vi forventer at rundt 2 millioner turister vil besøke Thailand i år sammenlignet med tidligere opptil 40 millioner årlig, sa han.

Arkhom fortsatte med å si at Thailands økonomi har blitt påvirket av stigende energi- og ferskvarepriser siden begynnelsen av året, noe som har fått inflasjonen til å stige til 5 prosent.

Han bemerket at energiprisene har steget kraftig på grunn av krigen mellom Russland og Ukraina, men sier at regjeringen har satt i gang tiltak som innebærer å senke dieselprisen for å dempe innvirkningen på levekostnadene.

– Det er imidlertid nødvendig å bruke mer penger for å opprettholde dieselprisen på 30 baht literen ettersom oljeprisen vil fortsette å stige, påpekte Arkhom.

Han understreket at Finansdepartementet må ta vare på økonomien samtidig som det iverksettes tiltak for å lette virkningen på landets befolkning for å forhindre økt økonomisk byrde i fremtiden.

Arkhom sa at regjeringen og næringslivet må tilpasse seg en digital økonomi og samfunn, klimaendringer og et aldrende samfunn for å øke økonomisk vekst.

– Regjeringen vil imidlertid investere i infrastruktur for å øke landets konkurranseevne, sa ministeren.

– Finansdepartementet vil bidra til å legge til rette for forretningsdrift i privat sektor, la han til.

(pf) Kilde: The Nation

Slik ser du norsk TV i Thailand!