BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Skal du til Thailand? Her er noen tips til søknaden om "COE"


Fra en av våre lesere har vi mottatt noen tips som kan være verdt å tenke på når du skal søke sertifikat, COE, for å komme inn i landet.

"Jeg sitter i karantene nå på første dagen! Jeg har gjort meg noen erfaringer med nettstedet som formidler COE-sertifikatet

Nettstedet fungerer utmerket – bortsett fra innloggingen.
  1. Innloggingen består av passnr. 
  2. Fornavn 
  3. Etternavn 
  4. Kode tilsendt på mail fra nettstedet 
Ved første registrering går alt greit. Man registrerer all informasjon om navn, mmmm + kopi av pass og forsikringsdokumenter. Man må ha kjøpt forsikring FØR man søker.

Etter registreringen mottas en mail med kode 6 siffret tallkombinasjon.

Jeg opplevde at mitt registrerte navn ikke stemte med det som sto i passet.
Det fikk jeg en beskjed om å endre. Når jeg endret det – ble også innloggingen endret!
Jeg er vant med at innloggingen er lik den først etablerte!
Derfor kom jeg ikke inn på søknaden min igjen!!! Fikk bare beskjed om at de ikke fant informasjon på den registrerte pålogging.
Resultatet ble at jeg forsøkte en ny innlogging – med samme resultat! Etter 14. dager ble jeg desperat og stresset for da hadde jeg kjøpt billetter og sto uten COE.

2 dager før avreise måtte jeg forsøke alle muligheter. Jeg skrev inn samme passnummer og kode, men endret måten å skrive navnet på. Jeg har fornavn og mellomnavn. Mellom navn ble ikke godkjent ved registrering slik at det ble skrevet inn sammen med fornavnet. Når jeg skrev inn rett navnekombinasjon ble jeg logget inn og kunne fullføre søknaden. Sertifikatet kom omgående og alt var bare glede.

OBS! I mitt pass står begge mine navn (fornavn og mellomnavn) som fornavn. Ved registrering måtte dette skrives på samme måte i sammen felt (i vertfall måtte jeg det) – selv om det er felt for mellom navn. Husk at ved innlogging må man skrive inn navnet på samme måte som det som er godkjent ved registreringen (man får mail om når registreringen er godkjent).

Skriv derfor ned hvordan du har registrert navnet slik at du kommer inn på siden igjen. "

Thainytt legger til at brukeren har norske bokstaver i sitt fornavn. 
Det kan være smart å skrive navnet slik det står skrevet i det to maskinleserbare linjene i passet.