BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Tross leveranseproblemer hevder Thailand at de vil vaksinere 10 millioner per månedThailands regjering står fast på at de vil klare vaksinere 10 millioner i måneden, tross lavere leveranser fra AstraZeneca enn planlagt.

AstraZeneca meldte tidligere at de bare kunne levere 3 millioner doser i måneden, men sier nå 5-6 millioner doser per måned. I juni hevdet regjeringen at selskapet vil levere 10 millioner doser per måned til de nådde 61 millioner doser innen utgangen av året.

Imidlertid erkjente helsedepartementet i forrige uke at tidslinjen for leveransen ikke var spesifisert i kontrakten, og AstraZeneca ikke kunne levere antallet før i mai 2022.

– Dette er en ny vaksine, og de kan ikke fortelle oss nøyaktig hvor mange doser de vil være i stand til å levere hver måned, sa Dr. Opas Karnkawinpong, generaldirektør for Department of Disease Control (DDC). – Det er veldig høy etterspørsel, så det er behov for en konstant forhandling før hver batch kan leveres.

AstraZeneca har så langt levert totalt 8,19 millioner doser til Thailand.

– AstraZeneca sier via mange kanaler at de for tiden vil kunne levere rundt 5-6 millioner doser hver måned til Thailand fra nå av, og det kan være mer eller mindre basert på produksjonskapasiteten," la han til.

Dr Opas sier at regjeringens vaksinasjonsplan for å vaksinere 10 millioner mennesker hver måned vil fortsette, og de vil finne andre vaksiner for å fylle tomrommet. Dette inkluderer 10,9 millioner doser Sinovac og de 20 millioner dosene Pfizer som vil bli levert siste kvatal i år.

Totalt 10,45 millionervaksiner har blitt administrert siden den landsomfattende utrullingen 7. juni, inkludert 8,29 millioner første doser, noe som bringer det totale antallet thaier som har hatt minst en dose til 11,07 millioner siden 28. februar.

Dr Opas sier også at 1,5 millioner Pfizer-doser som USA gir til Thailand, vil bli levert innen utgangen av denne måneden. Minst 700-000 doser vil bli brukt som et tredje boosterskudd for helsearbeidere i frontlinjen, som for det meste er vaksinert med Sinovac.

Av de totalt 11.067.518 personene som har fått sin første vaksinedose i Thailand så langt, er 4.264.394 vaksinert med Sinovac, 6.332.899 vaksinert med AstraZeneca og 470.225 vaksinert med Sinopharm.

(we) Kilde: THAIEnquirer