Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Analytikere: – Det vil ta mange år å gjenopplive turismen i Thailand– Regjeringens plan om å droppe karantene for vaksinerte turister er «en kamp for å vinne utenlandske turister», sier turistminister Phiphat Ratchakitprakarn tirsdag. Men analytikere og ledere i bransjen mener det er en lang vei til bedring og med risiko for periodisk virusoppblomstring og uforutsigbare reisetrender.


– At alt skal bli som før av turistankomster og utgifter vil trolig ta noen år, ifølge Marisa Sukosol Nunbhakdi, presidenten for Thai Hotels Association.

– Det er usannsynlig at store grupper besøkende umiddelbart drar til Thailand på grunn av den flyktige naturen til globale reiser og koronavirussituasjonen, sier hun ifølge Bangkok Post.

– Lyset i enden av tunnelen er her, men samtidig vil det være en langsom stigning tilbake til nivåene som var sett før pandemien, sier Marisa. – Reise er fortsatt så ustabilt, så vi må håndtere risikoen vår. Å holde kostnadene lave vil fortsatt være en nøkkelstrategi for alle hotellene i Thailand.

Thailand vil droppe karantene for vaksinerte besøkende fra lavrisiko-nasjoner fra 1. november, og slutter seg til en voksende liste over nasjoner som åpner igjen for reisende foran høytiden, sa statsminister Prayut Chan-o-cha i en fjernsynstale mandag.

Bangkok Post har spurt såvel analytikere som embedsmenn om fremtiden for landets turistindustri sett i lys av statsministerens tale i går, mandag:

Ekasit Kunadirekwong (analytiker, Krungsri Securities):

Med det "dristige trekket" (å åpne 1.11.) forventes reiselivet å øke i fjerde kvartal sammen med økende vaksinasjonsrate og utrulling av boosterskudd. 
– Thailands lave vaksinasjonsrate på 32% kan føre til en økning i nye smittetilfeller ved gjenåpning for innkommende reisende og lempning av restriksjoner for forretningsaktiviteter.
Krungsri forventer at Thailands befolkning vil nå 70% vaksinasjonsrate ved årsskiftet med omkring 300 000 turister i år, 14 millioner i 2022, 34 millioner i 2023 og en tilbakefall til nivåer før pandemien på 40 millioner innen 2024.

Phiphat Ratchakitprakarn (minister for turisme og sport):
– Thailands gjenåpningsplan faller sammen med mange andre nasjoners innsats for å tillate enklere grenseoverskridende reiser og er en kamp for å vinne utenlandske turister i løpet av de neste månedene.
– Departementet ønsker å tiltrekke seg første og fremt reisende fra Kina, og vi kan søke reisekorridorer med aseanske nasjoner hvis disse er lavrisikoland og reisende har blitt fullvaksinert.

Sunthorn Thongthip (analytiker, Kasikorn Securities):
– Dette vil bidra til å fjerne hindringene som forhindrer turister i å komme til Thailand og stimulere økonomisk aktivitet i løpet av nyttårsfeiringen.
Han ser opp til Bank of Thailands BNP-prognose for 2022 på 3,9% i 2022, som er basert på anslag for turistankomster på 6 millioner neste år.
Hver 3. million turistankomster i Thailand vil skape 1% oppside for BNP -veksten.
Han forventer at baht vil stige til 32,75 VS amerikanske dollar innen utgangen av 2021.
Kasikorn Securities er positiv til det thailandske aksjemarkedet ettersom gjenåpningen bør komme innenlandske og reiselivsrelaterte sektorer til gode. Meglerhuset ser oppsiden til sitt 12-måneders fremover SET Index-mål på 1680.

Kampon Adireksombat (viseadministrerende direktør, SCB Securities 'Chief Investment Office):
– Gjenåpningen kan være positiv for thailandske aksjer på kort sikt, men oppsiden er begrenset ettersom markedet delvis har fordøyd nyhetene.
Den økonomiske oppgangen står fortsatt overfor mange ulemper, og vi må overvåke hvor mange turister som faktisk kommer inn, spesielt fra Kina, den største kilden til besøkende før Covid.

Supant Mongkolsuthree (styreleder, Federation of Thai Industries):
– Gjenåpningen er nødvendig for å styrke den thailandske økonomien ettersom turisme står for mer enn 10% av BNP.
Thailand må åpne igjen for å få mer inntekt og dra nytte av global økonomisk oppgang. Hvis ikke, vil nasjonen bare lide av høyere kostnader på grunn av stigende oljepriser.

(pf) Kilde: Bangkok Post