BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Marinen trekker forslaget om ekstra bevilgning til kjøp av ubåter I 2022Den thailandske marinen melder at de trekker en budsjettforespørsel om anskaffelse av landets andre og tredje ubåten. Dette om et svar på kritikken fra opposisjonen og for heller prioritere løsning av konflikter i samfunnet som følge av pandemien.

Når det gjelder avgjørelsen om budsjettforespørselen i regnskapsåret 2022, heter det fra marinen at de ønsker å holde utgiftene på et skikkelig nivå, og den har allerede bedt Kina om å forlenge avdragsperioden for de to ubåtene til så lenge som seks år. I regnskapsåret 2022 kan marinen bare betale 900 millioner baht i stedet for 22,50 milliarder baht til de to ubåtene.

Avdraget på 900 millioner baht vil være en del av det normale årlige budsjettet til marinen og er ikke en ny budsjettforespørsel. Marinen har ennå ikke forklart årsakene til den kinesiske regjeringen for den forlengede avdragsperioden, for å beskytte bilaterale forhold og sikre at Kina vil opprettholde sin militære støtte til den thailandske marinen.

(we) Kilde: Mcot/TNA