BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

– Turismen igjen rammet av reisebegrensningene, advarer eksperter

– Smittevernstiltaken som den Thailandske regjeringen har innført i Bangkok og fem andre provinser vil trolig ha en negativ innvirkning på turistsektoren, sa analytikere i går, fredag, men la til at ulemperisikoen er begrenset.

Gjeninnføringen av den 14-dagers obligatoriske karantenen for alle ankomster fra utenlandet, uavhengig av vaksinasjonsstatus, vil legge et press på thailandske turistbedrifter, sier Napat Vorajanyavong, analytiker ved KGI Securities.

– Vi forventer at den grunnleggende virkningen vil være begrenset, siden den thailandske turismen nå er knyttet til hjemmemarkedet, bemerket analytikeren.

– Den mest sårbare aksjen er The Erawan Group (ERW) som er helt avhengige av hotelldrift i Thailand, mens Minor International (MINT) bør være i en bedre posisjon, da rundt 70 prosent av inntektene kommer fra hotell i europeiske land, sa han.

– Etter det midlertidige forbudet mot servering på restauranter, sier Napat at Central Plaza Hotel (CENTEL) ville bli berørt mest ettersom restaurantdriften utgjør rundt 60 prosent av selskapets topplinje.

– Vekst i takeaway og catering kan delvis redusere tapet, sier han ifølge nettavisen Thai Enquirer.

En undersøkelse fra Asia Plus Securities uttalte at aksjer relatert til restauranter som MK Restaurant Group (M) og After You (AU) vil bli tapsutsatt fra begrensningen i restaurantmarkedet.

(pf) Kilde: Thai Enqurier