BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Thailand går inn i den tredje smittebølgen«Thailand går inn i den tredje smitttebølgen og viruset sprer seg raskt», det skriver professor Dr. Thiravat Hemachudha, leder av Center for Emerging Disease Health Sciences, Medical School, Chulalongkorn University på Facebook i dag.

Han skriver videre: «De fleste av de smittede er asymptomatiske. Når symptomene begynner, vil de bli veldig syke og måtte legges inn for behandling».

Han siterer også analysene av koronatester som er utført på Ramkhamhaeng Hospital fra 1. april, som viser at rundt 9% av de testede er smittet, og la til at de fleste av de smittede hadde besøkt puber og barer.

Dr. Thiravat skiver at arenaer, som puber og barer, er ideelle for å smittespedning siden de fleste besøkende ikke «praktiserer selvdisiplin», ikke tenker på sosial distanse og har en tendens til å tilbringe mange timer i trange puber og barer som ofte har dårlig ventilasjon.

Offentlige transportmidler er også ideelle for spredning av viruset, da de fleste asymptomatiske tilfeller ikke vet at de er smittet og derfor ikke lar seg teste, skriver Dr. Thiravat Hemachudha i dag som mener at landet nå er inne i sin tredje smittebølge.

(pf) Kilde: ThaiPBS