BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

240 000 arbeidsledige i Thailands spa- og massasjevirksomhet: Bransjen er nær utryddetThailands spa- og massasjervirkomheter er i det store og hele utdøende siden de internasjonale turistene er borte. Det er anslagsvis 240.000 mennesker som er uten jobb siden turistindustrien ligger med brukket rygg.

Det sier daglig leder ved «Chiva-Som International Health Resort» og leder for den nasjonale spa-foreningen, Krot Rojanasathian som tegner et svært dystert bilde av næringen på grunn av pandemien og fravært av internasjonale turister. Heller ikke innlandsturismen er noen stor bidragsyter siden svært mange thaier er tilbakeholdene med å reise og mange har knapt nåla i veggen.

Han bruker et språk som vanligvis er assosiert med tragedier i veikanten og lokale medier siterte ham for å si at spa-virksomheten knapt pustet og trenger umiddelbar nødhjelp fra regjeringen.

Krot sier at 80% av 8.000 bedrifter allerede er lagt ned, og at av 300.000 som arbeider i sektoren er nå minst 240.000 av de uten arbeid.

Han ber om en kontantstøtte til lønnstilskudd fra regjeringen slik at det er mulig å redde det lille som er igjen av industrien.

(we) Kilde: Thai Rath