BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Forlenget Songkran medfører gode tider for flybransjenAerothai anslår at det under årets forlengede Songkran vil det være 1.250 flyreiser daglig.

De anslår at april vil ha 36.150 flyreiser. Det er en økning på 7 prosent mer enn i mars.

– Den innenlandske turistnæringen vil gjøre det bedre i april takket være den lange Songkran-ferien, sier Aerothai visepresident Thinnakorn Chuwong.

Antallet internasjonale flyvninger som går over thailandsk luftrom også øke noe takket være en forbedring av utbruddssituasjonen i mange land, noe som signaliserer en forbedring i den globale flyindustrien.

– Regjeringens beslutning om å la vaksinerte utenlandske turister reise i visse provinser fritt uten å gjennomgå obligatorisk karantene, vil hjelpe den thailandske flyindustrien til å komme seg raskere og komme nærmere nivået på 3.000 flyreiser daglig, som før pandemien, legger han til.

– Aerothai har forberedt ekstra personale og utstyr for styring av flytrafikk på flyplasser over hele landet for flere innenlandsflyvninger under Songkran for å sikre jevn flytrafikk og passasjerers sikkerhet, sier Thinnakorn.

Songkran er normalt i dagene 13.-15. april, men er i år utvidet til dagene 10.-16. april for å øke den innenlandske turismen.

(pf) Kilde: Nation Thailand