Stacks Image 782

Slik ser du norsk TV i Thailand

Ni flyselskaper har søkt om driftstillatelse– Ytterligere ni flyselskaper har søkt om AOC-sertifikater (Air Operator Certificate) for å drive kommersielle flyruter i Thailand, noe som tyder på at den thailandske luftfartsindustrien er på bedringens vei.

Det sier Suthipong Kongpool, direktør for Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT), sier at

De ni flyselskapene er Asian Aerospace Services Co Ltd, som har søkt om tillatelse til å drive ikke-rutetrafikk; Siam Seaplane Co Ltd, som har søkt om tillatelse til å drive ikke-rutetrafikk; Really Cool Airlines Co Ltd, som har søkt om tillatelse til å drive rute- og ikke-rutetrafikk; Avanti Air Charter, som har søkt om tillatelse til å drive ikke-rutetrafikk; M-Landarch Co Ltd, som har søkt om tillatelse til å drive rute- og ikke-rutetrafikk; Bangkok Helicopter Services Co Ltd, for ikke-rutetrafikk; Pattaya Airways Co Ltd, for ikke-rutetrafikk og godstransport; Asia Atlantic Airlines, for ikke-rutetrafikk; og P80 Air Ltd, for rutetrafikk og ikke-rutetrafikk.

Suthipong sier at CAAT tar hensyn til søkernes forretningsplan, finansielle status, sikkerhet og servicestandarder når de utsteder AOC til flyselskapene.

CAAT mener at luftfartsindustrien er på vei tilbake til nivået fra før pandemien. Antall passasjerer som ble fraktet i 2023, er forventet å nå 127 millioner innen utgangen av året - 63,03 millioner internasjonale og 64,43 millioner innenlandske passasjerer - sammenlignet med rundt 160 millioner i 2019.

Han sa at 2024 var forventet å bli året da luftfartsindustrien skulle ta seg opp igjen. Antall flypassasjerer forventes å normaliseres til rundt 162 millioner - 88,62 millioner utenlandspassasjerer og 74,05 millioner innenlandspassasjerer.

Kilde: Bangkok Post

16 åring skutt og drept i BangkokEn student i skoleuniform ble skutt og drept i Dusit-distriktet mandag morgen. Ifølge vitner skal de fire gjerningsmennene ha flyktet på motorsykler.

Drapet skjedde på Soi Ranong 2 Road foran Kornkaew Montessori-skolen. Offeret var 16 år gammel og andreårsstudent ved Dusit Technical College, som ligger på samme vei.

Den drepte studenten ble skutt i brystet og døde på stedet. Politiet fant drapsvåpenet på åstedet.

Ifølge offerets venner ble han angrepet av fire menn på to motorsykler uten registreringsskilt. De flyktet langs Rama V Road.

Gatedrapet skjedde en uke etter at en lærer ble drept av et vådeskudd da en yrkesfagelev ble skutt i Klong Toey-distriktet.

Kilde: Bangkok Post


Dagens valutakurser, mandag 20. november 2023Baht falt litt denne mandagen, så vi får litt mer for vår norske krone i dag.

På dagens første oppdatering av kurser klokken 09:00, har de 8 bankene disse tallene.

Bank of Ayudhya Krungsri Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,20182 baht.

Bangkok Bank.
Veksling av kontanter er på 1,50000 baht. TT overføring er på 3,21000 baht.

CIMB Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,19610 baht.

Kasikorn Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,19438 baht.

Siam Commercial Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,20875 baht.

TTB Bank.
Veksling av kontanter er på 3,09000 baht. TT overføring er på 3,21750 baht.

Krung Thai Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,20900 baht.

UOB Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,20800 baht.

Thaiene hekta på legenden om sjøormen i Loch NessEuropeiske T-skjorter med Nessie går unna som varmt hvetebrød i Thailand.

Den siste internasjonale ekspedisjonen til Loch Ness i Skottland har ikke funnet noe monster, selv om arrangørene sier at DNA-prøver fra vannet nå tyder på at Nessie kan være en ål.

Antagelig en veldig stor ål.

Likevel har forsøket avslørt at Nessie-manien har spredd seg langt av gårde, til og med til Thailand. Ifølge Taiwan Times deltok to thaier med hydrofoner, varmebilder og infrarøde kameraer sammen med de rundt 100 frivillige i det siste undervannssøket.

De bekreftet på sin side en overraskende stor interesse for Nessie-saker fra smilets land.

Det finnes minst fire thaispråklige nettsteder, deriblant Shopee og Ubuy, som selger Nessie-utstyr som skjørt og T-skjorter. Det er rift om disse klesplaggene, som kan vaskes i maskin og består av 88 prosent polyester.

Thaikan også bestille DVD-er på nettet, for eksempel Scooby Doo in Loch Ness, samt skolebøker som inneholder Nessie-historier som kan oversettes fra thai til engelsk. Du kan til og med koble deg til et nettsted som gjør det mulig å holde øye med innsjøens urolige vann døgnet rundt hjemmefra i tilfelle det skulle skje noe av interesse.

Thailand har selv et par slags Nessie-legender. I en demning i nærheten av Petchaburi skal det ha dukket opp en skapning som spiser hele barn uten å etterlate seg spor.

Det står til og med et skilt om at det er badeforbud, men ellers er det lite å rapportere.

Mer lovende er det at Sakon Nakhon faktisk har en innsjø der lokalbefolkningen sier at det finnes et undervannsvesen, selv om det eneste tilgjengelige bildet tyder på en skilpadde som har mistet skallet.

I en ny thailandsk historiebok, Black Magic and the Loch Ness Monster, fortelles det om blodige spøkelser og zombier som dukker opp fra tid til annen, særlig på Halloween.

Loch Ness-sagaen ble skapt i Skottland for å øke antall turister, og trikset har utvilsomt vært vellykket.

I virkeligheten er Loch Ness, som har et større vannvolum enn resten av innsjøene i England til sammen, for kald til at forhistoriske pattedyr kan overleve særlig lenge, noe som avkrefter de fleste av historiene.

Det vrimler av ål i Loch Ness, men så vidt man vet, er de for små til å være legendariske.

En thai som nylig kom hjem fra en pakkereise til Storbritannia som inkluderte en tur til Loch Ness, sa til Pattaya Mail at han ikke trodde et ord av legenden:

– Hvis det virkelig fantes et sjøuhyre, ville det definitivt vært postet på Instagram, mente han.

Kilde: Pattaya Mail

Mange er misfornøyde med restriksjoner i «pengedrysset»Rundt 50 % av de spurte i en NIDA-undersøkelse er uenige i regjeringens retningslinjer for bruk av «pengedrysset» på 10 000 baht til de fleste thaier over 16 år. Pengene kan kun brukes til å kjøpe mat, drikke og andre nødvendige forbruksvarer.

Rundt 66 % av de spurte er enige i regjeringens forslag om at «pengdrysset» på 10.000 baht skal gis til de tjenenxer under 70 000 baht (ca 21.000 kroner) i måneden, eller som har et samlet bankinnskudd over 500.000 baht (ca 150.000 kroner).

Samtidig er ca. 69 % av de spurte uenige i regjeringens forslag om å låne 500 milliarder baht for å finansiere ordningen, mens ca. 30 % er enige.

68,18 % av de spurte sier at de ikke er opprørt over at de ikke er kvalifisert til å motta ytelsen, mens ca. 16 % sier at de blir skuffet hvis de blir diskvalifisert fordi de ikke oppfyller kravene.

Omtrent 80 % av respondentene sier at de er kvalifisert til å motta ytelsen. 11,68 % sier at de ikke er sikre på om de er kvalifisert, mens 8,47 % sier at de ikke er det.

Kilde: Thai PBS
Bildet over er Ki-generert


Skremmer en kinesisk film kinesere bort fra Thailand?En kinesisk film som viser svindel i Sørøst-Asia kan være årsaken til at kinesiske turister dropper å reise til Thailand. Det er iallfall det forskere og data antyder. 

Filmen ‘No More Bets’ hadde premiere i august. Den handler om flere kinesiske borgere som blir lurt til å ta en jobbreise til et ikke navngitt land i Sørøst-Asia. Der blir de tvunget til å drive med ulovlige nettinvesteringer, pengespill og kryptovaluta.

Filmen er basert på et reelt problem som har økt i omfang de siste årene. Samme måned som filmen kom på kino, offentliggjorde FNs høykommissær for menneskerettigheter en rapport om kriminelle grupper. Ifølge rapporten har kriminelle grupper tvunget hundretusener i Sørøst-Asia inn i ulovlige aktiviteter.

I Kina spilte ‘No More Bets’ inn mer enn 500 millioner dollar den første måneden etter premieren. Den var den mest sette filmen i tre uker i august. Og den tjente inn tredje mest penger av alle filmer i år. 

På et tidspunkt i filmen reiser bortførte kinesiske reisende i et lite kjøretøy som kjører under et veiskilt til "Sukhumvit". Det er en velkjent gate i Bangkok.

Eksperter sier at filmen ikke bør ha noen varig effekt på kinesisk turisme til Thailand. Men den har vakt bekymring for at den kan skremme turister fra å reise til Bangkok.

Thailand er ikke det eneste landet der filmens suksess har skapt bekymring. Kambodsja har forbudt visning av filmen i landet fordi den vises på khmer-språket. Og i Myanmar har landets militære myndigheter sagt at filmen skader landets omdømme.

Vincent Zhuang jobbet tidligere for Robb Report, en publikasjon om det gode liv, inkludert reiser. Han ser fortsatt på Thailand som et godt sted for kinesiske turister. Men han innrømmer at dårlige nyheter lett kan holde noen mulige besøkende borte.

– Jeg tror aldri at dette vil bli et stort problem. Jeg har selv besøkt Thailand i år. Vi vet at Sørøst-Asia har mange interessante steder som passer for det kinesiske markedet, sier Zhuang til VOA via e-post.

– Det faktum at ‘No More Bets’ er basert på virkelige hendelser, betyr også noe for seerne, sier Zhuang. Mye tyder på at filmen allerede kan ha hatt en viss effekt på kinesiske turister som besøker Thailand, ettersom det har kommet færre enn forventet.

Ifølge tall fra myndighetene har det kommet over 2,2 millioner fastlandskinesere til Thailand i år til og med august. Thailands turistbyrå hadde imidlertid spådd 5 millioner kinesiske besøkende innen utgangen av 2023. Dette tallet vil neppe bli nådd innen utgangen av neste måned.

Det er også andre grunner til dette.

Kinas økonomi er i ferd med å bremse opp. Og flytrafikken til Thailand er fortsatt ikke på samme nivå som før pandemien. I tillegg ble tre personer, deriblant en kineser, drept i en skyteepisode i Bangkok i september. Lokale medier rapporterte at 60 000 kinesiske turister avlyste sine reiser til Thailand etter skyteepisoden.

Kilde: VOA

– Fant ingen hemmelige kinesiske politistasjoner i ThailandThailandske sikkerhetsbyråer har ikke funnet tegn til at kinesisk politi jakter på dissidenter og kriminelle syndikater i Bangkoks Chinatown, sier en kilde.

En kilde fra et av byråene sa søndag til The Nation at sikkerhetspersonell nylig sjekket områdene Yaowarat og Huay Kwang for "hemmelige kinesiske politistasjoner", men at de ikke har avdekket noen.

Ryktene sier at Kina har utplassert sin politistyrke for å jobbe undercover i grupper på fire eller fem i Yaowarat- og Huay Kwang-områdene.

Ifølge rapportene var disse politifolkene forkledd som ambassadepersonell med ansvar for å ta seg av kinesiske turister som trengte hjelp med dokumenter, for eksempel førerkort.

Det ble påstått at kinesisk politi i all hemmelighet sporer opp medlemmer av kinesiske syndikater som utnyttet sine landsmenn og angivelig er på utkikk etter dissidenter for å sende disse tilbake til Kina.

Ifølge kilden ble det gjennomført stikkprøvekontroller i begge områdene, som er populære blant kinesiske turister, men ingen hemmelige politiposter er avdekket.

– Men vi kan ikke bekrefte at det ikke finnes noen hemmelige kinesiske politiposter her, sier kilden.

– Disse betjentene kan ha kommet i forkledning for å utføre hemmelige operasjoner med samtykke fra visse lokale instanser.

Ryktene om hemmelige kinesiske politiposter kom etter at Thailands turistmyndighet lanserte ideen om å la kinesisk politi patruljere områder som besøkes av kinesiske turister for å øke tilliten deres.

Ideen ble lansert etter at turistmyndighetene at selv ikke med visumfritt opphold kom ikke kinesiske turister forventet.

Turisteksperter mener at mange av dem kanskje kvier seg for å besøke Thailand fordi de er bekymret for kinesiske syndikater som opererer i landet.

Ekspertene sier at frykten kan ha blitt ytterligere forsterket av den kinesiske krimthrilleren "No More Beats", som handler om en gruppe mennesker som blir lokket til Thailand med løfter om godt betalte jobber, men som blir tvunget inn i en svindelring for å svindle folk på nettet.

Nylig innrømmet regjeringens talsmann Chai Wacharonke at kinesiske turister kan være redde for syndikater som opererer her, og at de kan føle at politifolk fra deres eget land kan bidra til å ivareta deres sikkerhet.

Kilden sa imidlertid at det ville være vanskelig å la utenlandsk politi delta i patruljer fordi det ville kreve juridisk godkjenning i flere ledd.

Kilden legger til at kinesisk politi kan samarbeide med thailandsk politi via Interpol fra sak til sak for å identifisere visse kriminelle.

– Ellers kan kinesisk politi gi informasjon til thailandsk politi for å hjelpe til med å lokalisere medlemmer av kriminelle syndikater, legger kilden til.

Kilde: The Nation

Nicaragua vant sin første Miss Universe-kroneNicaragua tok hjem tittelen Miss Universe 2023, i et historisk kroningsøyeblikk fylt av glamour og, selvsagt, massevis av gledestårer

Sheynnis Palacios sikret seg Nicaraguas første Miss Universe-krone etter den mer enn tre timer lange kroningskvelden som ble avholdt søndag i El Salvador.

Thailands Anntonia Porsild ble kåret til nummer to. Thai-danske Anntonia er den første thailandske deltakeren på 35 år som har nådd topp to i Miss Universe-konkurransen.

To tidligere Miss Universe-deltakere fra Thailand har imidlertid vunnet den ettertraktede kronen, nemlig Apasra Hongsakula i 1965 og Porntip Nakhirunkanok i 1988. 

Kilde: Thai PBS


Jordskjelv ryster KanchanaburiEt jordskjelv inntraff under Sangkhla Buri-distriktet tidlig søndag morgen og kunne merkes i hele den vestlige provinsen.

Skjelvet med en styrke på 4,0 inntraff på seks kilometers dyp i tambon Nong Lu klokken 03.07 ogskyldtes bevegelse i Three Pagodas Fault.

Mange i Sangkhla Buri-distriktet rapporterte via Facebook at de våknet av jordskjelvet og at husene ristet.

Nataya Noomwatana, en lokal selger av svinekjøtt, fortalte at mens de forberedte dagens salg hørte hun lyder fra taket på markedet og fra bakken under føttene sine.

Sangkhla Buri har tidligere blitt rammet av to jordskjelv, ett den 14. juli 2015 med en styrke på 4,8 på Richters skal, og ett den 20. august 2015 med en styrke på 4,5.

Electricity Generating Authority of Thailand opplyser at skjelvet med en styrke på 4,0 på søndag ikke hadde noen innvirkning på demningene.

Sutthiporn Siwawetpikul, distriktssjef i Sangkhla Buri, sier at det ikke er rapportert om skader i forbindelse med skjelvet.

Kilde: Bangkok Post

Kjøligere vær for store deler av ThailandIfølge Thailands meteorologiske institutt er det ventet vedvarende kraftig regn i den sørlige delen av landet søndag, samtidig som resten av Thailand får en kjølig dag.

Høytrykksområder eller kalde luftmasser er relativt sterke og dekker store deler av Thailand, noe som resulterer i kjølig til kaldt vær og sterk vind i de nordlige og nordøstlige regionene.

Den sentrale regionen, inkludert Bangkok og omegn, øst og øvre sør våknet opp til en kald morgen.

Værvarslingstjenesten råder innbyggerne i hele Thailand til å ta vare på helsen sin på grunn av det stadig kaldere været, og til å være forsiktige med potensielle farer som følge av tørre forhold og sterk vind.

Meteorologisk institutt forventer at temperaturen vil synke med 2-3 grader over hele landet, og advarer også om kraftig nedbør.

Departementet opplyser at den nordøstlige monsunen påvirker Thailandbukten og den nedre sørlige delen av landet, noe som vil føre til kraftig regn i enkelte områder. Folk i den sørlige delen av landet anbefales å være forsiktige med kraftig regnvær, da akkumulert vann kan føre til oversvømmelser og strømmer, spesielt i kuperte og lavtliggende områder.

Følgende sørlige provinser kan forvente kraftig regn på søndag: Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Trang og Satun.

På grunn av den sterke vinden i Thailandbukten forventes det 2-3 meter høye bølger, eller over 3 meter i områder med tordenvær. I Andamanhavet forventes det bølger på rundt en meter, og høyere i områder med tordenvær.

Kilde: The Nation

Vurderer 90-dagers visumfritt opphold for europeereThailand kan kanskje oppheve visumkravene for reisende fra flere europeiske land og arrangerer hundrevis av kultur- og sportsbegivenheter for å få feriereisende til å bli lenger og bruke mer penger, opplyser regjeringen. 

Dog er dette som vanlig, bare et forslag, og intet er vedtatt slik at det er per nå er nødvendig med visum opphold over 30 dager.

– Regjeringen diskuterer en plan om å la turister fra enkelte europeiske land bli så lenge som 90 dager, sa Prommin Lertsuridej, statsministerens rådgiver, i et intervju med Bloomberg torsdag.

– Det vil også bli holdt rundt 3000 arrangementer som konserter, maratonløp og andre kulturfestivaler frem til neste år for å tiltrekke seg turister, sa han.

Statsministeren har utpekt turisme som en "quick win" for å få fart på Thailands økonomiske vekst.

Regjering har midlertidig opphevet visumkravene for reisende fra Russland, Kina, Kasakhstan, India og Taiwan, og bedt flyselskapene om å øke antall flyvninger og samtidig effektivisere flyplassdriften for å redusere ventetiden for besøkende.

Selv om Thailand har opphevet de fleste restriksjonene på besøkende fra pandemitiden, har det gjennomsnittlige forbruket per reisende ligget under nivået før pandemien, og har ikke svart til de offisielle estimatene.

I forrige uke annonserte Srettha «Vinterfestivalen», som omfatter Loi Krathong-festivalen, Bangkok Marathon og nyttårsfeiringen. Arrangementet skal vise frem Thailands unike kultur og tiltrekke seg turister i høysesongen mellom november og januar.

– Vi vil utvikle flere attraksjoner og kampanjer for å få turistene til å bli lenger, sier Prommin.

– Lengre opphold, flere arrangementer for å tiltrekke de, mer moro i utelivet. Slik planlegger vi å få turistene til å bruke mer penger, sier Prommin.

Kilde: Bangkok PostSkyting på BanglaTo personer ble skutt i en krangel på en parkeringsplass ved Bangla Rd natt til i dag, søndag.

Patong-politiet ble tilkalt til åstedet, parkeringsplassen Soi Lao ved siden av Bangla Rd, rundt kl. 02.25,

Politiet pågrep en mann med en Smith & Wesson .38-revolver på stedet.

Tre personer ble skadet i hendelsen, bekrefter politiet. En ble skutt i venstre arm, en ble skutt i venstre ben og den tredje hadde et knivstikk i høyre hånd.

Ut fra de innledende undersøkelsene sa politiet at den antatte gjerningspersonen ble sett tidligere på kvelden mens han hånet folk på Soi Bangla, og at han blant annet var i klammeri med to av ofrene

Den mistenkte forsvant fra Soi Bangla en stund, før han kom tilbake og møtte sine «rivaler» på parkeringsplassen, forklarte politiet. Det oppsto en krangel, og det oppsto et slagsmål som endte med skyting, ifølge politiet. Personer som kom for å avbryte slåsskampen, ble også truet med pistolen, legger politiet til. Politiet fortsetter etterforskningen av skyteepisoden.

Kilde: The Phuket News

Baht ventes å stige neste ukeDet er ventet at baht vil stige til 35 for en amerikansk dollar neste uke, ettersom dollaren svekkes etter at investorene har spådd en slutt på renteøkningene fra Federal Reserve.

Bahten åpnet på 35,23 for en dollar torsdag, en styrking fra onsdagens sluttkurs på 35,47.

Kobsidthi Silpachai, leder for kapitalmarkedsanalyse i Kasikornbank, sier at bahten har styrket seg foregående uke, i takt med en svekket dollar og fallende tiårige amerikanske obligasjonsrenter.

– Det er ventet at Fed vil avslutte renteøkningene i denne syklusen og begynne å senke renten neste år, sier han.

Markedet forventer at Fed vil begynne å kutte styringsrenten i andre halvdel av 2024, tidligere enn tidligere antatt, sier Kobsidthi.

– Det forventes to rentekutt neste år, sa han.

Det neste møtet i Federal Open Market Committee skal etter planen holdes 12.-13. desember for å fastsette styringsrenten.

Fed holdt renten uendret for andre møte på rad tidligere denne måneden, og holdt styringsrenten på mellom 5,25 % og 5,5 %.

– Investorene fortsetter å selge amerikanske statsobligasjoner som forberedelse til å avslutte investeringskontoene sine før Thanksgiving neste uke, sier Kobsidthi.

– Vi forventer at bahten vil fortsette å styrke seg, og den kan komme til å ligge under 35 for en dollar neste uke.

Det nasjonale rådet for økonomisk og sosial utvikling skal etter planen offentliggjøre BNP-veksten for tredje kvartal på mandag, og det forventes en vekst både på kvartals- og årsbasis.

I andre kvartal i år var veksten lavere enn forventet på grunn av usikkerheten rundt regjeringsdannelsen.

En bedring i den økonomiske veksten i tredje kvartal vil også bidra til en sterkere baht mot dollaren, sier han.

Poon Panichpibun, pengemarkedsstrateg i Krungthai Bank, sier at banken spår at bahten vil bevege seg i intervallet 35,10-35,35 mot dollaren.

– Bahten bør ikke stige over 35 på kort sikt på grunn av volatiliteten i penge- og kapitalmarkedene, sa han. (Høy volatilitet betyr store og raske svingninger i verdien, mens lav volatilitet betyr mindre og langsommere endringer.)

– Enhver endring i den amerikanske styringsrenten vil være en nøkkelfaktor som påvirker dollaren og bahten, sier Poon.

De amerikanske obligasjonsrentene er fortsatt volatile til tross for at investorene tror at Fed er ferdig med å heve renten.

– Markedet forventer at Fed vil redusere styringsrenten med ett prosentpoeng neste år, sa han.

– Hvis Fed setter ned renten tidligere enn forventet, vil det redusere volatiliteten i obligasjonsmarkedet og gi klarere signaler om en styrking av bahten, sier Poon.

Kilde: Bangkok Post

Advarer mot mirakel-kurerDet thailandske FDA har offentliggjort en liste over forfalskede produkter fra Vietnam som har kommet inn på det lokale markedet.

Operasjonen for å slå ned på et globalt nettverk av distributører ble gjennomført i samarbeid med Central Investigation Bureau (CIB).

Så langt har myndighetene beslaglagt 43.411 enheter av 23 varetyper til en verdi av mer enn 40 millioner baht.

Helsedepartementet har også gått ut med en advarsel og oppfordrer forbrukerne til ikke å falle for reklame som tilbyr overdrevne helsefordeler eller kjøpe produkter bare fordi de er billige.

Her er en liste over produkter folk frarådes å konsumere:
 • Ovisure Gold: Påstår å redusere leddsmerter, forebygge slitasjegikt og bekjempe beinrelaterte sykdommer, og resultatene skal være synlige i løpet av sju dager. 
 • Digo Sure: Påstår å behandle diabetes, høyt blodtrykk, hjertesykdom, lindre ledd- og skuldersmerter, nummenhet, samt forynge og styrke bein og ledd. 
 • Zextra Sure: Påstår å behandle degenerative sykdommer i ryggrad og ledd, samt lindre symptomer på hemiplegi eller delvis lammelse. 
 • Via Sure Calcium: Påstår å redusere smerter i ledd og bein, samt å gjøre skjelettet mer fleksibelt. 
 • Hevisure Gold: Hevder å forebygge komplikasjoner ved diabetes som blindhet og nyresvikt. 
 • GluOats: Hevder å redusere og behandle blodsukkernivået, forebygge komplikasjoner som hjertesvikt og leverinfeksjon. 
 • Gluzextra Gold: Påstår å behandle diabetes, kontrollere blodsukkeret og redusere komplikasjoner fra ulike farlige sykdommer. 
 • HIUP Complete: Påstår å gjøre barn 3 til 5 centimeter høyere i løpet av tre måneder, og tilbyr fordeler som er 10 ganger bedre enn vanlige produkter: 
 • Sica Sure Canxi Wemee: Påstår å gjøre barn 3 til 5 cm høyere i løpet av tre måneder, og tilbyr fordeler som er 10 ganger bedre enn vanlige produkter. 
 • Pro Up: Hevder å styrke immunforsvaret, fremme dyp søvn og øke vekten med 10 kilo i løpet av en måned. 
 • Hevifood Body Fit: Hevder at det hjelper folk å gå ned 3 til 4 kilo i løpet av to uker uten slanking. 
Kilde: Tha Nation


16 åring arrestert med 201 yaba-piller på PhuketEn tenåring er arrestert med 201 metamfetaminpiller på Phuket.

Politiet i Chalong sier til Phuket Express at de tidligere denne uken arresterte en 16 åring i Thai Mai Village i Rawaisom hadde 201 metamfetaminpiller i sin bestittelse

Ifølge politiet i Chalong bruker ulovlige narkotikanettverk vanligvis tenåringer som bud. De gir de unge gratis og etter at de er blitt avhengige, blir de hyret til å levere narkotika for langere.

Ettersom de fortsatt er tenåringer, blir de arrestert, men i motsetning til voksne blir de ikke stilt for retten fordi de er ungdommer. De fleste av dem er mellom 13 og 16 år gamle, opplyser politiet i Chalong.

Kilde: The Phuket Express

«30 baht-behandling hvor som helst» - høydepunktet i Thailands nye helsepolitikkThailands helsedepartement har konsolidert de 13 nasjonale helseplanene som tidligere ble foreslått, til 10 haste- eller "quick win"-tiltak, med ’30-baht-behandling hvor som helst’-ordningen i sentrum.

Ordningen med ’30-baht-behandling hvor som helst’ var et av de viktigste valgløftene til regjeringspartiet Pheu Thai.

– Målet med de ti hastetiltakene er å oppnå konkrete resultater i løpet av 100 dager, sa helseminister Dr. Cholnan Srikaew da han kunngjorde tiltakene i forrige måned. Han sa at noen av tiltakene allerede var satt i gang og forventes å gi resultater i tide til nyttår som en gave til befolkningen.

Ordningen med «behandling hvor som helst» er en videreføring av den universelle helseordningen på 30 baht som ble innført i 2002 av daværende statsminister Thaksin Shinawatras regjering.

I den nye utgaven av ordningen vil mottakerne få dekket viktige medisinske problemer ved de deltakende sykehusene, og de betaler bare 30 baht for dette.

Ifølge Cholnan er fire helsesoner som dekker 27 provinser, nå klare til å implementere ordningen.

De ni andre helsepolitiske tiltakene er:
 1. Videreføring og utvidelse av helseenheter/sykehus under kongelig beskyttelse eller kongelige initiativprosjekter. 
 2. Etablering av distriktssykehus i alle de 50 distriktene i Bangkok, samt et sykehus med 120 sengeplasser i Muang-distriktet i Chiang Mai. 
 3. Hver provins skal ha en behandlingsenhet for psykiatriske pasienter og rusavhengige. 
 4. Gi 1 million doser HPV-vaksine til kvinner i alderen 11 til 20 år over hele landet. 
 5. Styrke moralen og karriereutviklingen til helsepersonell, blant annet ved å gi 3000 faste stillinger til sykepleiere og spesialsykepleiere. 
 6. Etablere et senter for palliativ behandling i hver helsesone. 
 7. Sette fødselsfremmende tiltak på den nasjonale agendaen og integrere dem i politikken til relaterte instanser. 
 8. Fremme en helseøkonomi ved å etablere modellsamfunn og blå soner for innbyggere som lever lenge. 
 9. Lansering av programmet "One Region, One Sky Doctor" for å synliggjøre Thailands beredskap til å håndtere medisinske nødsituasjoner i et forsøk på å tiltrekke seg medisinske turister. 
Kilde: The Nation

Ulovlige solseng-utleiere arrestert på KataTre solseng- og parasollutleiere ble i dag, lørdag, arrestert for ulovlig virksomhet på Kata Beach etter en inspeksjon

Inspeksjonen ble utført av Mueang Phuket District Administrative Special Operations Team sammen med tjenestemenn fra Karon-politiet og tjenestemenn fra Karon kommune, heter det i en offisiell rapport om aksjonen.

I forbindelse med arrestasjonene beslagla betjentene 100 sett med solsenger og parasoller som tilhørte de tre arresterte.

Ifølge rapporten var aksjonen et resultat av en klage om at noen hadde satt opp solsenger og parasoller og tok betalt for utleie.

Det viste seg at de tre operatørene hadde satt opp solsengene sine utenfor lovlig salgsone.

Også de som holdt seg innenfor salgssonene be kontrollert for å sikre at de hadde tillatelse til å drive virksomhet på stranden og at de ikke solgte alkohol eller andre rusmidler.

De ble også kontrollert for å sikre at de ikke brukte utenlandsk arbeidskraft til å sette ut solsenger og parasoller.

De tre personene som ble arrestert, og som ikke er navngitt i rapporten, er siktet for brudd på provinsens påbud om hvilke områder på strendene det er tillatt å drive salg på, bekrefter den offisielle rapporten.

Dagens aksjone kommer etter at en gruppe lokale innbyggere sendte inn en formell klage til guvernør Sophon i forrige uke, der de ba om tiltak mot personer som driver ulovlig virksomhet på strendene i Karon som inkluderer Kata Beach.

I klagen ble det blant annet hevdet at noen leide utlendinger som stod for utleie av solsenger og parasoller.

Fjerning av ulovlige solsengutleiere på Kata Beach har nå blitt mer enn en årlig hendelse. Flere ulovlige utleiere ble fjernet fra Kata Beach i april. I den forbindelse ble den thailandske hæren tilkalt.

Kilde: The Phuket News


Loy Krathong vil generere 6,1 mrd bahtLoy Krathong, Thailands lysfestival, forventes å generere 6,1 milliarder baht i turistinntekter fra 2,04 millioner innenlandske turister, en økning på henholdsvis 5 % og 10 % fra året før, opplyste Thailands turistmyndighet (TAT) torsdag.

Loy Krathong feires på fullmånenatten i den 12. månemåneden, og i år faller den 27. november, da thailendere sjøsetter dekorerte flåter eller krathong i vannmassene for å vise respekt for Phra Mae Khongkha, vannets gudinne.

Festivalen feires også med fyrverkeri og, i visse deler av Thailand, med oppskyting av lykter.

TAT anslår at rundt 2,04 millioner thailendere vil reise til provinser som er vertskap for store feiringer, som Bangkok, Sukhothai og Chiang Mai, i løpet av festivalen, noe som gir en gjennomsnittlig hotellbeleggsprosent på rundt 58 %.

– Men folks forbruk kommer ikke til å øke drastisk fra i fjor, ettersom thailenderne fortsatt er forsiktige med å legge ut penger på grunn av de økende levekostnadene, sier TAT-guvernør Thapanee Kiatphaibool.

En fersk undersøkelse utført av Tourism Council of Thailand (TCT) viser at 40 % av thailenderne planlegger å feire Loy Krathong i hjembyen, mens 39 % planlegger å reise til nærliggende provinser.

De mest populære reisemålene blant respondentene er den nordlige regionen, etterfulgt av henholdsvis den sentrale regionen, Bangkok og hovedstadsområdet og den nordøstlige regionen.

Thapanee forteller at TAT vil arrangere en Loy Krathong-festival ved Phadung Krung Kasem-kanalen i Bangkok fra 25. til 27. november, der fokuset vil være å fremme kulturen i elvesamfunnene og bruken av biologisk nedbrytbare krathong for å minimere miljøskadene.

Turistmyndighetene vil også arrangere Loy Krathong-feiringer i fem viktige provinser for å øke turismen, nemlig Sukhothai (18.-27. november), Tak (24.-27. november), Chiang Mai (26.-28. november), Samut Songkhram (18.-27. november) og Roi Et (26.-27. november).

Kilde: The Nation

Fem arrestert for å ha drevet falsk politinettsideFem personer er arrestert for å ha drevet en falsk politinettside og som skal ha svindlet mer enn 1000 ofre, opplyser politiet fredag.

Sjefen for Central Investigations Bureau, Jirapob Puridet, sier at fem mistenkte, deriblant en kinesisk og en kambodsjansk statsborger, ble arrestert etter at politiet gjennomførte en razzia på ni steder over hele landet. De ble siktet for bedrageri, deltakelse i grenseoverskridende organisert kriminalitet og hvitvasking av penger.

Politiet sier at den innledende etterforskningen har vist at de mistenkte har svindlet mer enn 1000 personer for åtte millioner baht i løpet av bare to uker, men at den totale skaden antas å beløpe seg til flere milliarder baht.

Ofrene for svindelen ble lokket til en nettside som utga seg for å være hjemmesiden til Central Investigations Bureau gjennom et sponset søkeresultat da de forsøkte å finne politiets offisielle nettside for å registere en anmeldelse på nettet.

Via en lenke til en Line-chatkonto på nettstedet ble ofrene koblet til svindlere som utga seg for å være advokater, og som ba ofrene om å oppgi personopplysninger som en del av "konsultasjonen".

Når svindlerne hadde fått informasjonen, fortalte de ofrene at pengene deres var hvitvasket på et "online gambling-nettsted", opprettet av svindlerne, og at de måtte opprette en konto og plassere et spill for å få pengene tilbake, ettersom svindlerne hevdet at de var i stand til å "hacke" nettstedet.

De som falt for trikset, satset mer og mer penger i håp om å få pengene tilbake, ettersom svindlerne lot som om de klarte å "hacke" nettstedet og doblet innskuddet til ofrene. Ofrene fikk aldri pengene tilbake.

I tillegg til det falske politinettstedet skal de mistenkte ha drevet til sammen 98 falske nettsteder som utga seg for å være nettkasinoer, e-handelsplattformer, finansielle tjenester, investeringsplattformer for kryptovaluta, flyselskaper og en jobbsøketjeneste. Nettstedene ble drevet i Thailand, og ti av dem ble beordret stengt.

Politiet jakter fortsatt på de gjenværende mistenkte, deriblant en kinesisk statsborger som antas å være gruppens leder, og thailandske statsborgere som åpnet bankkontoer som ble brukt i svindelen.

Kilde: KhaoSodEnglish

Statsministeren donerer mer av lønnaStatsminister Srettha Thavisin har valgt ut ytterligere fire stiftelser som han vil donere midler til fra sin lønn og møtegodtgjørelse, opplyser regjeringens talsmann Chai Wacharonke.

Chai sier at statsministeren vil donere 50.000 baht hver til stiftelsene Thai With Disability Foundation, Issarachon Foundation, River of Peace Foundation og House of Blessing Foundation.

Ifølge Chai arbeider disse stiftelsene for å dekke behovene til ulike grupper, blant annet funksjonshemmede, eldre og hjemløse.

I slutten av september fortalte Chai at Srettha ville donere inntekten og møtegodtgjørelsene sine til ulike stiftelser i landet.

Den første donasjonen gikk til Foundation for Children, og statsministeren forsøkte også å møte veldedige organisasjoner for å lytte til deres problemer og finne måter å løse dem på, sa Chai den gangen.

Sretthas månedlige inntekt som statsminister og finansminister beløper seg til 125.590 baht (ca 39.000 kroner), en lønn på 75.590 baht pluss en godtgjørelse på 50.000 baht.

Kilde: Bangkok Post


RSS