Stacks Image 352

Toåring i Pattaya måtte sy 200 sting etter hundeangrepEn utenlandsk toåring i Pattaya ver sammen med barnepiken og storebroren da en stor hund gikk til brutalt angrep i Syd-Pattaya denne uken.

Opptakene av angrepet fra CCTV, gikk viralt på sosiale medier og har fått innbyggerne i Pattaya til å be om handling rundt hendelsen, skriver The Pattaya News.

Hundeangrepet oppstod etter at barnepiken til de to utenlandske guttene, 4 og 2 år, gikk forbi en åpen port til et hus. Opptak viser at den eldre fire år gamle gutten stopper, angivelig da en stor svart hund begynte å bjeffe mot barnepiken og de to guttene. Porten til boligen skal ha blitt stående åpen ved et uhell etter huset eier var ute med søppel.

Kort tid etter ser det ut til at hunden sikter mot guttene basert på CCTV-opptak og barnepiken og fokuserte på den yngste gutten. Det tok nesten fire minutter før barnepiken, en hushjelp og flere vitner som stoppet for å hjelpe å løsne hunden fra det grusomme og uoppfordrede angrep på gutten.Gutten fikk en brukket kjeve, hodeskader og alvorlige bitt. Ifølge leger ved Bangkok Pattaya sykehus trengte gutten 200 sting og behandling på intensivavdelingen, men anses nå som stabil og forventes å bli frisk.

Etter at videoen ble viralt på sosiale medier har mange innbyggere i Pattaya spurt hva som vil skje med de politianmeldte eierne av hunden og hunden selv. Lokale medier som oppsøkte hjemmet der hunden angrep barnet, fant ingen hjemme i går ettermiddag og ingen tegn til hunden.

Foreldrene til det skadde barnet har anmeldt forholdet til Pattaya politistasjon.

Pattaya-politiet sier til lokale medier at de ser på hendelsen. Hendelsen har også skapt rasende diskusjoner på thailandske sosiale medier om løse hunder generelt i Pattaya, både hushunder og løse hunder, med mange forskjellige og varierte meninger om hvordan man kan løse problemer.

(pf) Kilde: The Pattaya News

På flukt etter underslag av 31 millioner baht fra kommunenPolitiet jakter på en lokal tjenestemann som angivelig har underslått over 31 millioner baht fra kontoen til kommunekontoret til Buntharik underdistrikt i Thailands nordøstlige provins Ubon Ratchathani.

Den 36 år gamle finansfunksjonæren, som jobbet på kontoret, har ikke meldt seg på jobb siden 10. juni og har sagt til sine slektninger at han skulle besøke venner i en annen provins, skriver Thai PBS.

Kommuneordføreren fortalte Buntharik-distriktspolitiet at han ikke var kjent med systemet for finansielle transaksjoner og ga den savnede tjenestemannen ansvaret ned å håndtere finansielle transaksjoner på nettet, inkludert kontantoverføringer.

Etter at tjenestemannen hadde unnlatt å møte opp på jobb i flere dager, uten forklaring, vokste mistankene hans og han sjekket kontoen.

Tjenestemannen skal ha tatt ut penger siden mai, i beløp fra 200.000 baht til én million om gangen. Det ble foretatt 47 uttak, til sammen 31,7 millioner baht.

For å sikre at kommunen fortsatt kan oppfylle sine økonomiske forpliktelser, sier ordføreren at han har søkt om tillatelse fra provinsen til å benytte et reservefond.

(pf) Kilde: Thai PBS


Bangkok på andreplass som beste digitale nomadebyEn studie fra et britisk-basert selskap har kåret Bangkok til den nest beste byen i verden for å jobbe som digital nomade. Instant Group fant at over 60 av verdens beste byer for digitale nomader er i Asia.

Andre asiatiske byer på listen inkluderer Seoul, Kuala Lumpur, Singapore og Hong Kong. Men den ene byen som slår Bangkok er Lisboa i Portugal. Ved å velge de beste byene for digitale nomader, vurderte The Instant Group disse faktorene: rimelighet, vær, bredbåndshastighet, natur og transport. Bangkok scoret godt i alle disse kategoriene, skriver Bangkok Post

Thailands viktigste salgsargument som gjorde det til sin plass er byens berømte lokale kjøkken, tilgjengeligheten av over 15-000 høyhastighets WiFi-spots, transportmulighetene og billig overnatting. Gjennomsnittskostnaden for en natt i en Airbnb-bolig er 1.174 baht.

Selv om Bangkok er på andre plass på denne listen, har det vært notorisk vanskelig i Thailand å søke et legitimt visum som støtter den digitale nomadens livsstil.

Men i forrige måned kunngjorde Thailands regjering noen endringer i visumet for 10 år visum som kan gjøre livsstilen til et realistisk alternativ for enkelte individer.

10 års visumet er rettet mot fire grupper: velstående utlendinger, pensjonister, arbeidende utlendinger og spesialister.

Digitale nomader kan klassifiseres som enten "arbeidende utlendinger" eller "spesialister", som begge må oppfylle to krav for å være kvalifisert for dette visumet: De må ha en arbeids- eller tjenestekontrakt med en thailandsk ELLER et utenlandsk selskap og fremlegge bevis på fem års arbeidserfaring i relevant bransje, gjennomført innen 10 år etter søknadsdato.

Regjeringen kunngjorde også at de vil halvere engangsavgiften for LTR-visumet fra 100.000 til 50.000 baht.

Dersom du har kontrakten og bevis på fem års arbeidserfaring, er det en ganske god avtale som gir deg et visum i Thailand som er gyldig i 10 år. Disse visuminnehavere er også velkomne til å ta med seg ektefellen og opptil fire barn under 20 år til landet. Endringene er forventet å tre i kraft 90 dager etter offisiell kunngjøring i Royal Gazette.

(pf) Kilde: Bangkok Post

Pandemien har sikret thailandske sykehus formidable inntekter, men nå er det sluttThailands helsesektor forventes nå å få mindre korona-relaterte inntekter i andre halvdel av inneværende år ettersom landet letter flere reiseregler og går over til å betrakte pandemien som endemisk.

– Et sentralt høydepunkt for Thailand vil være en endring fra pandemi til'endemi fra 1. juli, sier Parin Kitchatornpitak, analytiker ved KGI Securities.

I første kvartal av 2022, da Omicron-varianten dukket opp, steg sykehusaksjene kraftig i lys av deres sterke inntjening på korona-pasienter og vaksinasjonstjenester, skriver ThaiEnqurier.

Bangkok Chain Hospital Plc (BCH) hadde et overskudd på 2 milliarder baht, en økning på intet mindre enn 527 prosent fra året før. Bumrungrad Hospital Plc (BH) så sin fortjeneste øke med formidable 696 prosent fra året før.

– Når vi ser fremover, spår KGI Securities at sykehusene, som registrerte høye bidrag fra korona-relaterte inntekter tidligere, ikke vil få nevneverdig øke inntekter fra koronarelatert sykdom siden utbruddssituasjonen i Thailand blir mindre alvorlig.

Til tross for lavere volum av koronapasienter, er analytikere optimistiske på at den nye endemiske æraen fortsatt vil støtte sykehusenes lønnsomhet gitt opphevelsen av landets adgangskrav, som baner vei for medisinsk turisme.

– Return av både nasjonale og internasjonale pasienter for medisinsk behandling vil være nøkkelen for fremtidig vekst av sektoren, sier Parin.

(we) Kilde: ThaiEnquirer

Statsministeren vurderer ny forlengelse av unntakstilstandenThailands statsminister Prayut Chan-O'Cha sa mandag at regjeringen fortsatt trenger å utvide unntakstilstanden, da loven fortsatt er nødvendig for å fortsatt hindresmittespredning.

Det er opposisjonspartiet Move Forward Party som oppfordrer regjeringen til å kansellere unntakstilstanden etter at den siste forlengelsen er over 31. juli, skriver T.he Pattaya News

Partiets parlamentsmedlem Rangsiman Roma hevdet også at unntakstilstanden har blitt brukt til å ta rettslige skritt mot pro-demokratiske demonstranter, i stedet for å dempe smittespredningen. Videre at det ikke lenger vil være nødvendig ettersom regjeringen hadde hevet de fleste tiltakene.

Statsministeren svarer at unntakstilstanden fortsatt må vurderes i tråd med dagens situasjon. De må også vurdere om at dersom unntakstilstanden oppheves, om folkehelselovene alene vil være i stand til å kontrollere situasjonen eller ikke.

(we) Kilde: The Pattaya News


Fire munker tatt i å røyke hasj - sparket fra Thailands munkedømmeFire ferske buddhistmunker ble kastet ut av munkedømmet i går etter at de ble tatt for å røyke cannabis ved et kjent tempel i Buriram-provinsen nordøst i Thailand. De fire var på et tidagers avvenningsprogram.

De unge mennene, som ble ordinert for fire dager siden, deltok i et program for narkotikaavhengighet i fellesskap drevet av Thailands buddhistiske Sangha og domstolen.

De fire var selvsagt i ruståka smarte nok til å filme sine utskeielser og delte opp videoen til TikTok.

De fire tenåringene ble ordinert til nybegynnermunker ved et tempel i Muang-distriktet 16. juni på et ni dagers rusrehabiliteringsprogram. Programmet er arrangert av Thailands buddhistiske sangha og straffedomstolen for å hjelpe unge menn med å frastå fra narkotika.

Etter at tempelet fanget opp TikTok-klippet, sa en mor til en av de fire at hun ble oppringt og bedt om komme til templet. Da hun fant ut at sønnen hennes og tre andre nybegynnere røykte cannabis, sa hun at hun følte seg sviktet over at han ikke kunne komme gjennom et ni-dagers program uten rus.

Guttens mor fortalte KhaoSod hvordan hun følte det:

– Sanghaens program er godt planlagt. Totalt 12 nybegynnere blir ivaretatt av åtte senior mentorer for å forhindre at hendelser som dette skjer. Men den dagen var det fire forskjellige arrangementer på gang i templet, og noen av mentorene var opptatt med å hjelpe til med tempelarbeid. Munkene ble stående alene en kort stund, og det var da det skjedde. Vi tror det er et spørsmål om deres unge alder og også det faktum at de fikk nyheter om at marihuana ikke lenger er ulovlig i Thailand. Det ble gjort uten at noen visste noe.

Selv om programmet skal avsluttes 25. juni, ble de safrankledde røykerne bedt om å skifte tilbake til sine vanlige klær og forlate templet umiddelbart.

(jh) Kilde: KhaoSod / The Thaiger

De fleste i Nordøst-Thailand vil dyrke cannabis – men ikke røyke detDe fleste husholdninger i Nordøst-Thailand sier at de planlegger å plante cannabis for salg, men vil ikke røyke det selv, ifølge en undersøkelse fra Khon Kaen University.

E-Saan Poll undersøkte et tilfeldig utvalg av 1.105 innbyggere over 18 år i alle de 20 nordøstlige provinsene fra 17. til 19. juni. Undersøkelsen ble gjengitt i The Nation idag.

På spørsmål om de planlegger å dyrke cannabis i husholdningene sine, svarte 51,1 prosent av de spurte ja mens 46,9 prosent svarte nei.

På om de ville spise mat som inneholder cannabis, svarte 73,2 prosent ja og 26,8 prosent svarte nei.

Men på spørsmål om de ville røyke den nylig legaliserte urten, svarte 66,9 prosent nei, mens 33,1 prosent sa at de ville røyke den eller i det minste prøve den.

Undersøkelsen spurte også respondentene om å dyrke cannabis for salg og inntekt.

På spørsmål om hvordan de forutser prisen på cannabis om et år, svarte 48,1 prosent at den ville holde seg høy nok til å gjøre dyrking lønnsom, mens 35,2 prosent sa at den ville falle til nivået for grønnsakspriser og fortjenesten ville være for lav. Bare 16,6 prosent forventet at prisen på marihuana vil gi stor fortjeneste.

På spørsmål om dyrking av cannabisplanter vil redusere deres fattigdom, svarte 33,3 prosent ja, mens 66,7 prosent svarte nei.

Når det gjelder cannabisbruk av barn, var 48,6 prosent bekymret for at det ville påvirke barnas studier, 33,5 prosent var moderat bekymret, og resten var litt bekymret.

På spørsmål om legalisering ville bidra til å redusere misbruk av narkotika, spesielt av metamfetamin («yaba») og ketamin, svarte 45,8 prosent nei, 24,5 prosent sa ja, og resten forventet en økning i narkotikamisbruk.

Mer enn åtte av 10 (83,3 prosent) støttet forbudet mot cannabis på skoler, sykehus, templer og offentlige kontorer, mens 12,5 prosent var imot og 4,2 prosent hadde ingen kommentarer.

Legalisering av cannabis var kampanjepolitikk for Bhumjaithai-partiet, en koalisjonspartner i Prayut-regjeringen hvis maktbase er i nordøst. Tro det eller ei: Arkitekten og pådriver bak hele legaliseringen var landets helseminister.

På spørsmål om legalisering hadde økt Bhumjaithais popularitet i nordøst, svarte bare 23,1 prosent ja, mens 61,5 prosent svarte nei og 15,4 prosent sa at populariteten hadde gått ned.

På spørsmål om hvilket parti de ville stemme på hvis det ble avholdt valg nå, svarte 36 prosent av de spurte Pheu Thai, etterfulgt av Move Forward (19,5 prosent), Bhumjaithai (13,7 prosent), Palang Pracharath (13,6 prosent), Thai Sang Thai (11,1 prosent), og demokratene (2,9 prosent).

(jh) Kilde: The Nation

Thailands private busssektor truer med 80 % kutt i rutetilbudetThailands private busselskaper har truet med å kutte opptil 80 % av sinesruter dersom regjeringen ikke sier ja til å øke billettene i tråd med økende drivstoffkostnader.


Tjuesju av landets private bussselskaper sier at de vil drive en ‘skjelettjeneste’ på bare 20 % fra 1. juli med mindre regjeringen tillater de å øke prisene med 0,59 baht (ca 17 øre) per kilometer, skriver The Thaiger som viser til avisen ThaiRaht.

President for Thai Bus Business Association, Pichate Jiamburasate, møtte i dår representanter for private busselskaper og The Transport Co., Ltd., Thailands statseide bussselskap.

Pichate insisterer på at private busselskaper ikke kan drive sitt rutetilbud som vanlig på grunn av den siste prisøkningen på diesel.

– Gjennomsnittsreisen forrige uke kostet 1400 baht, og denne uken økte den til 1600 baht per tur. Og med drivstoffprisene planlegges å øke ytterligere i slutten av denne måneden, fra 35 baht per liter til 38 baht per liter, sier Pichate som legger til at private selskaper ikke kan drive økonomisk forsvarlig.

Pichate sier at gårdagens møte ble avsluttet med at representanter enstemmig gikk med på å redusere tjenesten med 80 % fra og med 1. juli. Endringene vil påvirke 143 ruter over hele landet.

Har sier t regjeringen har tilbudt en ‘olivengren’, men en drivstoffrabatt på 2 baht per liter. Dette vil ikke bidra til å løse problemet siden drivstoffprisene fortsetter å stige.

Pichate sier at hvis regjeringen tillater bedrifter å øke prisene fra 0,53 baht per kilometer til 0,59 baht per kilometer, sier han at busselskapene vil sette ned prisen i dersom dieselprisen går ned.

The Transport Co., Ltd. lover at deres ruter vil kjøre som vanlig. Selskapets leder, Sanyalak Panwattanalikhit, sier at han er sympatisk med privat sektors problemer og er villig til å hjelpe til med å finne en løsning. Men hansier at The Transport Co., Ltd., vil fikse serviceavgiftene deres i henhold til transportdepartementets retningslinjer for å bidra til at befolkningen takler de økende levekostnadene.

Thailand har 20-000 busser fra både offentlig og privat sektor. Omtrent 40 % av disse har allerede stoppet driften på grunn av de høye kostnadene. Antall passasjerer gikk også ned, og det ble kun 17-18 passasjerer per tur, med morgen- og kveldsruter som de mest populære.

(jh) Kilde: Thairath / News Today / The ThaigerFørti hjem i Bangkok brannskadetFørti hjem ble skadet da brann brøt ut i Bon Kai på Rama IV Road i Bangkok i dag. Brannvesenet har kontroll.

Beboere bar ut eiendeler samtidig som brannmenn rykket til brannen på Soi Pluk Jit utenfor Rama IV Road. De trange smugene blokkerte noen brannbiler fra å nå fram helt til brannstedet. Mer enn 10 brannbiler rykket ut.

Det lille lokalsamfunnet har trehus i både én og to etasjer. Noen hus er leid. Klær, sengetøy og sterk vind gjorde at brannen spredte seg raskt.

Weerachai Ruenphaka, leder av Bon Kai-samfunnet, sa at 40 leide hus ble ødelagt og rundt 500-600 mennesker er berørt. Brannen startet i huset til en kvinne som sto i midten av det brennende området. Politiet har innkalt kvinnen til avhør.

(pf) Kilde: Thaim New Agency / Mcot

Etter 10 års stopp: Starter direktefly mellom Thailand og Nord-Amerika i desember


Thailand og Nord-Amerika vil snart bindes sammen med direkteflyvninger.

Air Canada kunngjorde mandag at de vil lansere sesongbasert rute mellom sin hub på Vancouver International Airport (YVR) og Bangkok Suvarnabhumi Airport (BKK) fra 1. desember.

Ruten som flys med Boeing 787-9 Dreamliner, vil operere fire ganger i uken. Den siste østgående avgangen fra Bangkok er planlagt til 17. april.

Den vestgående flyvningen, AC65, har avgang fra Vancouver kl. 23.00. og ankommer Bangkok klokken 05.55 to dager senere (lokale tider).

Den østgående flyvningen, AC66, har avgang fra Bangkok kl. 08.30 og ankommer kl. 06.35 i Vancouver (lokale tider). Den flyvningen ankommer teknisk sett før den har avgang, et innfall av østgående reise over den internasjonale datolinjen.

Den nye flyvningen vil være et velkomment tillegg for reisende, spesielt de som er lojale til Star Alliance, som reiser mellom Nord-Amerika og Thailand.

De fleste reiseruter mellom Nord-Amerika og Thailand krever for tiden et stopp i Øst-Asia, vanligvis på Incheon International Airport (ICN) nær Seoul eller på en av Tokyos to flyplasser, Narita International Airport (NRT) eller Haneda Airport (HND). Tidspunktet for denne flyturen, en sen kveld avgang vestgående og en tidlig ankomst østgående om morgenen, gir mulighet for svart mange tilkoblingsalternativer samme dag.Air Canadas nye fly er den første direkteflyvningen mellom Nord-Amerika og Thailand siden 2012, da Thai Airways avsluttet sin direkterute mellom Los Angeles internasjonale lufthavn (LAX) og Bangkok, ifølge rutedata fra Cirium.

Thai Airways hadde også en direkteforbindelse mellom Bangkok og New York Citys John F. Kennedy internasjonale lufthavn (JFK) som varte mellom 2005 og 2008. I tillegg opererte United Airlines en one-stop-tjeneste til Bangkok via Tokyo Narita frem til 2014.

– Vi er ekstremt glade for å lansere vår første non-stop-tjeneste til Sørøst-Asia denne vinteren, den eneste mellom Nord-Amerika og Thailand, sier Mark Galardo, Air Canadas senior visepresident for nettverksplanlegging og inntektsstyring. – Thailand er et populært feriemål for kanadiere.

Air Canadas 787-9 har 30 liggende flate Signature Class-seter med midtgangtilgang, 21 premium economy-seter og 247 økonomiklasseseter.

Flybilletter er nå i salg, og tur-retur-flyvninger på økonomiklasse i desember koster mellom $1366 (ca 13.500 kroner) og $1404. Signature Class-seter koster mellom $4.982 (Ca 49.000 kroner) og $5.726.

(we) Kilde: The Pionts Guy

Over 200 siktet for kongelig ærekrenkelse i ThailandEttersom antallet personer siktet for kongelig ærekrenkelse passerte 200 på litt over 18 måneder, ber International Federation for Human Rights (FIDH) og Thai Lawyers for Human Rights (TLHR) den thailandske regjeringen om å avslutte rettsforfølgelsen, arrestasjonen og varetektsfengslingen av enkeltpersoner som utøver sin ytringsfrihet.

Dette for å endre loven for å få den i tråd med Thailands menneskerettighetsforpliktelser under ICCPR.

Antallet personer som er siktet for kongelig ærekrenkelse har passert 200 på litt over 18 måneder i Thailand, sa International Federation for Human Rights (FIDH) og Thai Lawyers for Human Rights (TLHR) i forrige uke, skiver International Federation for Human Rights.

Arrestasjoner, interneringer og rettsforfølgelser iht. Artikkel 112 i Thailands straffelov (lèse-majesté) har hovedsakelig rettet seg mot prodemokratiske aktivister og demonstranter som har brukt sin rett til ytringsfrihet både i det offentlig rom og på nettet.

– Med dagens påtaletempo, og gitt de tradisjonelt høye domfellelsesratene i rettssakene om lèse-majesté, kan Thailand snart bli et av landene med det høyeste antallet politiske fanger i regionen, sier sa Adilur Rahman Khan, FIDHs generalsekretær

– Den thailandske regjeringen må sette en umiddelbar slutt på denne majestetepidemien og overholde sine internasjonale menneskerettighetsforpliktelser.

Ifølge informasjon fra TLHR er det i perioden 24. november 2020 til 16. juni 2022 blitt siktet 201 personer, hvorav 16 barn, i henhold til artikkel 112, som pålegger fengselsstraff for de som ærekrenker, fornærmer eller truer kongen, dronningen, tronarving eller regenten. De som blir funnet skyldige i brudd på artikkel 112, risikerer fengselsstraff på tre til 15 år for hvert punkt. Noen lèse-majesté tiltalte står overfor en rekke rettsforfølgelser og fengselsdommer som varierer fra 120 til 300 år.

Den nåværende bølgen av lèse-majesté forfølgelse og arrestasjoner begynte i slutten av november 2020 etter at Thailands statsminister Prayuth Chan-ocha lovet å håndheve alle lover og artikler mot prodemokratiske ledere og demonstranter.

I skrivende stund er minst fire personer siktet for lèse-majesté varetektsfengslet i påvente av rettssak. De er: Thalu Wang-medlemmer Natthanit (etternavn holdt tilbake) og Netiporn (etternavn holdt tilbake). Pakee Sahai-medlem Veha Saenchonchanaseuk og menig Mathin (pseudonym). 2. juni 2022 startet Natthanit og Netiporn sultestreik for å protestere mot fengslingen. I tillegg sitter to andre personer, Anchan Preelerd og Sombat Tongyoi, bak murene etter å ha blitt dømt til fengselsstraff på henholdsvis 87 og seks år.

Ulike overvåkingsmekanismer i FN har gjentatte ganger uttrykt bekymring over Thailands lèse-majesté forfølgelse og den strenge anvendelsen av artikkel 112. De har også bedt om endring eller opphevelse av artikkel 112.

Siden august 2012 har FNs arbeidsgruppe for vilkårlig frihetsberøvelse (WGAD) erklært frihetsberøvelsen av ni fanger for å være vilkårlig siden den er i strid med flere bestemmelser i Verdenserklæringen om menneskerettigheter (UDHR) og den internasjonale konvensjonen om sivile og politiske rettigheter (ICCPR), som Thailand er en statspart i.

Åtte av disse fangene ble løslatt etter å ha sonet fengselsstraffene, mens den niende, Anchan Preelerd, fortsatt er fengslet.

Arrestasjonen og straffeforfølgelsen av barn i henhold til artikkel 112 er også i strid med Thailands folkerettslige forpliktelse. Artikkel 13(1) i FNs barnekonvensjon (CRC), som Thailand er part i, fastslår at barn har rett til ytringsfrihet, inkludert frihet til å søke, motta og formidle informasjon og ideer av alle slag. Artikkel 37(b) i CRC sier at barn ikke skal berøves friheten vilkårlig, og at arrestasjon, internering eller fengsling av barn skal brukes som en siste utvei.

FIDH og TLHR gjentar sine oppfordringer til den thailandske regjeringen om å avstå fra å gjennomføre arrestasjoner, rettsforfølgelser og interneringer av enkeltpersoner for legitim og fredelig utøvelse av deres grunnleggende rett til ytringsfrihet. FIDH og TLHR oppfordrer også den thailandske regjeringen til å endre artikkel 112 for å bringe den i tråd med Thailands menneskerettighetsforpliktelser under ICCPR.

(pf) Kilde: International Federation for Human Right gjengitt på Prachatai


Ny passasjerterminal og førerløse tog på Suvarnabhumi åpner neste årDen nye passasjerterminalen på Suvarnabhumi lufthavn i Bangkok vil være klar innen april neste år.

Flyplassens førerløse tog, vil være landets første førerløse elektriske tog som brukes på thailandske flyplasser, vil ta passasjer mellom terminalene, skriver The Thaiger.

Presidenten for Airposts of Thailand, AOT, Nitinai Siriamatthakarn, sier til media at byggingen av den nye passasjerterminalen, Satellite 1 (SAT1) er ferdig ville være klar til bruk i april neste år.

Han la også til at flyplasskapasiteten vil økes til å ta imot 60 millioner passasjerer årlig, mot nåværende 45 millioner. Flyplassen kua støtte opptil 68 flyvninger i timen.

Den nye SAT1-terminalen er en 4-etasjers bygning som er 216,000 kvadratmeter. B2-etasjen er for APM-togene, B1-etasjen er for kontorer, G-etasjen er for transportbånd, 2. etasje er for ankomster, 3. etasje er for avganger, og 4. etasje er for restauranter.

Det førerløse toget (APM) vil også være klar til bruk samtidig. Nasjonens første førerløse elektriske tog på en flyplass vil være skytteltog som forbinder den tidligere terminalen med den nye terminalen.
Nitinai sier at AOT har importert de 6 APM-togene fra Østerrike. Hvert tog har 2 kupéer for 210 passasjerer per tur eller 5.900 passasjerer i timen. Hvert tog vil bli testet til de er offisielt klare for bruk for å sikre sikkerhet, stabilitet, nøyaktighet og punktlighet.

(jh) Kilde: Dailynews/The Thaiger

Cannabisprodukter bannlyst på Thailands skoler og universiteterThailands utdanningsdepartement har nedlagt forbud mot salg av mat og drikke som inneholder cannabis, samt rekreasjonsbruk av cannabis på skoler og universiteter.

Med umiddelbar virkning signerte minister for høyere utdanning Anek Laothamatas en kunngjøring som forbyr bruk av cannabis på disse stedene, skriver NNT.

Universiteter og etater under tilsyn av helsedepartementet har forbud mot å bruke cannabis til rekreasjonsformål, mens universitetsadministratorer og ansatte har fått beskjed om å forby salg av cannabistilsatt mat og drikke på alle campus.

Hvert sted er også blitt instruert om informere studenter, ansatte og innbyggere i nærliggende lokalsamfunn om riktig bruk av cannabis.

(we) Kilde: NNT

Thailand forhandler frem en handelsavtale med EFTAEtter mer enn 20 år med forsøk, lyktes Thailands handelsdepartement endelig i å forhandle frem en frihandelspakt med European Free Trade Association (EFTA).


EFTA, en mellomstatlig organisasjon av Island, Liechtenstein, Norge og Sveits, ble opprettet i 1960 for å fremme frihandel og økonomisk integrasjon mellom medlemmene.

Handelsminister Jurin Laksanawisit møtte utenriks- og handelsministre fra de fire landene til lunsj mandag på en restaurant i den islandske byen Borgarnes, skriver The Nation.

– Senior EFTA-ledere er invitert til et offisielt møte i Thailand fra 28. til 30. juni for å diskutere frihandelsavtaler så vel som fremtidige sosioøkonomiske utviklingsprosjekter mellom Thailand og EFTA-medlemmer, sa Jurin. – Vi forventer at frihandelsforhandlingene er fullført innen to år.

Thailands handelsvolum med EFTA i 2021 kom på 7,5 milliarder dollar, og handelsdepartementet forventer at dette tallet vil mer enn dobles når frihandelsavtalen trer i kraft.

Pakten vil redusere tollsatsene, fremme multilateralt handelssamarbeid og etablere e-handelsplattformer for å lette internasjonal handel mellom kontraktsparter.

Jurin og handelsdelegater har vært på Island siden søndag for å promotere thailandske produkter.

(jh) Kilde: The Nation


I dag er den lengste dagen i året i ThailandSolen vil skinne i nesten 13 timer i dag i Thailand, noe som gjør i dagen til årets lengste dag. De utvidede sollystimene markerer begynnelsen av sommersesongen på hele den nordlige halvkule, kjent som, nettopp, sommersolverv. 


Solen steg opp fra himmelens nordøstlige horisont klokken 5:51 i morges i Thailand, og vil falle på det nordvestligste punktet på himmelen klokken 18:47, og gir Thailand 12 timer og 56 minutter med dagslys i dag totalt. Det er 2 timer og 16 minutter mer dagslys enn vintersolverv, den korteste dagen i året på den nordlige halvkule, som fant sted for 6 måneder siden den 21. desember. Tidene for soloppgang og solnedgang varierer på forskjellige steder i Thailand avhengig av relasjonsavstanden til ekvator.

Noen steder er forskjellen i sollystimer mellom de to solverv umerkelig. Ecuadors hovedstad Quito, like nord for ekvator, får bare 7 ekstra minutter med dagslys. Mens Fairbanks, helt opp i Alaska, får 21 timer og 41 minutter med dagslys i dag, skriver The Thaiger.

Globalt er sommersolverv symbolsk for fruktbarhet. I Sverige er "Midsommar" en dag med romantiske ritualer (som feires 25. juni) og mange babyer i Sverige blir født nøyaktig 9 måneder senere. I Hellas henter ugifte kvinner vann fra havet og drømmer om sine fremtidige ektefeller. I India feires dagen med masseyogaøkter, og derfor ble 21. juni den internasjonale yogadagen. I Storbritannia er det den eneste tiden på året når folk har lov til å komme tett på Stonehenge og danse til lyden av trommer.

Thailand feirer mange høytider hvert år, men sommersolverv er ikke en av dem. Dagen er lang og varm og det er det. Imidlertid kan steder med vestlig innflytelse som Koh Pha Ngan holde arrangementer som ligner på de som holdes i Sverige for å feire sommeren.

På den sørlige halvkule markerer dagen starten på vinteren på steder som Australia, Sør-Afrika og New Zealand. I Antarktis står pingvinene for tiden i 'mørten' hele døgnet og det er 193 dager til nyttårsaften. 

(pf) Kilde: Sanook / The Thaiger

Forsvaret opphever boikotten av LazadaRoyal Thai Army (RTA) har opphevet sin boikott av Lazada, som ble pålagt 9. mai etter en reklamevideo på TikTok, som av noen ble ansett som krenkende for monarkiet og mobbing av funksjonshemmede.

En oberst sa i går, mandag, at opphevelsen av boikotten er gjort etter at den kontroversielle saken nå er til rettsbehandling, skiver Thai PBS.

Hæren nedla forbud mot Lazada-leveranser til alle forsvarets kontorer, enheter og installasjoner, da en offentlig kampanje ble lansert av royalister for å boikotte den store netthandelsplattformen.

Tre influenensere som var med i den kontroversielle videoen ble i forrige uke arrestert på grunn av påstander om majestetsfornærmelse, men er løslatt mot en kausjon på 90.000 baht hver.

Lazada og Intersect Design Factory, som bruke de tre influencerne i reklamevideoen har sener beklaget det hele.

Sakene mot de tre influenenserene ble initiert av den politiske aktivisten Srisuwan Janya,

(jh) Kilde: Thai PBS

Forskere: Katter kan overføre koronasmitte til menneskerEt team av forskere ved Prince of Songkla University i Thailand har oppdaget at katter kan overføre COVID-19 til mennesker.

Saranyu Chusri, assisterende dekan som overvåker Songklanagarind Hospital, sa på en pressekonferanse at Thailand kan være det første landet som bekrefter smitteoverføring av COVID-19 fra en katt til mennesker, skriver Thailand News Agency (TNA).

Ifølge dekanen har universitetets forskning på smitteoveringen mellom katt og menneske blitt publisert i magasinet Emerging Infectious Diseases til Centers for Disease Control and Prevention (CDC) i USA 6. juni.

Forskningens konklusjon er relatert til to smittetilfeller hos far og hans barn som ble diagnostisert med sykdommen i august i fjor. De utviklet symptomer og testet koronapobitivt i Bangkok.

Siden ingen sykehussenger var tilgjengelige for de to i hovedstaden, ble de sendt til Songklanagarind sykehus. De hadde med seg katten sin.

Katten ble sendt til et dyresykehus hvor en veterinær tok nese- og analprøver fra dyret. Katten testet positivt for korona.

Mens veterinæren tok neseprøven, nyste katten mot mot veterinærens ansikt. Veterinæren brukte hansker og ansiktsmaske, men ikke ansiktsskjerm eller briller. én uke etter teste vererinæren positivt.

Forskere ved universitetet analyserte genomsekvensering og infeksjonstidspunkter og konkluderte med at veterinæren ble smittet fra katten. Veterinæren møtte ikke eierne av katten og varianten av koronaviruset hadde ikke spredt seg i Songkhla på det tidspunktet.

Forskningen påviste muligheten for katt-til-menneske COVID-19-overføring. Imidlertid er overføringen sjelden ettersom katter har en kort varighet for virusutskillelse på fem dager.

(pf) Kilde: TNA / Mcot


Domstolen avviser begjæringen om å utsette fusjonen mellom DTAC og TrueThailands sentrale forvaltningsdomstol har avvist en begjæring om å stanse fusjonsplanen mellom de to mobilselskapene Telenor-eide DTAC og True.

Begjæringen ble sendt inn av Napat Vinitchaikul, i NBTCs overvåkings- og evalueringskomité, som utfordret legitimiteten til telekomregulatorens kunngjøring.

Den sentrale forvaltningsdomstolens kjennelse, som ble avgitt 16. juni, skriver at Nipats påstand om at fusjonen ville skade allmennhetens interesser er ubegrunnet, ettersom DTAC og True er i ferd med fusjonere og opprette et nytt selskap.

Fusjonen av de to mobilleverandørene ble kjent i november i fjor. True og DTAC varslet børsen i Thailand om fusjonsplanene i januar.

Fusjonen vil føre til at fusjonerte selskapet vil ha over halvparten av markedsandelen med rundt 95,3 millioner abonnenter og bli større enn AIS som nå har 46%.

NBTC har nedsatt et underutvalg for å følge den planlagte sammenslåingen og utkast til tiltak for å sikre at fusjonen ikke skader allmennhetens interesser.

Forbrukeradvokater har imidlertid uttrykt motstand mot planen, og bemerket at den vil sette forbrukerne dårligere stillet på grunn av mindre konkurranse i markedet.

(we) Kilde:Thai PBS

Ber langhårede passasjerer om å være forsiktigeBangkoks BTS Skytrain ber, på Facebook, sine langhårede passasjerer om å være forsiktige slik at ikke hårtupper flakser inn i ansiktet og munnen til medpassasjerer.

Advarselen har fått svært mye oppmerksomhet i sosiale medier.

I sin melding på Facebook skriver BTS Skytrain: 

 «For å bygge et godt samfunn, vær hensynsfull når du reiser … vær forsiktig med hårtupper når toget har mange passasjerer og disse står tett. Vi har fått meldinger fra mange passasjerer om personer med langt hår eller hår bundet i en hestehale hvis ende ved et uhell beveger seg frem og tilbake og treffer ansiktet til andre passasjerer.»

(we) Kilde: Thai Newsroom

Bangkoks massasjesalonger solgt og bygget om til boliger og kontorerUnder pandemien er mange massasjesalonger i Bangkok blitt omgjort til boliger, kontorer eller hoteller ettersom eiendommer har blitt beslaglagt eller at eieren har solgt seg ut.

Selv om utesteder, inkludert massasjesalonger, har fått lov til å åpne igjen har ikke mange vært kommersielt levedyktige på grunn av nedgang i kunder og dårlig økonomi, skriver The Nation.

Mange eiendomsutviklere har kjøpt massasjesalonger for å gjøre de om til boligenheter, kontorbygg eller hoteller ettersom de ligger i sentrum av byen med lett tilgang til transport.

Nedlagte massasjesalonger er også attraktive for utviklere fordi det er lite tomt i Bangkok sentrum og de så som finnes er svært dyrr.

For eksempel har Chaophya 2 Bath and Massage i Phya Thai-distriktet blitt omgjort til et kontorkompleks etter at virksomheten ble lagt ned i begynnelsen av året.

Bare rundt 100 av mer enn 500 massasjesalonger i hovedstaden har overlevd pandemien

Administrerende direktør Wasan Kongchan i Agency for Real Estate Affairs sier at mer over 80 prosent av massasjesalongene har solgt sine lokaler fordi virksomheten deres stoppet opp under pandemien.

(jh) Kilde: The Nation


Slik ser du norsk TV i Thailand!