Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 186

Soningsdømte får jobb i industrisektoren i Samut PrakanBangkoks nabo-provins Samut Prakans sentrale fengsel har siden midten av september gitt 145 fanger mulighet til å jobbe hos utvalgte arbeidsgivere i industrisektoren som en del av initiativet «Samut Prakan Model». 

Programmet tar sikte på å gi fengselsinnsatte en mulighet til å forbedre sine industrielle ferdigheter og øke sjansen for arbeid etter at soningen er ferdig. De som er med i programmet blir elektronisk overvåket, mens arbeisgiverene vil gi losji, lønn og andre fordeler.

To selskaper, Retail Business Solutions Ltd. og Tai Thong Machinery Ltd., i Samut Prakan har sluttet seg til programmet etter avtale med justisdepartementet.

– Departementet håper at flere selskaper vil bli med i programmet i fremtiden, og Samut Prakan-modellen kan utvikles til et større initiativ, sier justisminister Somsak.

– For eksempel undersøker vi muligheten for å etablere en egen avdeling for spesifikt å gi karrieremuligheter til soningsdømte, noe som vil være en måte å redusere fengslenes overbelatning på, samtidig som det gir en ny sjanse til den innsatte og gi industrisektoren tiltrengte faglærte arbeid.

Witthawan Sunthonkhajit, i avdelingen for prøvetid, sier at mer enn 74.000 innsatte er løslatt under avdelingens program. Disse er iført elektroniske armbånd.

– Vi har ikke opplevd noe problem så langt, sier han. – Arbeidsgivere kan være sikre på at de løslatte fangene ikke vil skape problemer for virksomhetene, da de til enhver tid vil bli overvåket via armbåndene. Vi har også satt inn offiserer og frivillige for å holde øye med disse.

(we) Kilde: The Nation
 Kommentér

Thailandindustriens humør stiger for første gang på 6 månederOptimismen i Thailands industrisektor økte for første gang på seks måneder i september takket være en lemping av koronarestriksjonene, og gjenåpningsplaner bør styrke stemningen ytterligere, sies det i bransjen.

Federation of Thai Industries (FTI) sa at industriens sentimentindeks økte til 79,0 i september, opp fra 76,8 i forrige måned. En indeks som anslår følelser i løpet av de neste tre månedene steg til 93,0 i september fra 90,9 i august, også som følge av vaksineutfulling og gjenåpnings planer, sa FTI.

– Thailand er fortsatt et attraktivt reisemål for reiser og andre investeringer, heter det fra FTI og det er nødvendig å ønske flere utenlandske besøkende velkommen for å gjenopplive en sentral industri, som generelt utgjør mer enn 10% av bruttonasjonalproduktet.

Gruppen sier at stigende oljepriser vekket bekymring, mens et fall på 10,5% i baht mot dollaren så langt i år var bra for eksport, et sjeldent lyspunkt i økonomien.

FTI anslår Sørøst-Asias nest største økonomi bare vil vokse med mellom 0 og 1% i år, etter fjorårets nedgang på 6,1%.

(we) Kilde: Reuters
 Kommentér


Onsdag: 10 064 nye smittede - 82 koronadødeThailands helsedepartement registrerte onsdag 10.064 nye smittetilfeller og 82 koronadødsfall i løpet av de siste 24 timene.

Tirsdag ble 10. 988 skrevet ut fra sykehus etter å ha blitt erklært friske.

Siden pandemien startet tidlig i fjor, har det vært 1.740.428 smitte-tilfeller, hvorav 1.615.343 er erklært friske. Det akkumulerte dødstallet er 17.917 siden begynnelsen av pandemien.

(we) Kilde: TheNation

 Kommentér

– Nei, det ingen radioaktive stoffer i mRNA–vaksinene, sier Thailands helsedepartementThailands helsedepartementet avviste tirsdag rykter på sosiale medier om at mRNA-vaksiner kan inneholde radioaktive stoffer og aluminiumforurensninger.

Dr Chawetsan Namwat, direktør for avdeling for sykdomskontroll for akutt helsefare og sykdommer, sier at produsentene tydelig angir ingrediensene som brukes i vaksineproduksjonen, skriver The Nation.

Han sier også at hver batch gjennomgår tette sikkerhets- og kvalitetskontroller, og hvis det oppdages noen avvik, blir batchen returnert til selskapet for destruksjon. Han sa at dette er den internasjonale standarden som brukes av alle land.

Thailand bruker vaksiner Pfizer Covid-19 for å vaksinere 12–18-åringer og tilby Moderna-vaksiner som et betalt alternativ. Begge vaksinene produseres ved bruk av mRNA -teknologi.

(pf) Kilde: The Nation

 Kommentér

Mange tviler på Thailands beredskap i den gradvise gjenåpningenDet er ulike meninger om statsminister Prayut Chan-o-cha sin erklæring i går kveld om Thailands gradvise gjenåpningsplaner med neste fase som starter 1. november. Mange er skeptiske til landets beredskap og om planene vil gjenopplive den døende reiselivsnæringen, ettersom nye smittetilfeller og dødtall fortsatt er høye, mens vaksinasjonsraten fortsatt er lav.

Med de thai-språklige hashtags #Prayut og #ReopeningTheCountry som er mest populære på Twitter, diskuterer thailandske nettbrukere hardt om planene. En bruker, @khunzakame, twitret på engelsk: «Til alle som ønsker å komme til Thailand, kom hit hvis du tør …» sammen med en graf som viser en oppadgående trend i smittetilfeller siden april 2021, skriver Thai PBS. En annen netizen, med brukernavn @PI3CHECK, har den samme advarselen i sin tweet: «Ok hør ... Hvis du vil reise i Thailand nå! Du bør passe på at thailandske mennesker kan smitte ! Fordi vi ikke har fått noen vaksiner ennå! Vær forsiktig!!»

Thailands daglige smittetall har vært over 10.000 de siste seks dagene, mens bare om lag 23,8 millioner mennesker, eller 34% av befolkningen, er fullstendig vaksinert med to doser. Mange av dem har blitt vaksinert med Sinovac-vaksine, noe som vil kreve et boosterskudd.

Mens noen er glade for nyheten om at det kanskje lettes noen restriksjoner fra 1. desember, spesielt opphevelse skjenkeforbudet og gjenåpning av utesteder, spør andre om hvorfor barer kan åpne igjen, men skolene skal være stengt.

Opposisjonspartiet Pheu Thai sier at det ikke motsetter seg regjeringens beslutning om å åpne Thailand for utenlandske reisende igjen 1. november, men tviler på landets beredskap til å takle ankomstene og utsiktene til en smitteøkning.

– Spørsmålet handler ikke om gjenåpning eller ikke, men hvordan vi skal åpne igjen og vår beredskap til å takle det, sa Paopoom Rojanakul, assisterende generalsekretær i partiet, på en pressekonferanse i morges (tirsdag) på partiets hovedkontor .

Han sa at Thailand langt fra er klar, og påpekte at smittefrekvensen i flere provinser som er populære blant turister fremdeles er høy, og at landets helsevesen bare håndterer innenlandske saker mens mindre enn 70% av landets befolkning har blitt vaksinert.

Han bemerket at USA holder Thailand på listen over land som skal unngås, mens EU har fjernet Thailand fra listen over sikre land, og la til at Kina og Japan fortsatt er stengt.

– Jeg kan ikke se hvor de utenlandske turistene kommer fra, sa Paopoom, og beskyldter regjeringen for deres feil i håndteringen av pandemien og vaksinasjoner. 

En annen fra Pheu Thai-pertiet, visegeneralsekretær Jakkaphon Tangsutthitham, siterte tilfellene i Singapore, Danmark og Chile med deres suksess med å bekjempe og leve med viruset, og bemerket at over 70% av befolkningen i disse landene er vaksinert.

Selv på Phuket, som har blitt åpnet for utenlandske turister under "sandkasse"-programmet, sa han at bare 56% av menneskene der har blitt vaksinert.

Parlamentsmedlem for Chiang Mai-provinsen hevdet at han hadde snakket med flere turoperatører, hvorav de fleste har uttrykt bekymring for den raske gjenåpningen av landet for utenlandske turister, mens regjeringen ennå ikke har kommet med tiltak for å takle en ny smittebølge.

Han påpekte også at regjeringen ikke har gitt tilstrekkelig økonomisk støtte til reiselivsbedrifter, selv om noen stimuleringspakker er rullet ut men tilgang til økonomiske kilder er vanskelig.

Khattiya Sawasdipol, et medlem av Pheu Thai-partiet, sa at folk i Storbritannia og Singapore har lett tilgang til hurtige antigentester (ATK), mens i Thailand må folk kjøpe ATK fra apotek og gratis ATK, levert av staten, er begrenset, og legger til at hun tviler på det thailandske helsesystemets beredskap til å takle et mulig nytt smitteutbrudd.

I sin landsdekkende fjernsynstale mandag kveld sa statsminister Prayut Chan-o-cha at fra 1. november kan reisende fra 10 lavrisikoland, som er fullstendig vaksinert og har testet negativt før ankomst, komme til landet uten behov for karantene. Under oppholdet i Thailand må de gjennomgå en ny test. Flere land med lav risiko vil bli lagt til i fremtiden.

Statsministeren sa at han forventer en smittestigning etter gjenåpningen av landet, men dette vil være midlertidig. 

(pf) Kilde: Thai PBS
 Kommentér


Noen aseanske land åpner sakte opp dørene for turisterI tillegg til Thailand, som trolig åpner 1. november, åpner også andre aseanske land under politikken «Det å leve med Covid". 

Her er en oppsummering av trinnene Indonesia, Singapore, Malaysia og Vietnam tar for å ønske turister velkommen:

Indonesia
Bali flyplass åpner igjen torsdag (14. oktober) etter å ha vært stengt i mer enn et år. Den indonesiske regjeringen jobber med en liste over land som kan sende direktefly. Besøkende må fremlegge bevis for hotellbestilling, med obligatorisk åtte dagers karantene. Turister er pålagt å bli testet for egen regning.
Kjøpesentre, underholdningssteder og idrettsstadioner i Indonesia har vært åpne siden 8. oktober.

Singapore
Øystaten har gradvis åpnet siden 26. august og fra neste tirsdag (19. oktober) vil besøkende fra 11 lavrisikoland: USA, Storbritannia og Canada, ikke bli pålagt karantene.
Alle må imidlertid teste negativt før og etter landing i Singapore.
Fra 19. august har Singapore gitt klarsignal til forretningsmøter med ikke mer enn 1.000 deltakere og feiringer med ikke mer enn 500 gjester. Alle deltakerne må være fullstendig vaksinert. Arrangementer med færre enn 50 personer må gjennomføre tester på forhånd.

Malaysia
Fullt vaksinerte innbyggere kan reise innenlands og ta internasjonale flyvninger fra søndag siden mer enn 90 prosent av befolkningen er fullvaksinert. Malaysia åpner også gradvis noen av sine turistattraksjoner. Landets grenser er fremdeles ikke åpne for utlendinger, selv om regjeringen vurderer å åpne landet igjen snart.

Vietnam
Landet vil åpne dørene for turister fra lavrisikoland i desember før de åpner for turister i juni neste år.

(pf) Kilde: The Nation
 Kommentér

Analytikere: – Det vil ta mange år å gjenopplive turismen i Thailand– Regjeringens plan om å droppe karantene for vaksinerte turister er «en kamp for å vinne utenlandske turister», sier turistminister Phiphat Ratchakitprakarn tirsdag. Men analytikere og ledere i bransjen mener det er en lang vei til bedring og med risiko for periodisk virusoppblomstring og uforutsigbare reisetrender.


– At alt skal bli som før av turistankomster og utgifter vil trolig ta noen år, ifølge Marisa Sukosol Nunbhakdi, presidenten for Thai Hotels Association.

– Det er usannsynlig at store grupper besøkende umiddelbart drar til Thailand på grunn av den flyktige naturen til globale reiser og koronavirussituasjonen, sier hun ifølge Bangkok Post.

– Lyset i enden av tunnelen er her, men samtidig vil det være en langsom stigning tilbake til nivåene som var sett før pandemien, sier Marisa. – Reise er fortsatt så ustabilt, så vi må håndtere risikoen vår. Å holde kostnadene lave vil fortsatt være en nøkkelstrategi for alle hotellene i Thailand.

Thailand vil droppe karantene for vaksinerte besøkende fra lavrisiko-nasjoner fra 1. november, og slutter seg til en voksende liste over nasjoner som åpner igjen for reisende foran høytiden, sa statsminister Prayut Chan-o-cha i en fjernsynstale mandag.

Bangkok Post har spurt såvel analytikere som embedsmenn om fremtiden for landets turistindustri sett i lys av statsministerens tale i går, mandag:

Ekasit Kunadirekwong (analytiker, Krungsri Securities):

Med det "dristige trekket" (å åpne 1.11.) forventes reiselivet å øke i fjerde kvartal sammen med økende vaksinasjonsrate og utrulling av boosterskudd. 
– Thailands lave vaksinasjonsrate på 32% kan føre til en økning i nye smittetilfeller ved gjenåpning for innkommende reisende og lempning av restriksjoner for forretningsaktiviteter.
Krungsri forventer at Thailands befolkning vil nå 70% vaksinasjonsrate ved årsskiftet med omkring 300 000 turister i år, 14 millioner i 2022, 34 millioner i 2023 og en tilbakefall til nivåer før pandemien på 40 millioner innen 2024.

Phiphat Ratchakitprakarn (minister for turisme og sport):
– Thailands gjenåpningsplan faller sammen med mange andre nasjoners innsats for å tillate enklere grenseoverskridende reiser og er en kamp for å vinne utenlandske turister i løpet av de neste månedene.
– Departementet ønsker å tiltrekke seg første og fremt reisende fra Kina, og vi kan søke reisekorridorer med aseanske nasjoner hvis disse er lavrisikoland og reisende har blitt fullvaksinert.

Sunthorn Thongthip (analytiker, Kasikorn Securities):
– Dette vil bidra til å fjerne hindringene som forhindrer turister i å komme til Thailand og stimulere økonomisk aktivitet i løpet av nyttårsfeiringen.
Han ser opp til Bank of Thailands BNP-prognose for 2022 på 3,9% i 2022, som er basert på anslag for turistankomster på 6 millioner neste år.
Hver 3. million turistankomster i Thailand vil skape 1% oppside for BNP -veksten.
Han forventer at baht vil stige til 32,75 VS amerikanske dollar innen utgangen av 2021.
Kasikorn Securities er positiv til det thailandske aksjemarkedet ettersom gjenåpningen bør komme innenlandske og reiselivsrelaterte sektorer til gode. Meglerhuset ser oppsiden til sitt 12-måneders fremover SET Index-mål på 1680.

Kampon Adireksombat (viseadministrerende direktør, SCB Securities 'Chief Investment Office):
– Gjenåpningen kan være positiv for thailandske aksjer på kort sikt, men oppsiden er begrenset ettersom markedet delvis har fordøyd nyhetene.
Den økonomiske oppgangen står fortsatt overfor mange ulemper, og vi må overvåke hvor mange turister som faktisk kommer inn, spesielt fra Kina, den største kilden til besøkende før Covid.

Supant Mongkolsuthree (styreleder, Federation of Thai Industries):
– Gjenåpningen er nødvendig for å styrke den thailandske økonomien ettersom turisme står for mer enn 10% av BNP.
Thailand må åpne igjen for å få mer inntekt og dra nytte av global økonomisk oppgang. Hvis ikke, vil nasjonen bare lide av høyere kostnader på grunn av stigende oljepriser.

(pf) Kilde: Bangkok Post Kommentér

Korat-restaurant fikk ubuden gjest med dyr smak på besøk (video)


Den 4 meter lange pytonen var tydelig mett og fornøyd fordi den hadde slukt seg mett på kylling fra restaurantens hønsegård.

Lokale redningsarbeidere kom resturanten til unnsetning lørdag kveld og tok hånd om den fire meter lange phytonslagen. Dramaet fant sted på restauranten Krua Wang Tan i Nakhon Ratchasimas Wang Nam Kheow-distrikt.

Her er et glimt fra «redningsaksjonen» etter at den ubudne gjesten ble forstyrret i sitt etegilde.

(pf) Kilde: The Nation

 Kommentér


Thailands statsminister formaner: – Ingen alkohol, ingen festing og null pengespill, det er fortsatt pandemi!Når Thailands befolkning, expatene og turistene har begynt å slappe av og gå ut igjen kommer Thailands statsminister Prayuth Chan-ocha med en advarende pekefinger: – Det er fortsatt en pandemien, så respekter tiltakene!

Statsministeren sa i går at man ikke skal slappe av på tiltakene selv om smittetallene har stabilisert seg i landet. Folk bør adoptere «universell beskyttelse» og bedrifter, markeder og lokalsamfunn bør fortsatt følge alle protokoller for «Covid Free Setting».

Han advarte om at store samlinger og at brudd på unntakstilstanden fortsatt er straffbare i henhold til loven. – Smitteklynger må unngås, formante han.

I sin uannonserte fjernsynstale i går sa han at CCSA skal møtes førstkommende torsdag for å diskutere endringer i regler i lys av den noe forbedrede situasjonen.

Statsministerens ordre var langt fra tankene hos thaiene som i helga befant seg på Bang Saen-stranden Chonburi. Den mange kilometer lange stranden var full av strandgjester såvel dobbelt- og trippelparkerte biler og svært mye trafikk. Fluktstoler og parasoller var tettpakket langs hele stranden med thaier som spiste og sang.

De fleste hadde imidlertid masker, men sosial distansering var vanskelig sett i forhold til det store antallet dagsturister på stranda.

(we) Kilde: AseanNow

 Kommentér

Tham Luang, ‘Site of Daring Rescue’, åpner igjen for besøkende fredagGrottekomplekset i Chiang Rai-provinsen som fikk verdensomspennende oppmerksomhet under en dramatisk redningsaksjon i 2018, åpner for besøkende igjen fredag.

Luang-grotten, eller Tham Luang, har vært pandemistengt siden april Turister kan besøke stedet fra fredag, men de må fremlegge enten bevis på vaksinasjon eller en negativtest, skriver nettstedet Khao Sod.

Områder som er åpne for besøkende er det underjordiske kammeret som ble brukt som et oppstillingsområde av Navy SEALs og utenlandske dykkere under deres redningsaksjonfor å hente ut 12 unge fotballspillere og deres trener, som ble fanget dypt inne i hulen i 2018. 
Det nøyaktige stedet hvor de 13 "villsvinene", som de ble kjent under, faktisk var strandet, vil ikke være åpent for publikum, siden det ligger nesten 3 kilometer inne i grottekomplekset. Under operasjonen i 2018 tok dykkere timer bare for å ta en enveistur langs ruten. Deler av passasjen ble også oversvømmet.

Alle de fangede fotballspillerne ble til slutt reddet uten et eneste tap, selv om ett eks-medlem av Navy SEALs døde mens han dykket for å etablere en forsyningsrute inne i hulen.

Fra fredag ​​vil antall besøkende være begrenset til 40 til enhver tid, for å overholde helse- og sikkerhetstiltak og for å sikre at det ikke oppstår oppbygging av karbondioksid. Lommelykter og fargekort vil bli gitt til besøkende før du går inn.

(pf) Kilde: Khao Sod


 Kommentér

Delte meninger om foreslått turistskatt på 500 bahtEn plan om å pålegge en turismtavgift på 500 baht på utenlandsankomster fra neste år har delt oppfatning blant reiselivsoperatører. En rapport fra Nikkei Asia sier at noen operatører er bekymret for at et slikt grep kan avskrekke turister, akkurat som landet forbereder seg på å åpne igjen. En av de er presidenten i Thai Hotels Association, Marisa Sukosol Nunbhakdi.

– Gebyret som skal implementeres er betydelig høyt for de som besøker Thailand, hvor hotellrom kan fås for så lite som 1000 baht. 500 baht vil påvirke potensielle besøkendes beslutninger.

Kongsak Khoopongsakorn fra THA er enig i at reiselivsnæringen trenger midlene, men mener regjeringen, ikke turister, bør betale, skriver Nikkei Asia i dag.

– Vi trenger fondet til flere formål for å få reiselivsnæringen til å vokse bærekraftig. Men jeg tror ikke at fondet bør hentes fra turister.

Den tidligere lederen for Tourism Council of Thailand, Chairat Trirattanajaraspon, sier at det er på tide å innføre en slik skatt, ettersom turistsektoren kommer ut av den økonomiske ødeleggelsen forårsaket av pandemien.

– Jeg synes dette er et godt tidspunkt å implementere skatten, ettersom pandemien allerede har påpekt et klart behov. Det foreslåtte fondet vil være en veldig nyttig mekanisme for å gi støtte til reiselivsnæringen hvis vi står overfor en ny krise i fremtiden.

Den foreslåtte avgiften ble opprinnelig satt til 300 baht, før den ble økt til 500 baht tidligere denne måneden. Den er atskilt fra avreiseavgiften som allerede er pålagt passasjerer som reiser ut av landet. Denne måtte før betales kontakt på flyplassen men ble for mange år siden inkludert i flybilletten. Den nye turistavgiften skal bli brukt til å gjøre landet til et eksklusivt marked for utenlandske turister. Det krever fortsatt godkjenning fra regjeringen før den nye avgiften implementeres.

Thailands reiselivssektor stod tidligere for nær 20% av BNP før den ble desimert av pandemien.

(pf) Kilde: Nikkei Asia
 Kommentér


Sexleketøy og potensmidler beslaglagt i flere politiaksjonerSexleketøy og potensmidler med en samlet verdig på en halv million baht er beslaglagt av thailandsk politi i en rekke aksjoner i Bangkok og naboprovinsen Samut Prakan nylig.

Thailandske medier melder at en thai/vietnamesisk ektepar er arrestert for angivelig å ha importert produktene ulovlig.

Politiet holdt en standard pressekonferanse, der de beslaglagte gjenstandene ble vist: esker med dildoer, pakker med syntetisk skjede, potensmidler og Titan Gel. Verdien er anslått til totalt en halv million baht.

Mens sexleketøy selges åpent på gaten i Thailand i populære redlight-distrikter, som Nana-området, er produktene ikke regulert av Thai Food and Drug Administration (Thailands svar på det norske Mattilsynet) og er derfor ulovlige. Siden det ikke er noen forbrukerbeskyttelse, anses salg av uregulerte vibratorer og glidemidler å utgjøre en risiko for potensielt å skade noen som bruker produktene.

Ifølge lokale medier skal det thai-vietnamesiske paret ha importert sexforbedrende produkter til Thailands nordøstlige region og solgt dem på nettet de siste to årene.

(pf) Kilde: Asean Now
 Kommentér

Fullvaksinerte slipper koronatester på Phuket

Guvernøren på Phuket har vedtatt å lette kravene til turister som er fullvaksinert slik at de slipper å ta en koronatest ved ankomst ti øyprovinsen fra lørdag 16. oktober.

I henhold til den nye ordren fra Phuket-guvernør Narong Woonciew, må besøkende til Phuket være fullvaksinert, ha vært smittet for ikke mindre enn tre måneder siden eller ha en bekreftet negativ test, skriver ThaiNewsAgency.

Besøkende kan ta antigen-testpakker som er sertifisert av Food and Drug Administration for å utføre en test på et lokalt sykehus eller laboratorium og deretter vise testresultatet som vil bli ansett som gyldig i 7 dager.

(pf) Kilde: TNA - ThaiNewsAgency

 Kommentér

Anutin advarer mot ny nedstenging hvis smitten stiger– Thailand kan bli nedstengt igjen hvis folk ikke følger forebyggende smitteverntiltak når vi så smått åpner igjen, advarer helseminister Anutin Charnvirakul tirsdag.

Statsminister Prayut Chan-o-cha kunngjorde i en fjernsynstale i går at han har gitt Centre for Covid-19 Situation Administration og helsedepartementet beskjed om å undersøke om landet kan åpne for turister fra 10 lavrisikoland uten karantene 1. november, skriver The Nation.

I utgangspunktet er forslaget at turister fra 10 lavrisikoland kan reise til Thailand uten å måtte karantene, forutsatt at de er fullvaksinert og tester negativt.

Listen vil bli utvidet til å dekke flere land i den første uken i desember og deretter igjen i januar 2022.

I morges sa Anutin at detaljene i de 10 landene var under diskusjon og vil bli foreslått for Center for Covid-19 Situation Administration torsdag.

På spørsmål om en tendens til å stenge landet igjen, sa han at det er avhengig av thaiene selv. Hvis de ikke følger de forebyggende tiltakene strengt, kan Thailand bli nødt til å stenge igjen.

I tillegg la Anutin til at risikosteder, som utelivet, vil bli overvåket seriøst i et forsøk på å forhindre nye smitteutbrudd. Hva og hvordan dette skal skje er ikke spesifisert.

(pf) Kilde: The Nation
 Kommentér


Ayutthaya gjør flommen til en turistattraksjonIdeen om å nippe til kaffen mens du kjøler føttene i det avkjølige, klare vannet fra Ayutthayas Noi-elv ser ut til å være et stort trekkplaster for mange turister som kom til Phak Hai-distriktet sist helg.

Sutee Towornpun, eier av Bank River House Resort and Café i Phak Hai sa i går, mandag, at han har gjort denne flomkrisen til en liten turistattraksjon, skriver The Nation.Siden flommen ikke har trukket seg tilbake og bryggen utenfor hotellet fortsatt er oversvømt, kom han på ideen om å servere kaffe og mat til turister mens de avkjøler føttene i vannet. Den berømte båtnudler-selgeren «Jae Joom Pak Daeng» serverte deilige herligheter.

Sutee sier at denne unike muligheten har tiltrukket seg mange turister, ifølge avisen.– Når situasjonen er tilbake til det normale, bør Phak Hai-distriktet fremmes som et reisemål. Med mange ressurser, den vakre Noi-elven, tradisjonelle elvebredder, rismarker, ren luft og gamlebymarkedet, tror jeg at distriktet kan utvikles bærekraftig, sier Sutee.

(pf) Kilde: The Nation

 Kommentér

Bangkok’s 'Walking Street' åpner igjen fredagBangkok Metropolitan Administration (BMA) åpner fredag gågata ved siden av Ong Ang-kanalen.


Byes guvernør Aswin Kwanmuang sier at gaten ’Ong Ang Canal’ vil åpne igjen siden nye daglige smittetilfeller faller og byen lemper på tiltakene og tillater noen forretninger og aktiviteter og åpne.

Fra fredag og fremover over vil gågata være åpen igjen fra 15.00 til 20.00 på fredager, lørdager og søndager.

Alle selgere på gågata må ta ukentlige antigentester og kunne vise sine salgskort og testresultater.

Besøkende må strengt følge smitteverntiltak.

(we) Kilde: Mcot

 Kommentér

Realistisk mål satt for 'Cha-am Sunshine'-kampanjenThailand setter gjerne navn på den ulike gjenåpningsplanene, nå med 'Cha-am Sunshine'. Det forventes at Cha-ams gjenåpningsplan uten karantene vil føre til 1.000 internasjonale turister per måned, når stedet forbereder seg på å bli et forbindelsesområde til Hua Hin.

Gjenåpningsordningen kalt "Cha-am Sunshine" bør trekke 1.000 turister og generere 15-20 millioner baht per måned innen utgangen av dette året. I november og desember 2019, før pandemien slo til, var antallet 55.000 månedlige turister, skriver Bangkok Post.

– Turiststrømmen avhenger av markedsføringskampanjer, som kan vare frem til midten av 2022, for å skape betydelig etterspørsel, sier Karun Suttharomn, fungerende president for Tourism Council i Phetchaburi.

Karun sier at den forbedrede situasjonen med hensyn til lempelse av tiltak, for eksempel å la hoteller servere alkohol og organisere møter med mer enn 25 deltakere, også kan bidra til å øke antall turistankomster. – Det er fortsatt usikkert om internasjonale turister kommer til Cha-am den første dagen for gjenåpning 1. november, men hoteller er forberedt , sa Karun.

Som forberedelse til gjenåpningen var 49,4% av de 29.000 innbyggerne i Cha-am fullstendig vaksinert pr. 3. oktober. 70% målet forventes innen 15. oktober, ifølge avisen.

Cha-am har 159 hoteller, hvorav 24 har totalt 2.594 rom, noe som burde være tilstrekkelig til å betjene utenlandske gjester.

Turister kan reise uavhengig eller kjøpe golfturpakker med fire golfbaner i området med spillere hovedsakelig fra skandinaviske land, Nederland, Tyskland, Storbritannia og USA.

Antall internasjonale ankomster i Phetchaburi-provinsen, hvor Cha-am ligger, var i 2019 på 550.539, som genererte inntekter på 4,7 milliarder baht. Men den viktigste inntektskilden for turismen i denne provinsen var de 8,5 millioner thaier som genererte 27,8 milliarder baht.

I morgen, onsdag, skal statlige byråer og operatører i Cha-am og Hua Hin diskutere ytterligere detaljer om forbindelsesruter mellom de to områdene.

(we) Kilde: Bangkok Post

 Kommentér


Tirsdag: 9.445 nye smittede - 84 koronadødeThailands helsedepartement melder at iløpet av de siste 24 timene er det registert 9.445 nye smittede og 84 nye dødsfall.

Mandag ble 11. 452 skrevet ut fra sykehus etter å ha blitt erklært friske.

Siden pandemien startet tidlig i fjor, har det vært 1.730.364 smittede hvorav 1.604.355 er erklært friske. Antallet døde har kommet opp i 17 835.

(we) Kilde: The Nation


 Kommentér

Pheu Thai-partiet ekskluderer to tidligere parlamentsmedlemmerPheu Thai partiet har vedtatt å ekskludere to tidligere parlamentsmedlemmer, Sarunvuth Sarunkate, i Uttaradit-provinsen og Pornpimon Thammasarn, i Pathum Thani-provinsen, fra partiet etter at de to trosse partipisken og stemme mot statsminister Prayut Chan-o-cha i mistillitsforslaget den 4. september.

Partisekretær Prasert Chanthararuangthong sier i dag, tirsdag at partiets eksekutivkomité og parlamentsmedlemmer møttes i ettermiddag for å vurdere den etiske disiplinutvalgets anbefaling om at de to tidligere parlamentsmedlemmene skal ekskluderes, skriver Thai PBS.

Komitéen fant Sarunvuth skyldig i å ha forårsaket alvorlig skade på partiet ved å ærekrenke og trosse partiet, mens Pornpimon fikk skylden for å favorisere andre parter og bryte partiets manifest.

Fellesmøtet i hovedstyret og parlamentsmedlemmer stemte for å ekskludere Sarunvuth med 131 mot 2 og 134 stemmer mot 1 for å ekskludere Pornpimon.

Prasert sa at de to parlamentsmedlemmene mistet retten til å klage ekskluderingen siden de to ganger avstod partiets invitasjon til å forsvare seg, ifølge Thai PBS.

I henhold til den eksisterende grunnloven kan de to parlamentsmedlemmene slutte seg til et nytt parti innen 30 dager etter ekskluderingen, ellers mister de sin MP-status.

Det rapporteres at Pornpimon kan bli med i et regjeringsparti, Bhumjaithai, mens Sarunvuth kan bli med i det mindre Puea Chat-partiet.

(pf) Kilde: Thai PBS


 Kommentér

Nær 250 tenåringer pågrepet etter festing på to stederPolitiet gikk til aksjon mot en stor fest i den sentrale provinsen Saraburi, og 220 ungdomer ble arrestert i går for brudd på unntakstilstanden. Også Pattaya-potiet har vært i aksjon helgen.

Politiet sier at de gikk til aksjon på et populært utested i Saraburi som har vært stengt i årevis, men stedet har blitt brukt ulovlig til fest. 

Etter et anonymt tips, sjekket Nong Khae politiet lokalet og fant en stor gruppe tenåringer som drakk alkohol, spilte høy musikk og danset. Politiet sier at de også fant narkotika på stedet. Den store samlingen mennesker, hadde verken sosial avstand eller masker, bryter med alle forebyggende smittevernstiltak.

Det anonyme tipset kom fra lokalsamfunnet som var bekymret for at et så stort party ville føre til et lokalt smitteutbrudd, sier politiet. Både lokale regler og de føderale tiltakene forby store sammenkomster, spesielt når det gjelder alkohol. Politiet sier at de har beslaglagt flere typer narkotika: ketamin og krystallmetamfetamin, og også funnet noen ulovlig importerte elektroniske sigaretter.

Politiet sier planlegger å teste tenåringene de arresterte, og påtale deretter. Tenåringene kan alle også bli utsatt for en eller annen form for straff for å ha brutt koronatiltakene. Det er ikke rapportert om festdeltakerne også ble bli korontestet mens de var fengslet.Politiet i Pattaya slo til mot en karaokesalong i Sør-Pattaya der 27 personer ble arrestert som angivelig har brutt gjeldende koronatiltak samt bruke på portforbudet.

Ifølge politiet drakk gruppen alkohol, uten sosialt distans eller iført masker. Det ble ikke funnet ulovlige rusmidler.

(pf) Kilde: Pattaya News


 Kommentér


Se eldre saker...